Remonty ulic w Tarnowie
Re: Remonty ulic w Tarnowie
Pieknie wpisuje się tu dialog zamawiającego z wykonawcą:
- ale ma być dobrze i tanio...
- to jak, dwa razy mam układać?
- ale ma być dobrze i tanio...
- to jak, dwa razy mam układać?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Ps, z tego co pamiętam to jakaś droga krajowa w okolicy Malborka była nawet kostkowana. Jechałem nią ostatnio kilka lat temu, ciekawe, czy się uchowała
Jechałem tamtędy rok temu. Trzyma się.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Ktoś wie po jaką cholerę zlikwidowali jeden pas na rondzie przy autostradzie?
3150 A Rh+
W Krzyżu przy łączniku. W czwartek wyłączyli z ruchu jeden pas ale od tego czasu nic tam się nie dzieje.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Dołączam się do pytania, teraz są tam tylko korki i nic nie robią. Niedawno przecież poszerzali rondo. Komuś się nie podobało?! Albo chcą pokazać na forum inwestycyjnym ze korki w Tarnowie i wcale ludzie nie uciekają z miasta.
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza.
~A. Einsten
~A. Einsten
Ale mną dzisiaj trzęsło jak to widziałem...
5 dni korków, bo stały bariery i nie było przy nich NIKOGO. Dzisiaj to zdjęli...
5 dni korków, bo stały bariery i nie było przy nich NIKOGO. Dzisiaj to zdjęli...
@gushman: a może to specjalnie, żeby użytkownicy przypomnieli sobie, że jednopasmowe ronda nie są cool - wiesz, coś jak w żydowskim dowcipie o ciasnym domu, kozie, biednym żydzie i rabinie... Teraz to my mamy super rondo!
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Zawsze przypomina mi się w takich sytuacjach ten dowcip.ad2222 pisze:@gushman: a może to specjalnie, żeby użytkownicy przypomnieli sobie, że jednopasmowe ronda nie są cool - wiesz, coś jak w żydowskim dowcipie o ciasnym domu, kozie, biednym żydzie i rabinie... Teraz to my mamy super rondo!
Natomiast znajoma twierdzi, że mieli/mają zamykać rondo na JP II koło straży pożarnej. Może pomylili ronda?
Nic się nie dzieje, jednak znaki i zabezpieczenia nie pojechały sobie - tylko czekają więc pewno będzie jeszcze coś się działo...
...
Miały być roboty przed przeglądem gwarancyjnym. GDDKiA zleciła jednej firmie oznakowanie a wykonawca miał zrealizować jakieś prace. Tylko jak to bywa jedni i drudzy rozjechali się z terminami. Nie doszedłem kto nawalił.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Tak sobie myślę i dochodzę do wniosku, że możnaby zlecić prace przy naprawie (albo wykonaniu od podstaw) ulicy Krakowskiej firmie od nagrobków. Fragmenty, które naprawiali wyglądają całkiem solidnie.