Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
No i dobrze, trzeba omijać, czyli mniej ruchu/ tranzytu w mieście.
Korzystając z dzisiejszej pięknej pogody, wybrałem się pooglądać, jak przebiegają prace modernizacyjne ulicy Warsztatowej po wiaduktem kolejowym, która to już od 2 miesięcy jest na tym odcinku zamknięta i pracownicy ZM oraz znajdujących się tam innych firm, muszą stać w korkach na ul. Kochanowskiego a później Krakowskiej.
Jakież było moje zaskoczenie, gdy zobaczyłem to co pokazują fotki.
Ja nie wiem, jak można było pozwolić PKP na zamknięcie tego przejazdu tylko po to, aby sobie zrobić podjazd na nasyp kolejowy.
Jeżeli Prezydent i RM mają jaja a nie wydmuszki, to powinni w tej sprawie interweniować, albo przetransportować swoje spychacze i rozpieprzyć ten podjazd udrażniając ponownie przejazd przynajmniej dla osobówek.
Przecież to co robi PKP w Tarnowie pod płaszczykiem modernizacji E 30 zakrawa na kpinę.
Ja nie wiem, jak można było pozwolić PKP na zamknięcie tego przejazdu tylko po to, aby sobie zrobić podjazd na nasyp kolejowy.
Jeżeli Prezydent i RM mają jaja a nie wydmuszki, to powinni w tej sprawie interweniować, albo przetransportować swoje spychacze i rozpieprzyć ten podjazd udrażniając ponownie przejazd przynajmniej dla osobówek.
Przecież to co robi PKP w Tarnowie pod płaszczykiem modernizacji E 30 zakrawa na kpinę.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Mam pytanie do zorientowanych w tym temacie. Czy wiadomo jaka będzie skrajnia pozioma i pionowa pod wiaduktem kolejowym na łącznicy Tarnów Wschód - Tarnów - Filia? Chodzi dokładnie o ten wiadukt koło kościoła przy Wątoku. Były udostępnione jakieś projekty uwzględniające ten wiadukt?
Dołączam się do pytania, bo w pierwotnych wersjach projektu ten wiadukt miał nie podlegać przebudowie w ramach tej modernizacji.
Pewnie pomyśleli, że skoro mają takie obsuwy w czasie, to co stoi na przeszkodzie, by zrobić i ten wiadukt
No tak. Wiadukt jeszcze nieoddany, a już zmalowany. Normalnie nóż otwiera się w kieszeni. Nikt tej budowy nie pilnuje? A jeżeli budowy nie ma, to dlaczego wiadukt zamknięty?suraiw pisze:Korzystając z dzisiejszej pięknej pogody, wybrałem się pooglądać, jak przebiegają prace modernizacyjne ulicy Warsztatowej po wiaduktem kolejowym, która to już od 2 miesięcy jest na tym odcinku zamknięta i pracownicy ZM oraz znajdujących się tam innych firm, muszą stać w korkach na ul. Kochanowskiego a później Krakowskiej.
Przecież to co robi PKP w Tarnowie pod płaszczykiem modernizacji E 30 zakrawa na kpinę.Spoiler: pokaż
Test Radia Kraków: tym razem trasa Tarnów - Kraków pociągiem i autobusem.
http://www.radiokrakow.pl/nasze-akcje/r ... autobusem/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.radiokrakow.pl/nasze-akcje/r ... autobusem/" onclick="window.open(this.href);return false;
Budowa jest! Prace związane były z montażem zbiornika retencyjnego na nasypie kolejowym - elementy składające się na całość ważą ok 20 ton!. Ktoś ma jakiś pomysł jak wyjechać 70 tonowym żurawiem i zestawem ciągnik siodłowy + naczepa załadowana ponadgabarytem na prawie pionowy nieutwardzony, błotnisty nasyp ???TomekMKM pisze:suraiw pisze:Korzystając z dzisiejszej pięknej pogody, wybrałem się pooglądać, jak przebiegają prace modernizacyjne ulicy Warsztatowej po wiaduktem kolejowym, która to już od 2 miesięcy jest na tym odcinku A jeżeli budowy nie ma, to dlaczego wiadukt zamknięty?
