krakowska 5 - strach na wróble
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
krakowska 5 - strach na wróble
tak z ciekawości - nie wiem czy było,
ale właśnie przechodziłem i mnie naszło pytanie :
czemu ta wielgachna kamienica stoi pusta, rozumiem ze chodzi o kase, ale przecież to powinno tętnić życiem - wynajmu albo handlu ożywić górę krakowskiej.
ma ktoś jakieś info ?
ale właśnie przechodziłem i mnie naszło pytanie :
czemu ta wielgachna kamienica stoi pusta, rozumiem ze chodzi o kase, ale przecież to powinno tętnić życiem - wynajmu albo handlu ożywić górę krakowskiej.
ma ktoś jakieś info ?
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.
-
- Rhetor
Re: krakowska 5 - strach na wróbly
Krakowska 5, ta kamienica przed skrętem w Staszica idąc od góry? to jest własność prywatna.
Na pewno chodzi Ci o kamienicę przy Krakowskiej 5? bo potężna to ona nie jest.
Na pewno chodzi Ci o kamienicę przy Krakowskiej 5? bo potężna to ona nie jest.
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
nie ta na rogu tylko zaraz przed nią idąc od dołu zaraz za bankiem millenium / naprzeciw wagonu tam gdzie bankomat ING,
mi się widzi że mała galeria by tam siadła
link :
https://www.google.pl/maps/@50.0118934, ... 56!6m1!1e1" onclick="window.open(this.href);return false;
link :
https://www.google.pl/maps/@50.0118934, ... 56!6m1!1e1" onclick="window.open(this.href);return false;
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.
Litości, to nie jest Krakowska po pierwsze tylko Plac Sobieskiego a po drugie to gdzieś ty się uchował przez lata, że nie wiesz o co chodzi?hightower pisze:nie ta na rogu tylko zaraz przed nią idąc od dołu zaraz za bankiem millenium / naprzeciw wagonu tam gdzie bankomat ING,
link :
Znajomość losów i przeznaczenia tarnowskich kamienic jest wiedzą powszechną? Taki wstyd o to pytać?wejss pisze:Litości, to nie jest Krakowska po pierwsze tylko Plac Sobieskiego a po drugie to gdzieś ty się uchował przez lata, że nie wiesz o co chodzi?
@dropszot - wystarczy poczytać, na przykład to forum
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Prytan
Strach na wróble chyba?
Ja na przykład czytam forum i nie mam pojęcia o co chodzi z tą byłą hitlerowską siedzibą.
Tak, najważniejsze jest to, że kilka lat była to siedziba hitlerowców. Nie ważne co było przez 200 innych lat.gushman pisze:Ja na przykład czytam forum i nie mam pojęcia o co chodzi z tą byłą hitlerowską siedzibą.
-
- Rhetor
Gdzie Krakowska 5, a gdzie Pl. Sobieskiego i rzeczywiście potężna kamienica
Niezależnie od tego, co tam było 200 lat temu (w kamienicy na Pl. Sobieskiego), w czasie wojny albo jeszcze w 2000 roku, kamienica od kilkunastu lat jest własnością prywatną. Pomysły właściciela nie znajdują zrozumienia u konserwatora zabytków
Radni miejscy wymyślili nawet początkiem tego roku, że krajobraz w centrum Tarnowa ratować trzeba, i by miasto zamieniło dwie miejskie kamienice (Krakowska 4 i Staszica 6) na tę prywatną, wyremontowało ją i przeznaczyło dla biblioteki. Właściciel tej przy Pl. Sobieskiego mówił bardzo stanowczo 'nie'.
Niezależnie od tego, co tam było 200 lat temu (w kamienicy na Pl. Sobieskiego), w czasie wojny albo jeszcze w 2000 roku, kamienica od kilkunastu lat jest własnością prywatną. Pomysły właściciela nie znajdują zrozumienia u konserwatora zabytków
Radni miejscy wymyślili nawet początkiem tego roku, że krajobraz w centrum Tarnowa ratować trzeba, i by miasto zamieniło dwie miejskie kamienice (Krakowska 4 i Staszica 6) na tę prywatną, wyremontowało ją i przeznaczyło dla biblioteki. Właściciel tej przy Pl. Sobieskiego mówił bardzo stanowczo 'nie'.
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
sory
ale szczerze przecież to powinna być żyła złota w takim miejscu + ożywiła by lokalny handel gdyby dobrze przemyśleć co tam miało by być
firmy sąsiadujące od cukierni po targową i rynek na pewno by odczuły ten ruch również nie wspominając o tramwaju ....
pamiętam że 'chyba w te' wakacje były tam jakieś majstry i coś robili,
ale szczerze przecież to powinna być żyła złota w takim miejscu + ożywiła by lokalny handel gdyby dobrze przemyśleć co tam miało by być
firmy sąsiadujące od cukierni po targową i rynek na pewno by odczuły ten ruch również nie wspominając o tramwaju ....
pamiętam że 'chyba w te' wakacje były tam jakieś majstry i coś robili,
W naszym mieście konserwatorowi zabytków nie przeszkadza to, że ulica Floriańska z zachowaną kamienną nawierzchnią zastąpiona zostaje asfaltem, nie przeszkadza, stan chałupy przy Batorego, a raczej ruin, tak samo nie przeszkadzają ruiny zamku Tarnowskich, woli blokować inwestorowi przebudowę bez przymknięcia oka i pójścia na kompromis, nawet woli blokować wybudowanie szkole boiska sportowego przy Kopernika, bo w planach widzi tam jedynie roślinki (na szczęście ktoś był mądrzejszy) KURIOZUM,
Taa to były majstry od bankomatu, co go w lecie od tylca opędzlowali z gotówkipamiętam że 'chyba w te' wakacje były tam jakieś majstry i coś robili,
(pisało w gazetach)
Sory że zapytam,bo też jestem "rodowity" z Tarnowa,i faktycznie ostatnio mało się plątam po mieście,ale nie wiem gdzie w Tarnowie jest ulica Floriańska?Rodowity pisze:W naszym mieście konserwatorowi zabytków nie przeszkadza to, że ulica Floriańska z zachowaną kamienną nawierzchnią zastąpiona zostaje asfaltem,
....przypuszczam że miałeś na myśli Franciszkańską.
o rany! oczywiscie chodzilo o Fanciszkanska! Przepraszam za moj blad.