Restauracje - Polećcie coś! :)
Re: Restauracje - Polećcie coś! :)
Dzięki za relacje. Wybiorę się w przyszłym tygodniu.Oby im się udało, bo jest to ciekawy pomysł
Szkoda, że nie ma dostepnego menu w intrecie.
Szkoda, że nie ma dostepnego menu w intrecie.
Nie ma menu, bo dopiero się tworzy "na żywo"
Myślę, że ta kawiarnia ma większe szanse niż "stara łaźnia", bo wycieczki z Izraela prędzej wejdą się coś napić czy zjeść do "swojego" gdzie są bardziej pewni, że jedzenie jest koszerne.
No i jak będą szli z np. Bimy w stronę starej łaźni, to muszą przejść obok tej kamienicy
Myślę, że ta kawiarnia ma większe szanse niż "stara łaźnia", bo wycieczki z Izraela prędzej wejdą się coś napić czy zjeść do "swojego" gdzie są bardziej pewni, że jedzenie jest koszerne.
No i jak będą szli z np. Bimy w stronę starej łaźni, to muszą przejść obok tej kamienicy
fajnie że otworzyli coś nowego w Tarnowie, aczkolwiek ja jestem przeciwnikiem "koszerności" nie zbyt to humanitarne, z drugiej strony pytanie czy jak ja bym otworzył w Tarnowie swoją restaurację z czymś załóżmy ciekawym np kuchnia molekularna nie ma u nas czegoś takiego to czy również mógłbym liczyć na takie spektakularne otwarcie z zainteresowaniem mediów itp?
-
- Rhetor
Mediów jak mediów, ale czekam aż na otwarcie kebaba zjawi się także prezydent z zastępcą.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Humanitarnych nie jest koszerny ubój zwierząt. W kawiarni potraw mięsnych chyba jednak
nie będzie.
nie będzie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Myślę, że gdybyś otworzył np. węgierską restauracje z pięknym, klimatycznym wystrojem nawiązującym do historii Węgier, z ciekawym menu,organizował koncerty, spotkania itp to pewnie media by się taką inicjatywą zainteresowały.Co prawda niby jest już jedna restauracja tego typu, ale tam się nic takiego nie dzieje.sylw3st3r pisze: Z drugiej strony pytanie czy jak ja bym otworzył w Tarnowie swoją restaurację z czymś załóżmy ciekawym np kuchnia molekularna nie ma u nas czegoś takiego to czy również mógłbym liczyć na takie spektakularne otwarcie z zainteresowaniem mediów itp?
@kari: gdzie jest ta węgierska restauracja?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Myślałem, że Winiarnia Lippóczy oferuje też obiady itp, ale okazuje się, że jednak nie. Czyli nie ma w Tarnowie węgierskiej restauracjiad2222 pisze:@kari: gdzie jest ta węgierska restauracja?
Dawniej do miana "węgierskiej" pretendowała rest. Podzamcze, chyba przede wszystkim dzięki plackom "po węgiersku" (Węgrzy robili taaakie oczy) i kociołkowi z gulaszem, ale teraz tam chyba już nie ma takich cudów. Niemniej jednak, taka węgierska restauracja przydała by się w mieście, do którego przyjeżdża statystycznie więcej Węgrów, niż do innych miast podobnej wielkości w Polsce.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Zastanawia mnie ta teoria Przyjeżdżają Żydzi więc żydowska restauracja; przyjeżdżają Węgrzy więc węgierska Czy jak jedziecie za granicę np do Włoch, czy Francji, to szukacie knajpy ze schabowym i pierogami?
Poza tym w parku jest buda z langoszem prowadzona przez Słowaka
Poza tym w parku jest buda z langoszem prowadzona przez Słowaka
Hmm, weź tu i zaproponuj Żydowi schabowego...
Wg mnie to kuchnia naszych tarnowskich mniejszości - więc dobrze było by, gdyby coś takiego było. W sumie kilku Włochów w Tarnowie też mieszka, więc włoskich restauracji i pizzerii jak...
Wg mnie to kuchnia naszych tarnowskich mniejszości - więc dobrze było by, gdyby coś takiego było. W sumie kilku Włochów w Tarnowie też mieszka, więc włoskich restauracji i pizzerii jak...
-
- Rhetor
Kuchnia węgierska bezwzględnie znajdzie tu swoje miejsce. Śmieję się tylko z argumentu, że powinna powstać bo przyjeżdża tu wielu Węgrów. My w Rzymie nie szukamy schaboszczaka, tylko raczej pizzy, lub makaronu Jeśli chodzi o turystykę to dobra polska kuchnia miałaby wzięcie wśród nich większe, niż własna.
Ale przyznasz, że miło by Ci było zobaczyć w Rzymie polską restaurację ze schabowym z kapustą. Może niekoniecznie byś w niej coś zjadł, ale zdjęcie na pewno byś zrobił
-
- Rhetor
Pewnie że tak! Jeszcze jakby mówili po polsku - ekstra. Do tego polskie dania (pierogi, schabowy, bigos, rolada śląska itd) promowałyby nasz naród lepiej niż instytut narodowy. Teraz mi przyszło na myśl, że ktoś mógłby zrobić świetny biznes, jakby się dogadał z kimś na Węgrzech, że będzie promował Węgry poprzez ich kuchnię w zamian za co może by go w jakiś sposób wsparli.
Po wizytach w różnych restauracjach w Tarnowie i tak zawsze wracam do Bombaju. Potrawy świetnie doprawione i zawsze trzymają poziom. Polecam odwiedzić kto nie był.