Wieści z Kancelarii Rady Miejskiej
Re: Wieści z Kancelarii Rady Miejskiej
http://rdn.pl/?p=120185" onclick="window.open(this.href);return false;
Miasto najpierw chciało sprzedać Nową 3, a teraz chce ją kupić. Widocznie rozrost masy urzędniczej jest coraz większy.
Przypominam, że UM kupił ruderę przy Legionów - która nadal jest ruderą.
ps: nawet nie wiedziałem, że i na pl. Rybnym jest jakiś wydział UM!
Miasto najpierw chciało sprzedać Nową 3, a teraz chce ją kupić. Widocznie rozrost masy urzędniczej jest coraz większy.
Przypominam, że UM kupił ruderę przy Legionów - która nadal jest ruderą.
-
- Rhetor
Goscinny pisze:
Nie miasto, to powiat ma tam wydział gospodarowania nieruchomościami. I to nie tyle sam pl. Rybny, co ul. Rybna 5, kamienica z biurami PiS-u.
'Roman Łucarz nie kryje zdziwienia i rozczarowania, bo teraz – jak mówi – musi szukać biurowca dla swoich urzędników z Nowej, a także z Szujskiego i Pl. Rybnego'.
Fakt - moja wina
Jednak pierwsza część mojej wypowiedzi nadal jest aktualna
Jednak pierwsza część mojej wypowiedzi nadal jest aktualna
-
- Rhetor
Jak najbardziej.
A ciekawe co to się dzieje, że ostatnio prezydent Ciepiela same wtopy zalicza i wszystko tak nie po jego myśli idzie. I taki ruch jak ten z Nową, to kolejny strzał w kolano. Znów radni będą mieć pretensje, znów prezydent będzie się unosił... I znów kicha.
A ciekawe co to się dzieje, że ostatnio prezydent Ciepiela same wtopy zalicza i wszystko tak nie po jego myśli idzie. I taki ruch jak ten z Nową, to kolejny strzał w kolano. Znów radni będą mieć pretensje, znów prezydent będzie się unosił... I znów kicha.
Myślę, że w kolano strzelił sobie przy sprawie Amfiteatru, potem kilkukrotnie w stopę - wkrótce przez to notoryczne samo okaleczanie upadnie. Zmiana decyzji w sprawie "Nowej", może wizerunkowo niekorzystna, ale jest dobra dla miasta.Dorota1975 pisze:Jak najbardziej.
... I taki ruch jak ten z Nową, to kolejny strzał w kolano. Znów radni będą mieć pretensje, znów prezydent będzie się unosił... I znów kicha.
L'union fait la force
Radni pis w formie: http://rdn.pl/?p=132711" onclick="window.open(this.href);return false;
"Jednak nie może tak być, żeby miasto sprzedawało grunty pod zabudowę domów jednorodzinnych, również w zabudowie bliźniaczej, zgodnie ze studium, które ta sama Rada Miejska uchwaliła, a teraz ta uchwała uniemożliwia budowę, którą realizuje od 2006 roku zgodnie z wytycznymi miasta Tarnowa"
"Jednak nie może tak być, żeby miasto sprzedawało grunty pod zabudowę domów jednorodzinnych, również w zabudowie bliźniaczej, zgodnie ze studium, które ta sama Rada Miejska uchwaliła, a teraz ta uchwała uniemożliwia budowę, którą realizuje od 2006 roku zgodnie z wytycznymi miasta Tarnowa"
-
- Rhetor
Perspektywa 14 mln odszkodowania dla developera + błysk Kazia odnośnie zmiany nazwy osiedla XXV-lecia PRL. Teraz my i obywatelski Tarnów po naszemu.
RK: Koprowski podkreśla, że np. w przypadku osiedla 25-lecia PRL nie napisano na jakiej próbie dokonano wewnętrznych konsultacji społecznych.
RK: Koprowski podkreśla, że np. w przypadku osiedla 25-lecia PRL nie napisano na jakiej próbie dokonano wewnętrznych konsultacji społecznych.