Dziś miałem okazję wracać z Krakowa i baaaaaardzo chciałem jechać pociągiem bo po prostu to lubię. Ale jak na dworcu zobaczyłem rozkład to moja mina była mniej więcej taka: .Szakuł pisze:Test Radia Kraków: tym razem trasa Tarnów - Kraków pociągiem i autobusem.
Na dworcu stawiłem się o godzinie 12:00. Szybki look na rozkład jazdy i:
Regio:
odj. 8:04
odj. 13:15
5 godzin przerwy w środku dnia...
Mogłem w sumie się sprężyć i jechać IC ale potrzebowałem wysiąść w Mościcach a nie na głównym więc pojechałem Voyagerem, który jeździ co kilkanaście minut?
Razem ze mną jechało koło 20 osób. Kilka osób chciało jechać do Brzeska i Wojnicza.
Jeżeli tak będą jeździć pociągi po tej modernizacji to nie wróże im sukcesu.
Kiedyś śmiałem się z mojej dziewczyny, która pochodzi z Zamościa, że u niej pociągi jeżdzą jak na dzikim zachodzie.... 1 na dobę. Dziś widzę, że u nas nie lepiej. Osoba która układa rozkład jazdy i robi 5 godzinną lukę w rozkładzie powinna zostać zwolniona dyscyplinarnie za działanie na szkodę spółki. Porażka i tyle.
Ta przerwa pewnie ma związek z pracami torowymi. Kiedyś muszą pracować.
Ponowie pytanie o przebudowę wiaduktu na Tuchowskiej koło kościoła. Może ktoś coś słyszał?
Ponowie pytanie o przebudowę wiaduktu na Tuchowskiej koło kościoła. Może ktoś coś słyszał?
O ile pamiętam wcześniejsze rozkłady też miały taką, kilkugodzinną, przerwę. Poszukam rozkład z kilku lat do tyłu i wkleję.pysi pisze: Osoba która układa rozkład jazdy i robi 5 godzinną lukę w rozkładzie powinna zostać zwolniona dyscyplinarnie za działanie na szkodę spółki. Porażka i tyle.
-
- Rhetor
Od kilku dni puścili przejazd samochodów.suraiw pisze:Korzystając z dzisiejszej pięknej pogody, wybrałem się pooglądać, jak przebiegają prace modernizacyjne ulicy Warsztatowej po wiaduktem kolejowym, która to już od 2 miesięcy jest na tym odcinku zamknięta i pracownicy ZM oraz znajdujących się tam innych firm, muszą stać w korkach na ul. Kochanowskiego a później Krakowskiej.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
W ostatnich rozkładach przed modernizacją na skutek bardziej nieudolności ekipy marszałka Sowy w organizowaniu kolei regionalnej niż remontów była w rozkładzie dziura od 8:30 do 12. We wcześniejszych latach był jeszcze pociąg o 10:30 do Krynicy.Leon pisze: O ile pamiętam wcześniejsze rozkłady też miały taką, kilkugodzinną, przerwę. Poszukam rozkład z kilku lat do tyłu i wkleję.
Podobno z pociągami ma być lepiej od grudnia jak do Tarnowa oprócz Przewozów Regionalnych będzie jeździć także małopolska zabawka byłego marszałka Sowy pod kierownictwem znanego z dziwnej organizacji kolei regionalnej w województwie dyrektora Rębilasa zwanego w kręgach komunikacyjnych "Rębibusem".
Chlopaki ostro rozkopuja okolice wiaduktu przy Gumniskiej pewnie niedlugo zostanie wprowadzony ruch wahadlowy i zobaczymy ......nowe terminy
Na Al.Tarnowskich cos stanelo ....
Na Al.Tarnowskich cos stanelo ....
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Bo Al. Tarnowskich logistycznie jest najbardziej złożona do wykonania. Nie zdziwię się, że żadnych bajpasów nie będzie a poczekają już do otwarcia wiaduktów na Tuchowskiej. No i oczywiście z nowymi terminami wykonania.