"KROMKA CHLEBA"
-
- Rhetor
- Kontakt:
Niezłe porównanie Piotrze, widać gdzie PiS ma życie człowieka, porównując go do papieru w toalecie. A przecież bezdomny też człowiek.Weredyk pisze: To tak jakby Prezydenta Miasta Tarnowa bezposrednio winic za to, ze sie skonczył papier pierwszej potrzeby w toalecie w Urzędzie.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Keleosie stąd wnioskowałem, że siedzialeś w poczekalni izby przyjęć przy SORze. Jest rejestracja, jest ambulatorium z dyżurnym chirurgiem. RTG jest natomiast w innym skrzydle szpitala. Też tam jest rejestracja, ale nie ma ani ambulatorium ani chirurga na stanowisku.Keleos pisze: Całość działa się przed stanowiskiem rejestracji w ambulatorium (czy jak to się zwie). Nawet "kromki chleba" nie dostał.
Kuba, ten bezdomny z relacji Keleosa nie chcial przecież pomocy lekarza. Jedynie czego chciał to przekoczować.... ale szpital to nie schronisko ani fundacja pani Czech.
Misha - byłem i przy SORze i przy RTG. Mam skręcony staw skokowy więc trochu sobie pokuśtykałem po tym budynku ; )
Bezdomny nie chciał pomocy, chciał przekoczować. Jak wychodziłem to zdaje mi się, że widziałem kolejnego na jego miejsce. Powinni im ulotki fundacji Kromka Chleba dawać i nie mówię tego złośliwie bynajmniej. Po prostu można połączyć konieczne (proszenie o opuszczenie budynku) z pożytecznym (udzielenie pomocy).
P.S. Ciekaw jestem, czy jakbym ja - względnie czysty i ogolony, siedział kilka godzin w poczekalni, to by mnie też wyrzucono... może w wakacje zrobię doświadczenie ; )
Bezdomny nie chciał pomocy, chciał przekoczować. Jak wychodziłem to zdaje mi się, że widziałem kolejnego na jego miejsce. Powinni im ulotki fundacji Kromka Chleba dawać i nie mówię tego złośliwie bynajmniej. Po prostu można połączyć konieczne (proszenie o opuszczenie budynku) z pożytecznym (udzielenie pomocy).
P.S. Ciekaw jestem, czy jakbym ja - względnie czysty i ogolony, siedział kilka godzin w poczekalni, to by mnie też wyrzucono... może w wakacje zrobię doświadczenie ; )
No to byłeś przy gabinecie ortopedy urazowego a nie chirurga.Keleos pisze:Misha - byłem i przy SORze i przy RTG. Mam skręcony staw skokowy więc trochu sobie pokuśtykałem po tym budynku ; )
Zgadzam się. Najlepiej jakby pani A. Czech ulotki informacyjne przekazywała osobiścieKeleos pisze:Bezdomny nie chciał pomocy, chciał przekoczować. Jak wychodziłem to zdaje mi się, że widziałem kolejnego na jego miejsce. Powinni im ulotki fundacji Kromka Chleba dawać i nie mówię tego złośliwie bynajmniej. Po prostu można połączyć konieczne (proszenie o opuszczenie budynku) z pożytecznym (udzielenie pomocy).
Co do PS.
Nie wyproszą cię jeśli podasz powód przebywania. Często się zdarza, że ludzie w poczekalni koczują do otwarcia poradni, gdyż do niektorych specjalistów jest ograniczona znacznie ilość dziennych przyjęć i decyduje kolejność rejestru.
Ech. Przeszedłem przez pokój po lewej stronie od rejestracji - chirurg nazwiskiem Węgrzyn zastosował nowoczesną technikę rozpoznania - spojrzał na ułamek sekundy z odległości półtora metra na stopę i wypisał skierowanie na RTG. RTG nie wykazało złamań, więc orzekł iż jestem zdrowy i mogę dnia następnego iść do pracy (ten żart mu się naprawdę udał). Aha, jeszcze mnie upomniał bym nie skakał na jednej nodze : |
Oczywiście poszedłem do innego lekarza, który dopiero mi dał skierowanie do ortopedy i bez wahania wypisał L4 (na 1 nodze jednak ciężko się porusza).
Dobra, koniec tego offtopicowania.
Co do Kromki Chleba to tak jak uzgodniliśmy - skoro pani Czech chce robić PR kosztem bezdomnych, to niech koczuje w poczekalniach i rozdaje osobiście ulotki w błysku fleszy ; )
Połączy pożyteczne z próżnym ; )
Z tego co pamiętam jesteś ratownikiem medycznym (mam nadzieję, że nie nosiłeś we wtorek niebieskiej bluzy i nie pracowałeś w okolicach tego pokoju, w którym przyjmował pan Węgrzyn, bo ten medyk był niezbyt uprzejmy dla ludzi) więc masz kontakt z panią Czech - podrzuć jej pomysł ; P
Oczywiście poszedłem do innego lekarza, który dopiero mi dał skierowanie do ortopedy i bez wahania wypisał L4 (na 1 nodze jednak ciężko się porusza).
Dobra, koniec tego offtopicowania.