-
- Rhetor
Ciekawa sprawa, bo Kwaśny mu wspominał, ze Rada Dzielnicy opowiedziała się przeciwko zmianie. Od znajomych, którzy tam mieszkają mam potwierdzenie, ze rzeczywiście, nikt nie chce tej zmiany. Dotąd Kaziu starał się być przeciwko Ciepieli, a teraz stanął przeciwko mieszkańcom. I po raz kolejny się zastanawiam, kto wybiera do rady takie osoby jak Wardzała, albo Gancarz. Jeden nic nie mówi, a drugi coś bełkocze, ale ciężko zrozumieć co.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
A czym ten cały pan Mróz podpadł radnym PIS, że go uwalili? Bo skoro jednak mieszkańcom domki nie przeszkadzają to sprawa pewnie ma drugie dno.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Tego nie wiemy, czy mieszkańcom to nie przeszkadza. Natomiast ciekawa sprawa z tymi terenami za basenem. Tam nie ma parku więc nie za bardzo widzę rozsądne uzasadnienie.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Jakie rozwiązanie, przecież tarnowski PIS = blokujemy
Czas na naukę nowych nazw ulic:
Lista zmian nazw ulic i osiedla
ulica Aleksandra Waszkiewicza na ulicę Majora Władysława Raginisa
ulica Franciszka Zubrzyckiego na ulicę Generała Stanisława Skalskiego
ulica Bolesława Kowalskiego na ulicę Krzysztofa Kamila Baczyńskiego
ulica Stanisława Ziaji na ulicę Józefa Małeckiego
ulica Mariana Buczka na ul. Kresową
ulica Lucjana Szenwalda na ulicę Świętej Faustyny
ulica Wincentego Rzymowskiego na ulicę Kazimierza Wierzyńskiego
ulica Władysława Hibnera na ulicę Generała Michała Tokarzewskiego
Osiedle 25-lecia PRL na Osiedle Niepodległości
ps: większości tych patronów nie kojarzę - tak starych jak i nowych.
Proszę bardzo:
Władysław Raginis (1908-1939) - dowódca wojskowy, kapitan Korpusu Ochrony Pogranicza, dowódca obrony Wizny
Stanisław Skalski (1915-2004) - generał brygady pilot, as lotnictwa okresu II wojny światowej
Krzysztof Kamil Baczyński (1921-1944) - poeta, żołnierz Armii Krajowej, uczestnik powstania warszawskiego
Józef Małecki (1919-2002) - żołnierz Armii Krajowej, uczestnik walk w ramach akcji "Burza" na Ziemi Tarnowskiej, działacz PTTK
Święta Faustyna (1905-1938) - zakonnica ze Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia, głosicielka kultu Miłosierdzia Bożego
Kazimierz Wierzyński (1894-1969) - pisarz, poeta, współtwórca grupy poetyckiej Skamander
Michał Tokarzewski (1893-1964) - generał, jeden z dowódców Armii Polskiej na Wschodzie w czasie II wojny światowej
To tak krótko.
Władysław Raginis (1908-1939) - dowódca wojskowy, kapitan Korpusu Ochrony Pogranicza, dowódca obrony Wizny
Stanisław Skalski (1915-2004) - generał brygady pilot, as lotnictwa okresu II wojny światowej
Krzysztof Kamil Baczyński (1921-1944) - poeta, żołnierz Armii Krajowej, uczestnik powstania warszawskiego
Józef Małecki (1919-2002) - żołnierz Armii Krajowej, uczestnik walk w ramach akcji "Burza" na Ziemi Tarnowskiej, działacz PTTK
Święta Faustyna (1905-1938) - zakonnica ze Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia, głosicielka kultu Miłosierdzia Bożego
Kazimierz Wierzyński (1894-1969) - pisarz, poeta, współtwórca grupy poetyckiej Skamander
Michał Tokarzewski (1893-1964) - generał, jeden z dowódców Armii Polskiej na Wschodzie w czasie II wojny światowej
To tak krótko.
-
- Rhetor
Nie mówiłem ? 9 ulic-jedna kobieta. I to psychicznie chora(tak sam Watykan uznał.Gdyby nie JPII nigdy świętą by nie była). Brawo komisja.Goscinny pisze:Czas na naukę nowych nazw ulic:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Pzet dzięki, że nie musiałem googlować, ale nadal są to postaci tak samo znane jak poprzednicy (poza pewnymi wyjątkami).
Baczyński "dostał" ulicę gdzieś na os. Koszyckim która ma z 50-70m metrów. Trochę wstyd.
Baczyński "dostał" ulicę gdzieś na os. Koszyckim która ma z 50-70m metrów. Trochę wstyd.