Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Oczywiście, że to kosztuje, ale developer nie działa charytatywnie. Zwłaszcza taki, który po wybudowaniu bloku kupuje kolejną działkę obok, a potem następną. Czyli wie, że będzie budować dalej. Mógłby przynajmniej zrobić koncepcję całego terenu, a nie za każdym razem rozpoczynać od zera i każdy blok stawiać inaczej, bez jakiegokolwiek nawiązania do tego, co sam postawił wcześniej.
Ale jak developerem jest Janusz biznesu, to on złotówki nie wyda na takie fanaberie jak koncepcja, bo i po co? Ludzie i tak kupią.
Ale jak developerem jest Janusz biznesu, to on złotówki nie wyda na takie fanaberie jak koncepcja, bo i po co? Ludzie i tak kupią.
Może według Ciebie bloki na Wieniawskiego stoją sobie bez ładu i składu. Twoja opina, masz do tego prawo. Ale o realiach prowadzenia firmy deweloperskiej pojęcie masz na prawdę mizerne...
No to nas oświeć, skoro już jesteś specem, to trochę twojej wiedzy może nam się przydać.
A w Tarnowie nie ma "firm developerskich", tylko firmy stawiające bloki za pieniądze mieszkańców tychże. Może w tym jest problem, bo ciężko inwestorom powiedzieć, żeby wyłożyli kasę na projekt kolejnych bloków.
Niestety mam do czynienia z "developerami" tarnowskimi częściej niż bym chciał i widzę jak to wygląda. W drastycznym przypadku przy kolejnych trzech inwestycjach rozmawiałem z tymi samymi osobami, ale za każdym razem była to kolejna firma, z innym zarządem, bo poprzednie miały pewne "problemy".
A w Tarnowie nie ma "firm developerskich", tylko firmy stawiające bloki za pieniądze mieszkańców tychże. Może w tym jest problem, bo ciężko inwestorom powiedzieć, żeby wyłożyli kasę na projekt kolejnych bloków.
Niestety mam do czynienia z "developerami" tarnowskimi częściej niż bym chciał i widzę jak to wygląda. W drastycznym przypadku przy kolejnych trzech inwestycjach rozmawiałem z tymi samymi osobami, ale za każdym razem była to kolejna firma, z innym zarządem, bo poprzednie miały pewne "problemy".
Wiedziałem że skończy się to na "oświeć nas". Nie, nie będę nikogo oświecał, bo po pierwsze to nie temat o oświeceniu, po drugie wiem że taka dyskusja będzie jałowa a swój czas szanuję, a po trzecie nie, większości się to do niczego nie przyda. I z tych powodów nie zadam Ci pytanie które od razu mi się nasunęło. Wracam do czytania.
To po co zabierasz głos w dyskusji. Siedź cicho, czytaj i nie pisz. Szkoda Twojej klawiatury.PrzemczaN pisze:Wiedziałem że skończy się to na "oświeć nas". Nie, nie będę nikogo oświecał
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Przemczan daj sobie spokój z tym forum, siedź na UniaTarnow i użalaj się nad tym marnym klubem którego nawet Tarnów nie chce, ok?
Czyli jednak sam się nie znasz - jeśli kto mi zarzuca, że się nie znam, to znaczy, że sam jest specjalistą. Ale skoro unikasz odpowiedzi oznacza to, że jesteś wyłącznie typowym trollem i lepiej nie wypowiadaj się, bo tylko się pogrążasz.
Od pół roku wiadomo, że Decathlon tam będzie. Zresztą od trzech miesięcy wisi tam baner z informacją.krzychu pisze:chcialem tylko zapytac kto przejmie ten blaszak po NOMI ?
Ale z metrażu wynika że Decathlon będzie na połówce
http://www.gazetakrakowska.pl/strefa-bi ... ,10162830/
Coś może jeszcze tam będzie.
http://www.gazetakrakowska.pl/strefa-bi ... ,10162830/
Nowy salon zajmie część powierzchni
Można zmieżyć na googlach i wychodzi że całość ma 80x45 co daje 3600.Na 1750 metrach kwadratowych sportowego salonu pasjonaci aktywnego odpoczynku znajdą ....
Coś może jeszcze tam będzie.
Witam,
Może nie wielka inwestycja ale zawsze. Teren inwestycji zaznaczony na różowo.
Parking z którego korzystały osoby przyjeżdżające do tarnowa zostanie skasowany przecież mają „Park & Ride” .
O sprzedaży działki 4 można przeczytać w bip umtarnów (część działki o numerze 4/2 za kwotę chyba 78 000 zł).
Na tej działce powstaje budynek biurowy czy handlowo biurowy pewnie kolejna kancelaria no ale w tej części miasta co innego ma powstawać.
PS. Może w końcu właściciel budynku alma zrobi coś z tym smordem od strony Nadbrzeżnej Górnej.
Parking z którego korzystały osoby przyjeżdżające do tarnowa zostanie skasowany przecież mają „Park & Ride” .
O sprzedaży działki 4 można przeczytać w bip umtarnów (część działki o numerze 4/2 za kwotę chyba 78 000 zł).
Na tej działce powstaje budynek biurowy czy handlowo biurowy pewnie kolejna kancelaria no ale w tej części miasta co innego ma powstawać.
PS. Może w końcu właściciel budynku alma zrobi coś z tym smordem od strony Nadbrzeżnej Górnej.
Tyle, że im dłużej to wszystko trwa, tym mniej ludzi tam chodzi.
Pamiętam czasy Hypernovej, gdzie parkingi były zapchane, a teraz? Największy ruch to był jak foodtrucki przyjechały latem. Mam nadzieję, że jednak będą potrafili przyciągnąć do siebie klientów.
Pamiętam czasy Hypernovej, gdzie parkingi były zapchane, a teraz? Największy ruch to był jak foodtrucki przyjechały latem. Mam nadzieję, że jednak będą potrafili przyciągnąć do siebie klientów.
Wspominasz czasy gdy oprócz Hypernovej nie było nic innego, więc ludzie tam przychodzili. Teraz mają chyba "delikatnie" większy wybór.Goscinny pisze:Tyle, że im dłużej to wszystko trwa, tym mniej ludzi tam chodzi.
Wiem, wiem, ale mimo wszystko tamto centrum wyludniło się i to sporo. Nie można wszystkiego "zwalać" na Gemini, bo o ile Tarnovia jest daleko od osiedl, to Echo jest rzut beretem, a ludzi mało.
Działka w centrum miasta za 78 tyś? Coś mi to dziwnie wygląda.MichalMet pisze:Witam,