Remonty ulic w Tarnowie
Re: Remonty ulic w Tarnowie
To aż tak tam jeszcze nie miałem Zdarzyło się czekać by mieć wolny pas na Chopina w kierunku Klikowskiej ale aż tak to nie
Jeśli to była jakaś pełna godzina, lub parę minut po to też nie ma co się dziwić "eLki" wtedy ruszają i mają problem z przejechaniem przez skrzyżowanie
Jeśli to była jakaś pełna godzina, lub parę minut po to też nie ma co się dziwić "eLki" wtedy ruszają i mają problem z przejechaniem przez skrzyżowanie
Wczoraj o 7:30 rano korek w ciągu Tuchowskiej kończył się... w Tarnowcu pod kościołem... Czas dojazdu do skrzyżowania z Konarskiego - około 30-35 minut. Też postęp. Teraz wyobraźcie sobie, że cały ruch od południa będzie szedł przez ten wąski, budowany wiadukt wc. Al. Tarnowskich... Podziękować trzeba JE Ryszardowi Ś. i jego ekipie za takie a nie inne uzgodnienia.
Wiadukt pod al. Tarnowskich nie będzie wąski. Tyle, że do czasu aż miasto nie wybuduje przedłużenia Tuchowskiej, ronda i kawałka łącznika do al. Tarnowskich - ten wiadukt będzie używany dokładnie tak samo jak był używany przejazd w tamtym miejscu - czyli przez mieszkańców domków w okolicach marcinki.
To ile będzie miał szerokości wg ostatecznych planów? Na prezentacji za Ścigały jak się chwalił tym bublem to miało być chyba coś ok. 9,5-10 m, jezdnia 7 m i chodniki po 1,5 metra? Jeśli tak pozostało to wcale nie jest to zwiększenie przepustowości całego układu - po oddaniu łącznika od Tuchowskiej, ronda i skrzyżowania z al. Tarnowskich. Przy takim układzie jezdni nawet trudno będzie zrobić lewoskręt w Ziaji od Al. Tarnowskich, jak ktoś będzie tam chciał skręcić, a paru amatorów na pewno będzie w obliczu docelowo zamknięcia przejazdu pod wiaduktami na Tuchowskiej to będzie znowu wszystko blokowało.Goscinny pisze:Wiadukt pod al. Tarnowskich nie będzie wąski.
Patrzyłem wczoraj na to, co wynurza się z ziemi jeżeli chodzi o ten wiadukt i optymizmem to nie napawa... Jeśli masz obowiązującą przyszłą docelową organizację ruchu w tym miejscu to wrzuć na forum...
Przecież nawet 6-metrowa jezdnia nie ograniczy przepustowości tylko to w jakim kształcie będą skrzyżowania za i przed wiaduktem.
Zgadzam się, dlatego oczekiwałem, że szerokość jezdni wyniesie minimum 9 metrów, by móc zmieścić ewentualny lewoskręt w Ziaji. Na szczęście, ktoś poszedł po rozum do głowy i skrzyżowanie po południowej stronie torów, które w jednej z początkowych koncepcji miało tam być zaraz przy wiadukcie kolejowym wyrugował zastępując je wiaduktem drogowym, rondem rozprowadzającym ruch na przyszłą drogę i połączeniem z Al. Tarnowskich mniej więcej na wysokości Tuwima.
No i minęły przynajmniej 2 tygodnie od początku remontu Kwiatkowskiego i powiem wam, że takiej farsy to długo nie widziałem. Nawet słynne remonty wiaduktów były bardziej widowiskowe.
I tak po 14 dniach mamy hmm 200 metrów nowego krawężnika W tym tempie przewiduje, że złapie ich wiosna
I tak po 14 dniach mamy hmm 200 metrów nowego krawężnika W tym tempie przewiduje, że złapie ich wiosna
Wytwórnie mas bitumicznych im zamkną w grudniu i będziemy jeździć po sfrezowanej nawierzchni do wiosny
może będzie bardziej przyczepna
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Ogólnie mówiąc to farsa... Przejeżdżałem w tamtym tygodniu kilka razy przez Kwiatkowskiego, jak był mały ruch to pracowali sobie jak przystało na tarnowskie remonty. Po 14 przyjeżdżały transporty z krawężnikami zapewne i zablokowali pas w kierunku Mościc... Oczywiście zrobili wtedy wahadełko... I tak trwało chyba dłużej bo w radiu mówili przed 16 że dalej dostawy mają tam drogowcy i ruch idzie wahadłowo....
Czy takie dostawy nie mogą być w godzinach innych niż 14-16 kiedy tam jest duży ruch? Oczywiście żeby im się nie umyśliło w zamian 14-16... 6 - 8 ....
Czy takie dostawy nie mogą być w godzinach innych niż 14-16 kiedy tam jest duży ruch? Oczywiście żeby im się nie umyśliło w zamian 14-16... 6 - 8 ....
Z innej beczki - budowa prawoskrętu z MBF na Słoneczną jest jakimś logistyczno-inżynieryjnym Mount Everestem. Tyle czasu to trwa, że chyba ekipę z PKP pożyczyli.
Jadę w piątek koło 8 rano - zero ludzi na budowie, jadę koło 10 - to samo, po 11 - szok! jeden gość się kręci.
W poniedziałek koło 10 było kilka osób i coś tam dłubali, ale postępy są od jakiegoś czasu minimalne.
Jadę w piątek koło 8 rano - zero ludzi na budowie, jadę koło 10 - to samo, po 11 - szok! jeden gość się kręci.
W poniedziałek koło 10 było kilka osób i coś tam dłubali, ale postępy są od jakiegoś czasu minimalne.
Nie no postęp jest.. dzisiaj jechałem Słoneczną i po dziurze w ziemi nie ma śladu i wszystko wysypane jest już kamieniem... jeszcze kilka miesięcy i może skończą
Na moście przy Krakowskiej coś remontują, rozkopali chodnik.
Ktoś wie skąd taka kolorystyka tych słupów?
Pewnie słup bardzo często był ścinany