To sie akurat niestety często łączy...Jan Kowalski pisze:A ja dzisiaj widziałem odważną panią, która wbrew wszelkim zasadom i logice pojechała z Gomoły w lewo
Remonty ulic w Tarnowie
Re: Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Nie wiem czy to wina złego oznakowania, ale jadąc od Lwowskiej po przejechaniu bajpasa wbijałem się na lewy po staremu. Są tam jakieś znaki pionowe, albo o zmianie organizacji ruchu?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Jadąc od dołu, tylko poziome. Jadąc od góry poziome (znaczy się linia ciągła i fragment wyłączony w ruchu) + pionowy (nakaz jazdy prosto).
Wg mnie lepszy byłby "zakaz skrętu w lewo", bo znając niektórych, to stwierdzą, że to "droga jednokierunkowa" i pojadą w lewo
Wg mnie lepszy byłby "zakaz skrętu w lewo", bo znając niektórych, to stwierdzą, że to "droga jednokierunkowa" i pojadą w lewo
Są pionowe za zakrętem na wysokości bloku.
100 lat planowania, a Tarnów dalej w lesie. To powinno być hasło wyborcze "rozsądnego" Romana Ciepieli.
http://www.rdn.pl/news/miasto-bedzie-mu ... ym-miejscu" onclick="window.open(this.href);return false;
W normalnym mieście, ba w normalnym kraju, dyrektor ZDiK albo osoba na stanowisku kierowniczym zarządzająca projektem dostaje z automatu zostaje ukarana. Wprowadzanie w błąd innego organu to już "przegięcie".
Albo kolejny dowód na to, że w ZDiKu kompletnie nie ogarniają swojego podwórka.
http://www.rdn.pl/news/miasto-bedzie-mu ... ym-miejscu" onclick="window.open(this.href);return false;
W normalnym mieście, ba w normalnym kraju, dyrektor ZDiK albo osoba na stanowisku kierowniczym zarządzająca projektem dostaje z automatu zostaje ukarana. Wprowadzanie w błąd innego organu to już "przegięcie".
Albo kolejny dowód na to, że w ZDiKu kompletnie nie ogarniają swojego podwórka.
-
- Rhetor
Nie było to tajemnicą. Wszystko za błogosławieństwem najmądrzejszego.hurricane pisze: Albo kolejny dowód na to, że w ZDiKu kompletnie nie ogarniają swojego podwórka.
- Załączniki
-
- fb.jpg (44.35 KiB) Przejrzano 6433 razy
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
- Archont
BTW: Nie mógł napisać po polsku, że kostka była sześciokątna? Musiał używać "mądrego" słowa "heksagonalna"?
Nie mógł po swojsku napisać trylinka
Tak jak można było się spodziewać 2 pasy nic nie dały na starodabrowskiej korki jak były tak są nadal ....główny problem prawoskretu nie rozwiązany.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Głównym problemem jest to że dookoła ronda są przejścia dla pieszych razem z programi. W normalnym mieście na głównych skrzyżowaniach (np Kołobrzeg,Legnica, Tarnobrzeg dla przykładu miasta o podobnych rozmiarach) są w takich punktach dwa przejścia, max trzy. Powinni zlikwidować przejście na Starodąbrowskiej tam gdzie sie tworzą korki. Jest zebra 100 metrów niżej. Można też iść na około.Kulfon pisze:Tak jak można było się spodziewać 2 pasy nic nie dały na starodabrowskiej korki jak były tak są nadal ....główny problem prawoskretu nie rozwiązany.
Jakby co szpital niedaleko.robas pisze:Głównym problemem jest to że dookoła ronda są przejścia dla pieszych razem z programi. W normalnym mieście na głównych skrzyżowaniach (np Kołobrzeg,Legnica, Tarnobrzeg dla przykładu miasta o podobnych rozmiarach) są w takich punktach dwa przejścia, max trzy. Powinni zlikwidować przejście na Starodąbrowskiej tam gdzie sie tworzą korki. Jest zebra 100 metrów niżej. Można też iść na około.Kulfon pisze:Tak jak można było się spodziewać 2 pasy nic nie dały na starodabrowskiej korki jak były tak są nadal ....główny problem prawoskretu nie rozwiązany.
Tyś był W Tarnobrzegu albo Kołobrzegu? Miasta o tej samej wielkości? Zaraz nam tu porównasz Brzesko albo Gorlice.robas pisze:Głównym problemem jest to że dookoła ronda są przejścia dla pieszych razem z programi. W normalnym mieście na głównych skrzyżowaniach (np Kołobrzeg,Legnica, Tarnobrzeg dla przykładu miasta o podobnych rozmiarach) są w takich punktach dwa przejścia, max trzy. Powinni zlikwidować przejście na Starodąbrowskiej tam gdzie sie tworzą korki. Jest zebra 100 metrów niżej. Można też iść na około.Kulfon pisze:Tak jak można było się spodziewać 2 pasy nic nie dały na starodabrowskiej korki jak były tak są nadal ....główny problem prawoskretu nie rozwiązany.
Faktycznie - jakby nie piesi to by nie było problemów z korkami. Zakazać przechodzenia przez ulicę od 6 do 18 i po sprawie.
Ja bym poszedł dalej zlikwidować wszystkie przejścia w mieście i chodniki zamienić w parkingi no bo już niektore boiska osiedlowe przerobione wszystkie ulice po 2 pasy a pieszych w gettach umieszczać
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''