"KROMKA CHLEBA"

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Tarnowiack - "ułomny"? można tak rzecz. Nosi aparat słuchowy, więc jest niepełnosprawny ; ) [albo to była słuchawka bluetooth]

Niekompetetny? Może nie. Ale na pewno nie sympatyczny ; )

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

Głuchy nie jest. Co najwyzej obnosi sie z gadżetami (na pewno słuchawka) :)
No ale sympatyczny tez raczej nie jest. Fakt.
A co do funkcjonowania szpitala, poradni, terminow zabiegow, czekania w kolejce po nocy do poradni - jasne ze parodia. Chociaz co prawda wg statystyk sredni czas oczekiwania na przyjecie przez lekarza w oddziale ratunkowym mamy duzo lepszy niz w USA. I znacznie mniej zgonow podczas oczekiwania na bycie przyjetym w takim oddzile niz w UK.
Wiec przy takim poziome finansowania jaki mamy w kraju - nie ma co narzekac. Chociaz kible w szpitalu - tragedia. Za to w NFZcie na pewno maja klime i pachnacy papier toaletowy.

Keleos
Rhetor

Hmm skoro to nie aparat to ja teraz nie wiem dlaczego każde zdanie musiałem mu po 2-3 razy powtarzać...

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Keleos pisze:to ja teraz nie wiem dlaczego każde zdanie musiałem mu po 2-3 razy powtarzać...
Nie potrafisz logicznie myśleć (może to przez tą skręconą nogę?) - miał słuchawkę w uchu, nie słyszał Cię... może rozmawiał przez telefon? A ty mu, jak jakiś niewychowany ktoś, normalnie przeszkadzałeś! :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Skoro mówi tak człowiek z "wewnątrz" to pozostaje mi tylko uwierzyć ; >

tarnowiack
Archont

Keleos pisze:Hmm skoro to nie aparat to ja teraz nie wiem dlaczego każde zdanie musiałem mu po 2-3 razy powtarzać
ad2222 pisze:Nie potrafisz logicznie myśleć (może to przez tą skręconą nogę?) - miał słuchawkę w uchu, nie słyszał Cię... może rozmawiał przez telefon? A ty mu, jak jakiś niewychowany ktoś, normalnie przeszkadzałeś!
A jesli rzeczywiscie ogluchl i musi nosic aparat..? Czy to kogos dyskwalifikuje..?
Moze nie wydal sie sympatyczny bo byles 68mym pacjentem tego dnia, a na pogaduszki z powodu uposledzenia sluchu nie moze sobie pozwolic? Hmmm..?

Jasne ze dla kazdego jego wlasna choroba jest najwazniejsza i mozna miec popsuty humor. Ale to dziala w obie strony. Moze po prostu wydales mu sie rownie niesympatyczny jak on tobie?
Nie ma co wyciagac pochopnych wnioskow.

Poza tym - zaczelo sie od bezdomnych w poczekalni i "kromki chleba" a narzekamy na SOR i sluzbe zdrowia.
Ostatnio zmieniony 16-05-2010, 09:07 przez tarnowiack, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Keleos pisze:Skoro mówi tak człowiek z "wewnątrz" to pozostaje mi tylko uwierzyć ; >
Broń mnie Panie Boże od pracy w szpitalu :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

tarnowiack - najpierw mówisz, że nie jest głuchy tylko nosi słuchawkę bluetooth, a teraz robisz z niego niedosłyszącego? Zastanów się człowieku co piszesz.

68 pacjent? Ja takich "pacjentów" obsługuję dziennie prawie setkę... nie znaczy to, że po połowie robię się dla nich niemiły.

