Że co proszę? Czy ty w ogóle pamiętasz choć odrobinę komunizm??? Bo obawiam się, że znasz go tylko z książek.gumini_0317 pisze:Esencja komunizmu Może od jutra straż miejska ma sprawdzać czy masz porządek na biurku? Jak nie masz – max możliwy mandat , i znowu wezwanie do uprzątnięcia folderów na dysku, mandat...ad2222 pisze:Moim zdaniem miasto powinno zażądać uprzątnięcia działki - wyburzenia ruin, wyrównania terenu, posadzenia tam jakiejś zieleni (to już wersja max, ale co tam, będzie z czego schodzić w negocjacjach). Jak tego nie zrobią - max możliwy mandat, i znowu wezwanie do uprzątnięcia działki, mandat...
A pomysł z mandatami nie jest mój, nasi dzielni strażacy łoją takie mandaty dla maluczkich aż piszczy, za bajzel na posesji. Dużych się nie tyka, niestety
I nie pisz mi tu o świętym prawie własności, bo to zupełnie inna bajka. Może zacznę hodować kury na działce, bo przecież to moje i mi wolno? Albo konie?
Wolność Twojej pięści ogranicza bliskość mojego nosa. Bardzo fajne przysłowie, warte zapamiętania.