Co do Kromki Chleba to tak jak uzgodniliśmy - skoro pani Czech chce robić PR kosztem bezdomnych, to niech koczuje w poczekalniach i rozdaje osobiście ulotki w błysku fleszy ; )
Połączy pożyteczne z próżnym ; )
Z tego co pamiętam jesteś ratownikiem medycznym (mam nadzieję, że nie nosiłeś we wtorek niebieskiej bluzy i nie pracowałeś w okolicach tego pokoju, w którym przyjmował pan Węgrzyn, bo ten medyk był niezbyt uprzejmy dla ludzi) więc masz kontakt z panią Czech - podrzuć jej pomysł ; P
-
- Rhetor
- Kontakt:
Tu się z Tobą poniekąd zgadzam, niemniej jednak porównanie Weredyka było mocno nie na miejscu. I on będzie później innym wypominał "szarych obywateli"misha pisze:Kuba, ten bezdomny z relacji Keleosa nie chcial przecież pomocy lekarza. Jedynie czego chciał to przekoczować.... ale szpital to nie schronisko ani fundacja pani Czech
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
A czego sie spodziewacie po państwowej służbie zdrowia i złodziejskim NFZ'ecie?
Dalej głosujcie na PiS - i wierzcie w bajeczki kaczora.
Każdemu z nas z pensji leci 300 zł ubezpieczenia zdrowotnego - jak byśmy je płacili do prywatnej firmy - to moglibysmy pójść do porządnego prywatnego szpitala, gdzie wszystkim by zależało. A tak kasa idzie do studni bez dna jaką jest NFZ.
Dalej głosujcie na PiS - i wierzcie w bajeczki kaczora.
Każdemu z nas z pensji leci 300 zł ubezpieczenia zdrowotnego - jak byśmy je płacili do prywatnej firmy - to moglibysmy pójść do porządnego prywatnego szpitala, gdzie wszystkim by zależało. A tak kasa idzie do studni bez dna jaką jest NFZ.
-
- Proedroj
Tak NFZ jak i ZUS to pomyłka i tutaj nikt się chyba nie spiera oprócz pracowników ZUSu (bo pracownicy NFZ się chyba zgadzają).
Wciąż nie mogę przeboleć tego, że będę 40 lat odkładał na emeryturę, którą dostanę na kilka lat lub wcale (nie planuję żyć zbyt długo...)
Sytuacje takie jak wczoraj - gdy poszedłem ze skierowaniem do ortopedy i chciano mnie zapisać na czerwiec (ano bo po co wcześniej iść ze skręconym stawem do lekarza?) zupełnie pozbawiają mnie wszelkich złudzeń.
Matka dzisiaj również u ortopedy była - kazano się rejestrować już od 7 (czekała od 5), a przyjęli ją dopiero ok 12:00 (musiała czekać 5 godzin, gdyż wpuszczano ludzi, którzy byli za nią w kolejce). Parodia.
Wciąż nie mogę przeboleć tego, że będę 40 lat odkładał na emeryturę, którą dostanę na kilka lat lub wcale (nie planuję żyć zbyt długo...)
Sytuacje takie jak wczoraj - gdy poszedłem ze skierowaniem do ortopedy i chciano mnie zapisać na czerwiec (ano bo po co wcześniej iść ze skręconym stawem do lekarza?) zupełnie pozbawiają mnie wszelkich złudzeń.
Matka dzisiaj również u ortopedy była - kazano się rejestrować już od 7 (czekała od 5), a przyjęli ją dopiero ok 12:00 (musiała czekać 5 godzin, gdyż wpuszczano ludzi, którzy byli za nią w kolejce). Parodia.
Wg mnie to w ogole wszystkie szpitale powinny być sprywatyzowane. Wystarczy popatrzeć na szpital na Prądnickiej w Krakowie czy ślaskie ośrodki zdrowia. Wszystkie odremontowane, z nowoczesną aparaturą, a po personelu widać, że chcą pracować (najwyraźniej zarobki są zbliżone do średniej krajowej dla zawodu albo przynajmniej wyższe od okolicznych placówek).
Co do "Kromki chleba" to nie czarujmy się. Z podanych wcześniej wyliczeń finansowych fundacji, bez problemu można wnioskować, że ta organizacja jest picem na wode.
PS. Nigdzie nie podawałem mojego stanowiska pracy. Nie mam niebieskiej bluzy:)
PS2. lek. Węgrzyn - specyficzny człowiek (łagodnie powiedziawszy). Osobiście bym go unikał.
Co do "Kromki chleba" to nie czarujmy się. Z podanych wcześniej wyliczeń finansowych fundacji, bez problemu można wnioskować, że ta organizacja jest picem na wode.
PS. Nigdzie nie podawałem mojego stanowiska pracy. Nie mam niebieskiej bluzy:)
PS2. lek. Węgrzyn - specyficzny człowiek (łagodnie powiedziawszy). Osobiście bym go unikał.
Coz chcialem wykazac absurdalnosc sytuacji, nawet przez mysl mi nie przeszlo, zeby wiazac jeden i drugi przypadek i rozpatrywac calosciowo. Coz jesli Ty to tak zgrabnie polaczyles znaczy sie ze to moze jednak Twoje odczucia.Jakub Kwaśny pisze:Niezłe porównanie Piotrze, widać gdzie PiS ma życie człowieka, porównując go do papieru w toalecie. A przecież bezdomny też człowiek.Weredyk pisze: To tak jakby Prezydenta Miasta Tarnowa bezposrednio winic za to, ze sie skonczył papier pierwszej potrzeby w toalecie w Urzędzie.
PS Notabene mam nadzieje, ze rowniez uwagi i obiekcje udzieliles Pani Europoseł Senyszyn, która wypowiadala sie o ujezdzaniu trumny ze zmarłymi.
-
- Archont