28 - 30 Maja w Tarnowie odbędzie się konwent FanFest - lokalizacja to Gimnazjum Nr 4 im. Jerzego Brauna w Tarnowie, ul. Bitwy pod Studziankami 5
Dla tych co pierwszy raz trzy dni poświęcone ogólnej fantastyce, gry RPG - te prawdziwe, z żywymi graczami i żywym Mistrzem Gry - kto nie grał w realu w RPG a tylko na komputerze powinien spróbować, gry Planszowe, gry bitewne, prelekcje, konkursy oraz wieczorne LARP'y.
Przyjezdni i ci co nie chcą wracać na noc do domu mogą zabrać karimatę + śpiwór i nocować w Szkole. Konwent działa całą noc, zawsze coś się dzieje. Sam wielokrotnie na konwentach grałem/prowadziłem sesje RPG całą noc Mój rekord to Krakon 2001 - przyjazd w Czwartek o 12 w południe przespałem się 4 godziny w noc z Soboty na Niedzielę
Sam będę miał parę prelekcji i konkurs, po za tym będę prowadził sesje rpg.
Ci którzy byli na TarKonach czy Alchemikonach wiedzą o co chodzi.
Bez kłopotu można przyprowadzić małe dzieci - będzie GamesRoom z całą masą planszówek, pokazy bier bitewnych (na dziś pewne są : Warhammer 40K i Warhammer Fantasy Battle).
Stronka już częściowo działa : http://www.fanfest.com.pl na dniach pojawi się więcej informacji.
Konwent Miłośników Fantastyki FanFest 28 - 30 Maj TARNÓW
Jak ja dawno w planszówki nie grałem. Pamiętam te "bitwy na polach Pelennoru", te sesje RPG po nocach, potem kumple w Warhammera cięli, figurki malowali. No i karcianki, ale to jest też drogi interes - niestety.
No i "Magia i miecz" z dodatkami. W sumie fajna gierka była.
ps: nie widział ktoś skanów talii do karcianek? Może bym rodzinę wciągnął i byłby pretekst do kupowania boosterów
No i "Magia i miecz" z dodatkami. W sumie fajna gierka była.
ps: nie widział ktoś skanów talii do karcianek? Może bym rodzinę wciągnął i byłby pretekst do kupowania boosterów
-
- Proedroj
Zamiast kraść lepiej pograć w darmowe Elements.ps: nie widział ktoś skanów talii do karcianek? Może bym rodzinę wciągnął i byłby pretekst do kupowania boosterów
-
- Proedroj
-
- Proedroj