"KROMKA CHLEBA"
-
- Archont
Głuchy nie jest. Co najwyzej obnosi sie z gadżetami (na pewno słuchawka)
No ale sympatyczny tez raczej nie jest. Fakt.
A co do funkcjonowania szpitala, poradni, terminow zabiegow, czekania w kolejce po nocy do poradni - jasne ze parodia. Chociaz co prawda wg statystyk sredni czas oczekiwania na przyjecie przez lekarza w oddziale ratunkowym mamy duzo lepszy niz w USA. I znacznie mniej zgonow podczas oczekiwania na bycie przyjetym w takim oddzile niz w UK.
Wiec przy takim poziome finansowania jaki mamy w kraju - nie ma co narzekac. Chociaz kible w szpitalu - tragedia. Za to w NFZcie na pewno maja klime i pachnacy papier toaletowy.
No ale sympatyczny tez raczej nie jest. Fakt.
A co do funkcjonowania szpitala, poradni, terminow zabiegow, czekania w kolejce po nocy do poradni - jasne ze parodia. Chociaz co prawda wg statystyk sredni czas oczekiwania na przyjecie przez lekarza w oddziale ratunkowym mamy duzo lepszy niz w USA. I znacznie mniej zgonow podczas oczekiwania na bycie przyjetym w takim oddzile niz w UK.
Wiec przy takim poziome finansowania jaki mamy w kraju - nie ma co narzekac. Chociaz kible w szpitalu - tragedia. Za to w NFZcie na pewno maja klime i pachnacy papier toaletowy.
Nie potrafisz logicznie myśleć (może to przez tą skręconą nogę?) - miał słuchawkę w uchu, nie słyszał Cię... może rozmawiał przez telefon? A ty mu, jak jakiś niewychowany ktoś, normalnie przeszkadzałeś!Keleos pisze:to ja teraz nie wiem dlaczego każde zdanie musiałem mu po 2-3 razy powtarzać...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Archont
Keleos pisze:Hmm skoro to nie aparat to ja teraz nie wiem dlaczego każde zdanie musiałem mu po 2-3 razy powtarzać
A jesli rzeczywiscie ogluchl i musi nosic aparat..? Czy to kogos dyskwalifikuje..?ad2222 pisze:Nie potrafisz logicznie myśleć (może to przez tą skręconą nogę?) - miał słuchawkę w uchu, nie słyszał Cię... może rozmawiał przez telefon? A ty mu, jak jakiś niewychowany ktoś, normalnie przeszkadzałeś!
Moze nie wydal sie sympatyczny bo byles 68mym pacjentem tego dnia, a na pogaduszki z powodu uposledzenia sluchu nie moze sobie pozwolic? Hmmm..?
Jasne ze dla kazdego jego wlasna choroba jest najwazniejsza i mozna miec popsuty humor. Ale to dziala w obie strony. Moze po prostu wydales mu sie rownie niesympatyczny jak on tobie?
Nie ma co wyciagac pochopnych wnioskow.
Poza tym - zaczelo sie od bezdomnych w poczekalni i "kromki chleba" a narzekamy na SOR i sluzbe zdrowia.
Ostatnio zmieniony 16-05-2010, 09:07 przez tarnowiack, łącznie zmieniany 1 raz.
tarnowiack - najpierw mówisz, że nie jest głuchy tylko nosi słuchawkę bluetooth, a teraz robisz z niego niedosłyszącego? Zastanów się człowieku co piszesz.
68 pacjent? Ja takich "pacjentów" obsługuję dziennie prawie setkę... nie znaczy to, że po połowie robię się dla nich niemiły.
I nie odwracaj kota ogonem - opinia o jego niesympatyczności to nie moja subiektywna opinia, tylko opinia wszystkich (4!) osób ze skręconą nogą, które akurat były w kolejce za mną (tzn. 3 oprócz mnie). Medyk w niebieskiej bluzie też był nieuprzejmy ; )
Ad2222 - wiem, że nie w szpitalu. mówiąc "wewnątrz" miałem na myśli bycie lekarzem (jeśli można tak to nazwać) i pracę z pacjentami ; )
68 pacjent? Ja takich "pacjentów" obsługuję dziennie prawie setkę... nie znaczy to, że po połowie robię się dla nich niemiły.
