Pomiar prędkości na Nowodąbrowskiej w Krzyżu.
Ja jechałem w piątek, specjalnie poniżej 60km/h. Najpierw pokazał poniżej 50 km/h, a gdy byłem ok. 20 metrów przed nim, pokazał 69 i ZWOLNIJ. Teraz się zastanawiam, czy pokazywał moją prędkość, czy pojazdu, który był za mną? Mało prawdopodobne, bym jechał tak szybko! Z jakiej odległości robi pomiar?
Też to zauważyłem, jechałem około 50km/h wyskoczyło mi dokładnie 69km/h i napis zwolni a za mną nikogo nie było. Błysku aparatu na szczęście nie dostrzegłem.Boruta pisze:Ja jechałem w piątek, specjalnie poniżej 60km/h. Najpierw pokazał poniżej 50 km/h, a gdy byłem ok. 20 metrów przed nim, pokazał 69 i ZWOLNIJ. Teraz się zastanawiam, czy pokazywał moją prędkość, czy pojazdu, który był za mną? Mało prawdopodobne, bym jechał tak szybko! Z jakiej odległości robi pomiar?
-
- Rhetor
Ale się przejmujecie, fotoradary są ustawione tak, żeby łapać tych co łapią przepisy ewidentnie.
W niedzielę jak wracałem w komunii to przejechałem obok załadowanego fotoradaru w terenie zabudowanym z prędkością około 80 km/h i nie błysło a na pewno bym zauważył biorąc pod uwagę że patrzyłem w lampę bo za późno zobaczyłem obiektyw.
A prędkość od której łapią jest ustawiana zależnie od drogi, tam była DK4 (Trzciana).
W niedzielę jak wracałem w komunii to przejechałem obok załadowanego fotoradaru w terenie zabudowanym z prędkością około 80 km/h i nie błysło a na pewno bym zauważył biorąc pod uwagę że patrzyłem w lampę bo za późno zobaczyłem obiektyw.
A prędkość od której łapią jest ustawiana zależnie od drogi, tam była DK4 (Trzciana).
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
ad2222, w takich warunkach w jakich jechałem nie ma bata, musi błysnąć
-
- Rhetor
Eee tam, ja ostatnio tam miałem ponad 90 i cisza, spokój.