Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Czyżby Plan Zagospodarowania został zdjęty z obrad celowo żeby przesunąć go w czasie?
-
- Rhetor
A co z tym kawałkiem, który w nadzwyczajnym trybie miasto mogło kupić w pierwokupie za 4 miliony?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
- Rhetor
Pragne zauważyć, ze jest rzekomo kampania wyborcza. Czy ktokolwiek słyszał JAKIKOLWIEK pomysł pan Gładysza i spółki ????? Bo Ciepiela to chociaż przedstawił wizję tego co tam ma być (wg mnie utopijną, bo miasta nie stać na wykupienie terenu, a nikt się nie pali do wykupienia terenu i zrobienia tam tego co chciałoby miasto). Zobaczycie jak się skończy. W środku miasta powstaną tandetne, niezespolone architektonicznie budynki usługowe. Spierdolą środek miasta jak tralala.wejss pisze:Czyżby Plan Zagospodarowania został zdjęty z obrad celowo żeby przesunąć go w czasie?
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Kampania wyborcza jeszcze nie ruszyła, bo nie został ogłoszony termin wyborów. (Nie żebym się spodziewał po Gładyszu jakichś spektakularnych planów). Plany i to dość ciekawe przedstawia za to Olszówka. Ciepiela robił dwukrotnie konkurs na plan zagospodarowania nie swojego terenu, po to żeby dołączyć te plany do swoich ulotek z cyklu "co bym zrobił, jakby mi się chciało". Może Frac zrobi coś ciekawego, bo od tego zależy ich kasa.Mr Greenback pisze:Pragne zauważyć, ze jest rzekomo kampania wyborcza. Czy ktokolwiek słyszał JAKIKOLWIEK pomysł pan Gładysza i spółki ????? Bo Ciepiela to chociaż przedstawił wizję tego co tam ma być (wg mnie utopijną, bo miasta nie stać na wykupienie terenu, a nikt się nie pali do wykupienia terenu i zrobienia tam tego co chciałoby miasto). Zobaczycie jak się skończy. W środku miasta powstaną tandetne, niezespolone architektonicznie budynki usługowe. Spierdolą środek miasta jak tralala.wejss pisze:Czyżby Plan Zagospodarowania został zdjęty z obrad celowo żeby przesunąć go w czasie?
-
- Rhetor
Jan Kowalski pisze:Kampania wyborcza jeszcze nie ruszyła, bo nie został ogłoszony termin wyborów. (Nie żebym się spodziewał po Gładyszu jakichś spektakularnych planów). Plany i to dość ciekawe przedstawia za to Olszówka. Ciepiela robił dwukrotnie konkurs na plan zagospodarowania nie swojego terenu, po to żeby dołączyć te plany do swoich ulotek z cyklu "co bym zrobił, jakby mi się chciało". Może Frac zrobi coś ciekawego, bo od tego zależy ich kasa.Mr Greenback pisze:Pragne zauważyć, ze jest rzekomo kampania wyborcza. Czy ktokolwiek słyszał JAKIKOLWIEK pomysł pan Gładysza i spółki ????? Bo Ciepiela to chociaż przedstawił wizję tego co tam ma być (wg mnie utopijną, bo miasta nie stać na wykupienie terenu, a nikt się nie pali do wykupienia terenu i zrobienia tam tego co chciałoby miasto). Zobaczycie jak się skończy. W środku miasta powstaną tandetne, niezespolone architektonicznie budynki usługowe. Spierdolą środek miasta jak tralala.wejss pisze:Czyżby Plan Zagospodarowania został zdjęty z obrad celowo żeby przesunąć go w czasie?
no właśnie się zapowiada badziew....Z całym szacunkiem , ale FRAC to nie jest potęzna grupa kapitałowa, by realizować dalekosiężne wizje..raczej będzie chęć maksymalizacji zysku. Czyli byle co, byleby przyniosło zysk...
A przy okazji to mnie trochę razi twa wybiórczość Janku. blask bijący z oblicza Tomasza Olszówki przysłonił ci chyba fakt, ze TO to "produkt" Kwaśnego (krytykowanego przez ciebie nieustannie), Bernata (raczje nie twoja bajka, co nie?) , pseudolewicowca Górnikiewicza i to wszysto po cichu wspierane przez Grada...
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Rzeszowska firma Frac dostała pozwolenie na remont i przebudowę trzech zdewastowanych budynków na terenie dawnego Owintaru (przy ul. Bandrowskiego). W dwóch z nich mają powstać biura i magazyny, w trzecim budynku – najniższym – firma chce uruchomić dwa sklepy o łącznej powierzchni tysiąca metrów kwadratowych.
