Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Przy wiadukcie w ciągu ulicy Czerwonych Klonów była przepompownia i sprawdzała się, choć nie zawsze.
Obecnie wybudowano nową większą przepompownię i jak na razie nie było problemów z zalaniem wiaduktu w czasie intensywnego opadu.
Tak że wybudowanie przy wiaduktach odpowiedniej przepompowni powinno rozwiązywać problem intensywnych opadów, ale gdy przyjdą nawałnice z bardzo dużym opadem, to pewnie i one nie wydolą.
Obecnie wybudowano nową większą przepompownię i jak na razie nie było problemów z zalaniem wiaduktu w czasie intensywnego opadu.
Tak że wybudowanie przy wiaduktach odpowiedniej przepompowni powinno rozwiązywać problem intensywnych opadów, ale gdy przyjdą nawałnice z bardzo dużym opadem, to pewnie i one nie wydolą.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Dzisiaj o 15-stej sporo szkła i dwa autka na poboczu.lll pisze:Teraz z Ziai pierwszeństwo jest dla skręcających w lewo w Dąbrowskiego. Obstawiam, że dzisiaj będzie tam co najmniej jeden dzwoneczek.
ad2222 pisze:W trakcie budowy wiaduktu w/c al. Tarnowskich trzeba zacisnąć zęby i modlić się o brak burz - ale jak już zrobią ten wiadukt, to też go będzie taki opad jak wczoraj zalewał...
Już się pogubiłem. To jak tam droga będzie prowadzona, nad czy pod torami, bo jeśli nad, to w jaki sposób ma go zalać?
W ciągu al. Tarnowskich droga ma być pod wiaduktem.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Mało tego, tam dziura będzie głęboka, bo jeszcze obok kolejowego wiaduktu będzie wiadukt drogowy z nową Tuchowską nad al. Tarnowskich.
Gdzieś tutaj wrzucałem nawet plany - ale ogólnie:
- od Tuchowskiej droga wzdłuż torów
- potem NAD al. Tarnowskich i dalej na wschód
- jakieś 100 m dalej rondo 4 wlotowe (z czego dwa wloty nieczynne)
- od ronda droga powrotna do al. Tarnowskich
- al. Tarnowskich POD przedłużeniem Tuchowskiej i pod torami
Mam nadzieję, że rozjaśniłem
- od Tuchowskiej droga wzdłuż torów
- potem NAD al. Tarnowskich i dalej na wschód
- jakieś 100 m dalej rondo 4 wlotowe (z czego dwa wloty nieczynne)
- od ronda droga powrotna do al. Tarnowskich
- al. Tarnowskich POD przedłużeniem Tuchowskiej i pod torami
Mam nadzieję, że rozjaśniłem
Nie no jasne. Dokładnie tak będzie. Choć przepustowość tego układu będzie cały czas ograniczała się do jednego wjazdu od strony południowej do miasta. Oby w miarę szybko zrobili połączenie do Gumniskiej, żeby nie pakować samochodów w ścisłe centrum.
Proponuję o tej przebudowie pisać w tym wątku:
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?f=24&t=4721" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?f=24&t=4721" onclick="window.open(this.href);return false;
jeśli chodzi o zalewanie to wiekszy problem w innych miastach też występuje, z woda czasem ciężko wygrać
Wiadukt przy ul. Zbylitowskiej w Tarnowie - Mościcach, oraz okolica wiaduktu przy ul. Podgórskiej. Stan prac na dzień 14.08.2016r.
http://imgur.com/a/U16y2" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imgur.com/a/U16y2" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to przedłużenie Szarych Szeregów jest już przejezdne?
Tak, w tym momencie jest już położony asfalt na całej długości, aż do Kępy więc bez problemu można tamtędy przejechać. Wcześniej też się dało, ale były straszne wertepy.
Znaki jak zwykle zarośniete głęboko w krzakach, no bo po co maja być widoczne, bezpieczne, czytelne, grunt że są gdzieś tam z boku.
Dzisiaj po 16 wiadukt przy kościele na Tuchowskiej. Facet próbował i próbował ale nie mieścił się... Na szczęście skapnął się w porę a nie tak jak ten pod wiaduktem na Gumniskach
- Załączniki
-
- DSC_1197-1.jpg (17.92 KiB) Przejrzano 6165 razy
Tam powinien być zakaz dla ciężarówek i już.