I nie odwracaj kota ogonem - opinia o jego niesympatyczności to nie moja subiektywna opinia, tylko opinia wszystkich (4!) osób ze skręconą nogą, które akurat były w kolejce za mną (tzn. 3 oprócz mnie). Medyk w niebieskiej bluzie też był nieuprzejmy ; )

Ad2222 - wiem, że nie w szpitalu. mówiąc "wewnątrz" miałem na myśli bycie lekarzem (jeśli można tak to nazwać) i pracę z pacjentami ; )

Weredyk

Post autor: Weredyk »

Keloes prosze napisz oficjalne pismo do Dyrekcji szpitala, iz zostałes potraktowany w sposób nieprawidłowy. Sadze, ze to najwlasciwsze rozwiazanie, na pewno lepsze niz utyskiwanie na forum. Jesli masz wole moge pomóc ci je sporządzić, a nawet zaangazowac biuro w Twoja sprawę.

Keleos
Rhetor

Nie zostałem potraktowany w sposób łamiący jakiekolwiek przepisy. Nie wiem skąd bierzesz takie pomysły.

Rozmowa toczy się na zupełnie inny temat, racz na to zważyć, chędogi kolego ; )

tarnowiack
Archont

Keleos pisze:tarnowiack - najpierw mówisz, że nie jest głuchy tylko nosi słuchawkę bluetooth, a teraz robisz z niego niedosłyszącego? Zastanów się człowieku co piszesz.
czytaj dokladniej -
tarnowiack pisze:A jesli rzeczywiscie ogluchl i musi nosic aparat..?

byc głuchym a ogłuchnąc - stan statyczny kontra dynamiczny, ja ciagle widze roznice.

a moze rzeczywiscie jednak ogłuchl..? mozna tka chyba, z tego co wiem..?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Tak sobie dziś pomyslałem, że ta pani z bilbordu, mogłaby chociaż podoklejać do plakatów zachęcających do wsparcia Kromki Chleba, podziękowanie za okazane wsparcie. Mamy czerwiec, od rozliczenia się z fiskusem trochę czasu juz minęło, a bilbordy pewnie wynajęte do września ;)

Więc już zachęcać do wsparcia nie ma sensu, przynajmniej jeżeli chodzi o Kromkę Chleba ;)

ps. No chyba, że akurat trafiam na te bez podziękowania ;)

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Podziękowanie wisi na ścianie kamienicy, którą widać jak się jedzie w górę Alei Solidarności od budynku XVI liceum do skrzyżowania z Nowym Światem...

Natomiast ja zadaję sobie pytanie, czy zamiast wydawać parę tysięcy na wyprodukowanie i zawieszenia takiego podziękowania, nie lepiej jest skierować tą kasę na przysłowiową "kromkę chleba"?

Tylko że wtedy by nie było lansu...

FrEEz
Metoikos

Post autor: FrEEz »

Witam, Ja mam inny problem z Fundacja. Jakis czas temu bylem sie pytac o statut fundacji, bylem w Łaźni i sie pytalem o ten dokument (Pani w ogole nie wiedziala o co mi chodzi), wyslano mnie na Pl. Kazimierza gdzie jest UTW. Tam jakas pracownica mowila ze nie udziela takich informacji i kazala przyjsc po 15 bo bedzie jakas Pani, ktora zarzadza tym Uniwesytetem. Przyszedlem po 15 i sie dowiedzialem ze owa Pani nie ma statutu przy sobie i zebym zostawil kontakt i sie umowi zebym sobie go zobaczyl (minal tydzien i nic a pisze prace dyplomowa o organizacjach pozarzadowych i go po prostu potrzebuje, Pani o tym wiedziala). I moje pytanie brzmi - Czy statut nie powinien byc w kazdym "punkcie" Kromki Chleba ? przeciez kazdy z ulicy moze chcec sie dowiedziec czym sie Kromka zajmuje i przeczytac statut czyz nie ?

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Kromka Chleba ma swoją stronę internetową www.kromkachleba.pl; pod hasłem - statut fundacji - strona w przygotowaniu... :) aczkolwiek sporo info w innych działach na stronie.

ODPOWIEDZ