Szału pewnie nie będzie, ale zbudować szklany biurowiec to nie jest dzisiaj jakiś istotny wydatek. Biorąc pod uwagę sąsiedztwo gazów i "biurowca" komendy, to źle nie wypadną
Szału pewnie nie będzie, ale zbudować szklany biurowiec to nie jest dzisiaj jakiś istotny wydatek. Biorąc pod uwagę sąsiedztwo gazów i "biurowca" komendy, to źle nie wypadną
Magazyny w centrum??? Świetnie to będzie wyglądać, blaszano-styropianowe COŚ.
@Jan: niby nie jest to wydatek, ale "biurowiec" z cegły obity styropianem jest jeszcze tańszy...
@Jan: niby nie jest to wydatek, ale "biurowiec" z cegły obity styropianem jest jeszcze tańszy...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Możliwe że tańszy, ale wobec natłoku lokali biurowych w mieście, które można tanio wynająć, żeby to miało sens ekonomiczny to musi być ŁAŁ.
Oczywiście to moje gdybanie, a skończy się jak się skończy
Swoją drogą jak to wygląda prawnie, jeśli oni ruszą jutro z budową, a radni we wrześniu zmienią plan zagospodarowania?
Oczywiście to moje gdybanie, a skończy się jak się skończy
Swoją drogą jak to wygląda prawnie, jeśli oni ruszą jutro z budową, a radni we wrześniu zmienią plan zagospodarowania?
"Wydanie pozwolenia na budowę nie tylko daje możliwość rozpoczęcia prac i podnosi wartość działki, gdyby inwestor chciał się jej pozbyć. – Pozwala też na realizację inwestycji, która z pewnością nie będzie możliwa, gdy wejdzie plan zagospodarowania tego terenu – przyznaje szef Wydziału Architektury i Budownictwa. – Ta inwestycja nie wpisuje się w plan, który jest przygotowany na Owintarze. Dopóki tego planu nie ma, inwestor ma warunki zabudowy, które umożliwiają mu zrobienie tego remontu, natomiast w momencie, kiedy wszedłby plan przestrzennego zagospodarowania, to wygasają te wszystkie wydane WZ-tki, czyli już obowiązuje wtedy plan – tłumaczy."
Rdn
Rdn
-
- Rhetor
No ale teoretycznie firma zaczyna dzisiaj budowę/remont. Za rok mają końcówkę, a wtedy powstaje plan, który nie uwzględnia placówek biurowo-handlowych. Tak może być?
Ja to tak rozumiem że jeśli nie rozpoczęli by prac w ogóle i w między czasie został by uchwalony plan to nie ma zgody na budowę sklepów i magazynu. Natomiast w chwili obecnej mogą ruszać z budową i jeśli prace będą już trwały a zostanie uchwalony plan to będą mogli zgodnie z pozwoleniem wydanym przed uchwaleniem tego planu skończyć inwestycje według własnego projektu.
A rozpoczęcie prac to wpis w dzienniku budowy np. "Porządkowanie terenu budowy". A to się da ogarnąć dosyć szybko
Tyle głupot w jednym zdaniu? Czytam i nie wierzęMr Greenback pisze:blask bijący z oblicza Tomasza Olszówki przysłonił ci chyba fakt, ze TO to "produkt" Kwaśnego (krytykowanego przez ciebie nieustannie), Bernata (raczje nie twoja bajka, co nie?) , pseudolewicowca Górnikiewicza i to wszysto po cichu wspierane przez Grada...
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Czyli reasumując dla Fraca najlepiej jak najszybciej zacząć i jak najszybciej skończyć.
-
- Rhetor
To nie do końca tak. Bardzo mnie boli, że Olszówka w pakiecie bierze Kwaśnego i to będzie bardzo istotny argument przy rozważaniu wyborów. Niemniej obiektywnie stwierdzam i nie masz wyboru - musisz się zgodzić że na obecną chwilę Olszówka jest jedynym kandydatem, który ma jakiś program i pomysły na miasto.Mr Greenback pisze: A przy okazji to mnie trochę razi twa wybiórczość Janku. blask bijący z oblicza Tomasza Olszówki przysłonił ci chyba fakt, ze TO to "produkt" Kwaśnego (krytykowanego przez ciebie nieustannie), Bernata (raczje nie twoja bajka, co nie?) , pseudolewicowca Górnikiewicza i to wszysto po cichu wspierane przez Grada...
ps. Jeśli lista kandydatów zamknie się w obecnym kształcie to jedynym moim wyborem będzie ten między Olszówką, a tym czy iść na wybory.