Odcinkowy pomiar prędkości
-
Autor tematu - Thesmothetai
- Kontakt:
Odcinkowy pomiar prędkości
Wczoraj ok godziny 18 na obwodnicy montowali dźwigami elementy systemu, oczywiście zablokowali ruch i zrobił się korek, tak żeby kierowcy jeszcze bardziej polubili ten system poboru opłat za jazdę po prostym i bezwypadkowym odcinku
Re: Odcinkowy pomiar prędkości
dobre,dobre ..... następne w kolejności do montażu tego systemu powinne być:
-stadion miejski w Mościcach (trochę kasy trzepną po zawodach) i jak szaleć to szaleć, w koncu mamy tory kartingowe w Tarnowie,czemu by na prostej nie powiesić radarów ....... oczywiście wcześniej by klepneli uchwalę o ograniczeniu predkości na tych obiektach.
-stadion miejski w Mościcach (trochę kasy trzepną po zawodach) i jak szaleć to szaleć, w koncu mamy tory kartingowe w Tarnowie,czemu by na prostej nie powiesić radarów ....... oczywiście wcześniej by klepneli uchwalę o ograniczeniu predkości na tych obiektach.
Tyle odcinków, które są bardziej niebezpieczne, a oni wybrali prostą obwodnicę. Szukam logiki w tym, ale za cholerę nie mogę znaleźć.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ... bezpieczeństwo.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
A co np na taki myk. Przejeżdżam bramkę, zatrzymuję się np na 30 s. a potem ile fabryka dała Jak w tym wypadku zadziała system
Jeśli te 30 sekund wystarczy do tego żeby Twoja średnia prędkość była taka jak obowiązującą na tym odcinku to co na system zrobić? Zliczy to jako poprawny przejazd.
Ale to bardzo mądre, lubię zapierdzielac więc postoje 30 sekund żeby jechać szybko, zamiast jechać normalnie.
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Ale to bardzo mądre, lubię zapierdzielac więc postoje 30 sekund żeby jechać szybko, zamiast jechać normalnie.
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Włosi to namiętnie praktykują.Leon pisze:A co np na taki myk. Przejeżdżam bramkę, zatrzymuję się np na 30 s. a potem ile fabryka dała Jak w tym wypadku zadziała system
http://connectedcar.auto-swiat.pl/porad ... tow/269mbe" onclick="window.open(this.href);return false;auto-swiat.pl pisze:Przeciwnicy odcinkowego pomiaru drwią z kolei, że będziemy musieli przestawić się na tzw. system włoski.
Otóż w słonecznej Italii pomiarem odcinkowym objęto dużą część autostrad. Często kończy się to tym, że co szybsi właściciele Ferrari i Lamborghini zjeżdżają na ostatnią stację benzynową przed bramkami, piją espresso, palą papierosa, po czym spokojnie wracają na trasę. I nawet jeśli przed „pit-stopem” gnali na przykład 200 km/h, to koniec końców w systemie wszystko pięknie się zgadza.
Kiedy rusza odcinkowy pomiar ?
Już jest przecież. Są znaki, że jest odcinkowy i są kamery więc już działa.
Z tego co czytałem niedawno w Temi wynika iż nie ma uregulowanych spraw z doprowadzeniem prądu i na chwilę obecną odcinkowy pomiar prędkości na DK94 w Tarnowie nie działa.
Wogóle nie działał od samego początku - ale znaki jako straszak skutecznie spełniają swoje zadanie
Też tak słyszałem, że coś z prądem jest nie do końca uregulowane i nie działa. Trzeba tylko podać to do ogółu wiadomości , do "Radia kierowców" w Jedynce i sprawa załatwiona
Z wszystkich odcinków obecnie działa bodaj 6 lub 9. Reszta nie działa przez brak prądu. Ktoś coś wymyślił, ale jak zwykle jak to w Polsce - nie przemyślał.robertoas pisze:Z tego co czytałem niedawno w Temi wynika iż nie ma uregulowanych spraw z doprowadzeniem prądu i na chwilę obecną odcinkowy pomiar prędkości na DK94 w Tarnowie nie działa.
Czyli nazywając rzeczy po imieniu, jest to obecnie oznakowany fotoradar, który nie rejestruje wykroczeń, czyli tzw. atrapa ?!hurricane pisze:Z wszystkich odcinków obecnie działa bodaj 6 lub 9. Reszta nie działa przez brak prądu. Ktoś coś wymyślił, ale jak zwykle jak to w Polsce - nie przemyślał.robertoas pisze:Z tego co czytałem niedawno w Temi wynika iż nie ma uregulowanych spraw z doprowadzeniem prądu i na chwilę obecną odcinkowy pomiar prędkości na DK94 w Tarnowie nie działa.
-
- Rhetor
Kontynuując Twój tok rozumowania (całkiem słuszny zresztą): jest to niezgodne z prawem i powinno zostać zdemontowane natychmiastowo!
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD