Inwestycje w miescie
-
- Obywatel
Re: Inwestycje w miescie
A czy ten Lidl na Krakowskiej zmienia układ jezdny? Chodzi mi czy będzie tam rondo czy to UMT robi/zrobi/planuje? Orientujecie się?
Ja się zastanawiam, czy w Tarnowie się opłaca jeszcze budować te dyskonty i galerie. Będzie LM, Castorama, Majster - przecież coś zaraz padnie i zostanie nam niszczejący blaszak. Lidl na Krakowskiej? To park by tam zrobili, nasadzili drzew i alejki i miałoby to większy sens.
Wg ostatnich planów chcą tam zrobić rondo, ale wiadomo jak to u nas jestmandruchow pisze:A czy ten Lidl na Krakowskiej zmienia układ jezdny? Chodzi mi czy będzie tam rondo czy to UMT robi/zrobi/planuje? Orientujecie się?
Ja nigdy nie zrozumiem takiego podejścia "park by tam zrobili". Przecież to nie miasto buduje ten sklep. Jest inwestor, który uważa że potrzebuje tam sklep to buduje sklep. Ale nie buduje on parków, więc albo tam będzie sklep, albo dalej to co jest... Też się zastanawiam skąd w Tarnowie taki potencjał zakupowy, ale to już ból głowy inwestora.
-
- Rhetor
Jak nikt nie chce robić ronda przy Wojska Polskiego to tam będzie chciał hahaGoscinny pisze:Wg ostatnich planów chcą tam zrobić rondo, ale wiadomo jak to u nas jestmandruchow pisze:A czy ten Lidl na Krakowskiej zmienia układ jezdny? Chodzi mi czy będzie tam rondo czy to UMT robi/zrobi/planuje? Orientujecie się?
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Ja jestem z kolei pod wrażeniem dużej niekonsekwencji. Gemini mówimy nie, bo przecież przez H&M czy inną Zarę padnie handel w mieście, ale już Leroy (jeden z największych w Polsce), kolejny Lidl, czy Biedronka które bardziej biją w kapitał małych przedsiębiorców jest już spoko.
No przecież to nie chodzi o to jaki to jest sklep tylko ot o czyj jest ten sklep.Trishelle pisze:Ja jestem z kolei pod wrażeniem dużej niekonsekwencji. Gemini mówimy nie, bo przecież przez H&M czy inną Zarę padnie handel w mieście, ale już Leroy (jeden z największych w Polsce), kolejny Lidl, czy Biedronka które bardziej biją w kapitał małych przedsiębiorców jest już spoko.
Ja wiem, że to nie jest miejska działka. Jednak ktoś plan zagospodarowania czy studium uwarunkowań przestrzennych ustalał i uchwalał. Skończy się na tym, że Tarnow będzie miastem blaszaków i stodół a'la Biedronka. Inwestor jak chciał zrobić coś to mógł pójść w deweloperkę. Za kilka lat to może być żyła złota, jak Tarnów zobaczy swój potencjał jako zaplecze Krakowa.PrzemczaN pisze:Ja nigdy nie zrozumiem takiego podejścia "park by tam zrobili".
Trochę mieszkaniówki na rozluźnienie.Dużo nowych domów i szeregówek widziałem również przy al.Tarnowskich jednak nie miałem wtedy tel pod ręką.Pozdrawiam
- Załączniki
-
- Tuż za majstrem ul.Błonie
- 20180901_110721.jpg (1.73 MiB) Przejrzano 6284 razy
-
- Hala sportowa Wieniawskiego
- 20180901_105754.jpg (1.69 MiB) Przejrzano 6284 razy
-
- Ul.Niedojadło/Wieniawskiego
- 20180901_105510.jpg (1.72 MiB) Przejrzano 6284 razy
-
- Ul.Niedojadło
- 20180901_105656.jpg (1.58 MiB) Przejrzano 6284 razy
-
- Ul.Lutosławskiego/Kołodzieja
- 20180901_105617.jpg (1.65 MiB) Przejrzano 6284 razy
Zwróćcie uwagę jak postawiony jest ten blok przy Wieniawskiego. Tam z sąsiadem z bloku obok można flaszke obalić bez wychodzenia z domu. Ciekawe czy ktoś to kupi.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Kupi, kupi - nie bój nic Pewnie już jest kupione, bo w Tarnowie buduje się za cudze
A takie stawianie pokazuje kolejny raz, że nie ma żadnego planu zabudowy tamtych terenów - buduje się tak, żeby było zgodne z przepisami, a wykonawca nie ma pojęcia gdzie będzie stać następny budynek.
A takie stawianie pokazuje kolejny raz, że nie ma żadnego planu zabudowy tamtych terenów - buduje się tak, żeby było zgodne z przepisami, a wykonawca nie ma pojęcia gdzie będzie stać następny budynek.
Przecież mieszkaniówka w Tarnowie to w 90% rzeczy bez ładu i składu robione po kosztach. Najbardziej sensowne na ten czas jest to co robi Bud max w Mościcach, już taka troche lepsza jakość wykonania i jakiś tam pomysł na zagospodarowanie. To co robi Lago czy tam Nad stawkiem to jest niestety słabe, dziwie się że ktoś od Mikołajczaka to kupuje, ale to nie moja sprawa, dobrze w sumie że się coś buduje, ale jakość tego jest naprawde słaba, w Krakowie wątpie czy by to sprzedał.
a czy ma ktoś wiedzę na temat dewelopera LOCUM SC budującego ten blok "Kameralny" przy Niedojadło? Wcześniej wybudował szeregówki z ogódkami też przy Niedojadło. Może ktoś miał z nimi doczynienia i może sie wypowiedzieć?
"Kameralny" - niezła ściema, jak tam ma być blok przy bloku
Bardziej interesuje mnie ich inwestycja na Strzałkowskiego dlatego szukam kogoś kto coś o nich wie