Ulica Błonie
-
Autor tematu - Obywatel
- Kontakt:
Ulica Błonie
Uliczka Błonie od Ronda Niepodległości w kierunku Woli Rzędzińskiej jest traktem rekreacyjnym dla pieszych, rowerzystów i tych co jeżdżą na wrotkach. Niestety status tego traktu przy Lasku Lipie nadal jest łamany. Jeżdżą po nim samochody nie tylko osobowe. Jeden strażnik pilnujący porządku w tym przyrodniczo-rekreacyjnym miejscu mógłby zarobić dniówkę dla siebie i wzbogacić ubogi budżet naszego miasta.
Euro1950
-
- Rhetor
Re: Ulica Błonie
Nie ma tam znaku zezwalającego na dojazd do posesji?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
JestJan Kowalski pisze:Nie ma tam znaku zezwalającego na dojazd do posesji?
https://www.google.pl/maps/@50.0346549, ... 312!8i6656" onclick="window.open(this.href);return false;
3150 A Rh+
Żeby to jeszcze sie tym znakiem ktos przejmował?Jan Kowalski pisze:Nie ma tam znaku zezwalającego na dojazd do posesji?
Mnie najbardziej denerwują kierowcy ktorzy zeby sobie pospacerować po lesie muszą wrecz wjechac pod sam las i zostawic samochod w jednej z polnych dróżek albo w ogole idą po calosci i jadą w las zatrzymując sie na jednym z wjazdów do lasu i nikt ich nie ściga.
Jest jeszcze jedna sprawa zwiazana z tą drogą, jakby nie bylo jest to droga a nie deptak, często tamtędy jeździe rowerem i denerwujące jest to jak chodziarze, rolkowcy ludzie z dziećmi uważają ze maja pierwszeństwo wypuszczają luźno swoje dzieciaki a to jest w koncu droga i obowiązują jakies zasady, ja mam prawo jechac rowerem nie musze tez jechac 10 km/h chce sie rozpędzić jakby nie patrzec 30 km/h to dosc duza predkosc, a nie moge bo chodziarze idą wspolnie w czworke i blokują cala droge ok idzcie sobie ale bez przesady, na drodze obowiązują zasady ruchu drogowego.
Prosta sprawa. Mamy wszechogarniającą technologię video i media, więc to wykorzystajmy. To nie donos a zadbanie o własne bezpieczeństwo
Beny pisze: jakby nie bylo jest to droga a nie deptak .
No to co to w koncu jest? Ulica czy trakt dla pieszych? Jest jakas oficjalna wersja?Kurazan1950 pisze: jest traktem rekreacyjnym dla pieszych, rowerzystów i tych co jeżdżą na wrotkach.
Dla mnie sprawa jest oczywista jest to zwyczajna droga z zakazem ruchu dla samochodów z wyłączeniem dojazdu do posesji i tyle. Dlatego piesi nie chodzimy całą szerokoscią bo to nie chodnik.taksoofka pisze:
No to co to w koncu jest? Ulica czy trakt dla pieszych? Jest jakas oficjalna wersja?