Święto Gulaszu - Patrycja Markowska 23.05.2010
Święto Gulaszu - Patrycja Markowska 23.05.2010
Znalazłem już chwilke temu info, na temat Patrycji Markowskiej w Tarnowie. Ostatnio pojawiło się więcej info. Przybędzie ona na święto gulaszu zorganizowane jak zwykle na stadionie KS. Błękitni. Więcej info wkrótce
-
- Rhetor
nie panikuj!Bartuzzi pisze:Gdyby mój katecheta to usłyszał, to by się grobie przewracał, ale żyje więc nie będzie.
Jakie znów święto? Czy gulasz jest święty? Co najwyżej, może to być Dzień gulaszu!
święto gulaszu to nie to samo co święty gulasz...; nikt też nie ogłasza (jeszcze ) dnia świętego gulaszu...
Nie wszyscy są, ale ci którzy nie są mogą uszanować innych.
Oczywiście, że można sobie święcić cokolwiek. Jednak wydaje mi się, że propagowanie tego publicznie, podchodzi pod sektę czy coś. Trzeba mieć na to jakieś zezwolenia pewnie(?).
Zresztą mi osobiście to nei przeszkadza, ja tylko napisałem co słyszałem od katechety.
Oczywiście, że można sobie święcić cokolwiek. Jednak wydaje mi się, że propagowanie tego publicznie, podchodzi pod sektę czy coś. Trzeba mieć na to jakieś zezwolenia pewnie(?).
Zresztą mi osobiście to nei przeszkadza, ja tylko napisałem co słyszałem od katechety.
-
- Obywatel
Gulasz jest bardzo dobry, a szacunek powinno się mieć do jedzenia ogółem . Święto gulaszu nie jest nawet na czerwono, a szkoda... ^^.
A teraz całkiem na poważnie, fajnie że w Tarnowie ostatnio od czasu do czasu pojawiają się bardziej lub mniej znane twarze. Nie przepadam za Markowską, ale wydarzenie in plus
A teraz całkiem na poważnie, fajnie że w Tarnowie ostatnio od czasu do czasu pojawiają się bardziej lub mniej znane twarze. Nie przepadam za Markowską, ale wydarzenie in plus
GG 13838449
-
- Rhetor
Święto Lasu nie oznacza że Las jest ŚwietyBartuzzi pisze:Gdyby mój katecheta to usłyszał, to by się grobie przewracał, ale żyje więc nie będzie.
Jakie znów święto? Czy gulasz jest święty? Co najwyżej, może to być Dzień gulaszu!
Choć nie dalej jak jeszcze kilkaset lat temu większość mieszkańców Europy wierzylo, że w lesie są duchy i miejsce jest święte i pewnie do dzisiaj są ludzie w to wierzący. Zatem uszanuj lubiących gulasz i pozwól im sobie święcić mięso w sosie
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Ty to tak wszystko na serio??????Bartuzzi pisze:Nie wszyscy są, ale ci którzy nie są mogą uszanować innych.
-
- Rhetor
Bartuzzi ma jutro maturę i chyba nie powtórzył logiki. "Świętość" nie ma nić wspólnego ze "świętem".Goscinny pisze:Bartuzzi, to się nazywa "zawłaszczanie słowa 'święto' ".
za wikipedią: Święto – ogólne określenie szczególnych dni lub dłuższych okresów powtarzających się regularnie co rok.
Oba słowa nie pokrywają sie w żaden sposób. I niech bartuzzi powtórzy to swemu..katechecie.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell