Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Mnie zastanawia czy plan zagospodarowania przestrzennego i ta droga łącząca dwa ronda (widziałam niedawno mapę z 89 roku, na której łącznik już był zaznaczony, dla ciekawych foto w załączeniu...) nie wyklucza jednej z potencjalnych inwestycji w ramach tegorocznego Budżetu Obywatelskiego 01 „Kontynuacja rozbudowy Parku Westerplatte”?
- Załączniki
-
- łącznik.jpg (764.25 KiB) Przejrzano 5632 razy
Przy Słonecznej/Bitwy o Wał Pomorski doklejono do budynku dawnego PKO taki spoko nawet "biurowiec" czy coś w tym stylu. Nawet był fajny, dół przeszklony - wyglądało to nawet nieźle.
Dzisiaj tam przyjeżdżałem - ja prdl.... całe to szkło (ale całe) oblepione foliami "sklep z tanią odzieżą". I faktycznie w środku jest taki sklep, ale to, co się zrobiło z tego budynku to jest koszmar jakiś. Patrzeć się na to nie da.
Wyglądał tak:
Po południu wrzucę zdjęcie jak wygląda teraz
Dzisiaj tam przyjeżdżałem - ja prdl.... całe to szkło (ale całe) oblepione foliami "sklep z tanią odzieżą". I faktycznie w środku jest taki sklep, ale to, co się zrobiło z tego budynku to jest koszmar jakiś. Patrzeć się na to nie da.
Wyglądał tak:
Po południu wrzucę zdjęcie jak wygląda teraz
Widziałem i też mnie rozwaliło. Kolejny kolorowy koszmarek. Brakuje u nas poczucia estetyki... oj brakuje.
Widzieliście tą nową kolorową halę sportową przy ZSO na Mickiewicza tam to dopiero ktoś miał fantazję
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Masz na myśli 2 LO? A miał to być budynek pasywny. Tylko jak do tego mają się jego kształty?Kulfon pisze:Widzieliście tą nową kolorową halę sportową przy ZSO na Mickiewicza tam to dopiero ktoś miał fantazję
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ta szkoła koło ronda Starodobrowska/Mickiewicza budynek szkoły ciemnobrązowy a obok nowa hala o kolorach żółty,niebieski,czerwony ,fioletowy ,zielony.....kto to wymyślił?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Gdy tylko zaczęli reklamować, że będzie tam używana odzież od razu pomyślałem, że tak się to skończy. Skoro budynek w miarę schludny to jak najszybciej trzeba to spierd.....ćGoscinny pisze: Dzisiaj tam przyjeżdżałem - ja prdl.... całe to szkło (ale całe) oblepione foliami "sklep z tanią odzieżą". I faktycznie w środku jest taki sklep, ale to, co się zrobiło z tego budynku to jest koszmar jakiś. Patrzeć się na to nie da.
Ja na prawdę tego nie rozumiem, czemu właściciele nie mogą poprzestać na jakimś szyldzie (nawet rzucającym się w oczy) i dyskretnej reklamie. Czy na prawdę są przekonani, że jak oblepią wszystko badziewną folią z koszmarną grafiką to więcej ludzi przyjdzie do sklepu?. Że jak będzie oblepiona 1 szyba to będą mieli 1 klienta na 10 minut a jak 10 szyb to klientów będzie 10?
Tak się zastanawiam, czy miasto nie ma możliwości wprowadzenia jakiegoś podatku, lub parapodatku od wykorzystanej powierzchni reklamowej w tego typu firmach. Nie jestem zwolennikiem zbędnych regulacji, ale inaczej z zasraniem miasta (wybaczcie słowo ale inaczej tego się nie da nazwać) paskudnymi reklamami i badziewnymi wymiocinami geniuszy marketingu chyba poradzić się nie da.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Sprawę mogłaby rozwiązać ustawa krajobrazowa, ale w Tarnowie od czasu tej "tajnej" ankiety chyba z rok temu wygląda jak by temat całkowicie umarł.
Co najgorsze - tak radni jak i prezydent pospołu mają czas zajmować się idiotyzmami takimi jak ograniczanie sprzedaży alkoholu w nocy a na rzeczy istotne, które znacząco mogłyby wpłynąć na estetykę a co za tym idzie na odbiór miasta nie ma albo czasu albo chęci. Możliwości prawne działania są - tylko działań brakuje.
http://www.igrz.com.pl/ustawa-krajobrazowa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.igrz.com.pl/ustawa-krajobrazowa" onclick="window.open(this.href);return false;
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Przepiękne.................
- Załączniki
-
- 36605065_10212310002167319_1645440359515291648_n.jpg (201.81 KiB) Przejrzano 5112 razy
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Kolejny potworek....
Dalej takie klimaty Prlowskie Faktycznie, nie ma to jak wybulić za ściany z szyby, aby potem okleić je czymś takim
Ja jeb..........Dramat
Wybudowano obiekt ze szklanymi szybami i zaraz oklejono go tym badziewem. Po co?
@Kari
Pewnie dlatego, że szyby łatwiej okleić badziewiem niż beton
Ja tak sobie to wizualizuję w głowie w wariancie w którym zostaje tylko ten napis "T Dyskont odzieżowy" a reszta tak jak była w oryginale.
Ciekawe czemu takie rozwiązanie nie pasowało właścicielowi? Czyżby raziło jego wysublimowany gust estetyczny? Czy też wątpi w inteligencje tarnowian i zakłada, iż nie wiedzą, że dyskont odzieżowy oznacza tanią odzież - wówczas te piktogramy na szybach byłyby przeznaczone dla tarnowian niepiśmiennych
No nic, chyba trzeba się cieszyć, że w nocy nie świeci się to kolorami tęczy a o 12:00 z głośników nie odtwarza jakiejś piosenki "Sławomira".
Pewnie dlatego, że szyby łatwiej okleić badziewiem niż beton
Ja tak sobie to wizualizuję w głowie w wariancie w którym zostaje tylko ten napis "T Dyskont odzieżowy" a reszta tak jak była w oryginale.
Ciekawe czemu takie rozwiązanie nie pasowało właścicielowi? Czyżby raziło jego wysublimowany gust estetyczny? Czy też wątpi w inteligencje tarnowian i zakłada, iż nie wiedzą, że dyskont odzieżowy oznacza tanią odzież - wówczas te piktogramy na szybach byłyby przeznaczone dla tarnowian niepiśmiennych
No nic, chyba trzeba się cieszyć, że w nocy nie świeci się to kolorami tęczy a o 12:00 z głośników nie odtwarza jakiejś piosenki "Sławomira".