I nie odwracaj kota ogonem - opinia o jego niesympatyczności to nie moja subiektywna opinia, tylko opinia wszystkich (4!) osób ze skręconą nogą, które akurat były w kolejce za mną (tzn. 3 oprócz mnie). Medyk w niebieskiej bluzie też był nieuprzejmy ; )
Ad2222 - wiem, że nie w szpitalu. mówiąc "wewnątrz" miałem na myśli bycie lekarzem (jeśli można tak to nazwać) i pracę z pacjentami ; )
-
- Archont
czytaj dokladniej -Keleos pisze:tarnowiack - najpierw mówisz, że nie jest głuchy tylko nosi słuchawkę bluetooth, a teraz robisz z niego niedosłyszącego? Zastanów się człowieku co piszesz.
tarnowiack pisze:A jesli rzeczywiscie ogluchl i musi nosic aparat..?
byc głuchym a ogłuchnąc - stan statyczny kontra dynamiczny, ja ciagle widze roznice.
a moze rzeczywiscie jednak ogłuchl..? mozna tka chyba, z tego co wiem..?
Tak sobie dziś pomyslałem, że ta pani z bilbordu, mogłaby chociaż podoklejać do plakatów zachęcających do wsparcia Kromki Chleba, podziękowanie za okazane wsparcie. Mamy czerwiec, od rozliczenia się z fiskusem trochę czasu juz minęło, a bilbordy pewnie wynajęte do września
Więc już zachęcać do wsparcia nie ma sensu, przynajmniej jeżeli chodzi o Kromkę Chleba
ps. No chyba, że akurat trafiam na te bez podziękowania
Więc już zachęcać do wsparcia nie ma sensu, przynajmniej jeżeli chodzi o Kromkę Chleba
ps. No chyba, że akurat trafiam na te bez podziękowania
-
- Rhetor
Podziękowanie wisi na ścianie kamienicy, którą widać jak się jedzie w górę Alei Solidarności od budynku XVI liceum do skrzyżowania z Nowym Światem...
Natomiast ja zadaję sobie pytanie, czy zamiast wydawać parę tysięcy na wyprodukowanie i zawieszenia takiego podziękowania, nie lepiej jest skierować tą kasę na przysłowiową "kromkę chleba"?
Tylko że wtedy by nie było lansu...
Natomiast ja zadaję sobie pytanie, czy zamiast wydawać parę tysięcy na wyprodukowanie i zawieszenia takiego podziękowania, nie lepiej jest skierować tą kasę na przysłowiową "kromkę chleba"?
Tylko że wtedy by nie było lansu...
Witam, Ja mam inny problem z Fundacja. Jakis czas temu bylem sie pytac o statut fundacji, bylem w Łaźni i sie pytalem o ten dokument (Pani w ogole nie wiedziala o co mi chodzi), wyslano mnie na Pl. Kazimierza gdzie jest UTW. Tam jakas pracownica mowila ze nie udziela takich informacji i kazala przyjsc po 15 bo bedzie jakas Pani, ktora zarzadza tym Uniwesytetem. Przyszedlem po 15 i sie dowiedzialem ze owa Pani nie ma statutu przy sobie i zebym zostawil kontakt i sie umowi zebym sobie go zobaczyl (minal tydzien i nic a pisze prace dyplomowa o organizacjach pozarzadowych i go po prostu potrzebuje, Pani o tym wiedziala). I moje pytanie brzmi - Czy statut nie powinien byc w kazdym "punkcie" Kromki Chleba ? przeciez kazdy z ulicy moze chcec sie dowiedziec czym sie Kromka zajmuje i przeczytac statut czyz nie ?
-
- Rhetor
Kromka Chleba ma swoją stronę internetową www.kromkachleba.pl; pod hasłem - statut fundacji - strona w przygotowaniu... aczkolwiek sporo info w innych działach na stronie.