Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Re: Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Chciałbym Was ostrzec przed idiotą w srebrnej BMW 7 (chyba E65). W tym tygodniu dwa razy go spotkałem... Pierwszy raz na Nowodąbrowskiej w kierunku centrum - wyprzedzał pasem służącym do zjazdu na Statoil (nie wspomnę o prędkości). Drugi raz ta sama ulica w kierunku Krzyża. Na światłach z WP pojechał prosto z pasa do skrętu w prawo oraz oczywiście pasem rozbiegowym wyprzedzał kilka samochodów. Niestety dla niego zdechła mi kamera...
3150 A Rh+
Ostrzec? tzn jak go zobaczę na drodzę, to mam łaskawie zjechać na bok żeby ustąpić jaśnie panu miejsce?halford pisze:Chciałbym Was ostrzec przed idiotą w srebrnej BMW 7 (chyba E65). W tym tygodniu dwa razy go spotkałem... Pierwszy raz na Nowodąbrowskiej w kierunku centrum - wyprzedzał pasem służącym do zjazdu na Statoil (nie wspomnę o prędkości). Drugi raz ta sama ulica w kierunku Krzyża. Na światłach z WP pojechał prosto z pasa do skrętu w prawo oraz oczywiście pasem rozbiegowym wyprzedzał kilka samochodów. Niestety dla niego zdechła mi kamera...
KT0909C ?..................................
Chyba tak.lll pisze:KT0909C ?..................................
3150 A Rh+
Dzis rano byl kolejny wypadek na jednym z przejsc dla pieszych przy ul. Slonecznej. Potracenie przechodnia. Moze wie ktos czy obrazenia byly powazne? Nie wygladalo to dobrze
To co się dzieje przy przejściach dla pieszych na ulicy Słonecznej to jest jeden wielki dramat. Rajdy niektórych dynamicznych kierowców nie skończą się póki nie dojdzie tam do jakichś radykalnych zmian, które pozwoliłyby ochronić zdrowie i życie pieszych.ClNEK pisze:Dzis rano byl kolejny wypadek na jednym z przejsc dla pieszych przy ul. Slonecznej. Potracenie przechodnia. Moze wie ktos czy obrazenia byly powazne? Nie wygladalo to dobrze
Wie ktoś może co się wczoraj działo na autostradzie? Niedaleko Bogumiłowic( w stronę Tarnowa) stała policja z karabinami i pilnowała dwóch samochodów na numerach zaczynających się od DL. Wyglądało tak, że w środku nikogo nie było. Chwilę wcześniej widziałem eskortę trzech autokarów, ale to w drugą stronę. Ktoś może coś kojarzy?
Pewnie chodzi o najazd kibiców Śląska Wrocław na Niecieczę, gdzie był rozgrywany mecz ekstraklasyCubaza pisze: Chwilę wcześniej widziałem eskortę trzech autokarów, ale to w drugą stronę. Ktoś może coś kojarzy?
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Na ul. Słonecznej sam raz (jestem bohaterem ) zwolniłem przed przejściem, cały czas światła stopu były widoczne, prawie się już zatrzymałem, przechodzi Pani przez przejście i z przyzwyczajenia do takich sytuacji gdzie są dwa pasy sprawdzam co chwilę lusterka czy ktoś się nie zbliża i oczywiście Pani zapatrzona nie wiem na co gdyby nie mój klakson i Pani która przechodziła przez przejście się nie zatrzymała było by kiepsko... Nawet nie próbowała hamować... dopiero za przejściem widać było światła stopu ...
Niestety nie bardzo ponieważ oni jechali w stronę Krakowa a mecz rozpoczynał się godzinę później. Więc raczej nie byli to kibice Śląska.suraiw pisze: Pewnie chodzi o najazd kibiców Śląska Wrocław na Niecieczę, gdzie był rozgrywany mecz ekstraklasy
Pięć złamanych żeber i ręka. Po wypadku utrata przytomności. Znamy się osobiście.ClNEK pisze:Dzis rano byl kolejny wypadek na jednym z przejsc dla pieszych przy ul. Slonecznej. Potracenie przechodnia. Moze wie ktos czy obrazenia byly powazne? Nie wygladalo to dobrze
Gdyby to ode mnie zależało, to kierowcom powodującym takie zdarzenia odbierałbym prawa jazdy.
Natomiast zawsze zastanawia mnie jedno: ci ludzie na przejściu zawsze tak łażą jak cielęta na rzeź? To tak dużo sprawdzić, czy jakiś debil w nich nie celuje? Po takich akcjach Darwin pewnie miałby wiele do powiedzenia.
Natomiast zawsze zastanawia mnie jedno: ci ludzie na przejściu zawsze tak łażą jak cielęta na rzeź? To tak dużo sprawdzić, czy jakiś debil w nich nie celuje? Po takich akcjach Darwin pewnie miałby wiele do powiedzenia.
@gushman: pomijając oczywistą winę kierowcy, też mam wrażenie że piesi traktują przejście jak przedłużenie chodnika, kaptury, słuchawki, komórki w rękach, zero myślenia.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Dziś dość powszechne jest to że piesi nawet nie patrzą na jezdnie czy coś jedzie. Od razu wchodzą na przejście.
Bo im się należy. Bo przecież tak ich uczymy, że oni mogą i wszyscy to mają na nich uważać. Zero instynktu zachowawczego.