SAG - Strefa Aktywności Gospodarczej w Tarnowie
Re: SAG - Strefa Aktywności Gospodarczej w Tarnowie
@Aghar - patrząc na wypowiedzi niektórych, to pewnie by woleli. Klapki na oczach, lemingoza tu panuje totalna. A klepią te posty w kółko ci sami.
A to jakaś różnica?
Ważne, że otworzyli. Dziwne, że bez pompy.
No, ale faktycznie - za wcześnie na fotki przedwyborcze.
Ważne, że otworzyli. Dziwne, że bez pompy.
No, ale faktycznie - za wcześnie na fotki przedwyborcze.
Zasadnicza, jakby to otwierali towarzysze, to nie mógłbyś pisać takich rzeczy na forumGoscinny pisze:A to jakaś różnica?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
To teraz tylko poszperajcie, poszukajcie i poczytajcie jak rozwiązany jest problem z dojazdem przez Warsztatową do Krakowskiej. Nie mam na myśli istniejącego.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Chodzi ci o to, jak wg planów ma to wyglądać, czy może szykuje się jakaś niespodzianka?
Kolega pracuje w google i mówił, że chcą otworzyć filię w Tarnowie na bazie osób, które dojeżdżają. Podobno jest ich 26 osób.
-
- Rhetor
To samo zrobił Comarch.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Tak czy inaczej takie ruchy są na plus, gdyż zatrzymują pracowników w mieście, a jeśli okaże się, że jest tutaj kapitał ludzki, to zawsze zatrudnienie można zwiększyć. Ponadto zaoszczędzone na dojazdach pieniądze i czas mogą zostać w regionie. Liczę tylko na to, że nikt nie będzie się podpinał pod działania takich organizacji.
bpeor - ciekawe, bo w Krakowie likwidują całe biuro. Ma zostać tylko Wrocław i Warszawa.
Jeśli cokolwiek zostawią, to może.... call center dla Google Apps albo adWords.
To był dżołk:)Goscinny pisze:bpeor - ciekawe, bo w Krakowie likwidują całe biuro. Ma zostać tylko Wrocław i Warszawa.
Ale call center Google w Krakowie jest, więc w razie "W" mają u nas gotowca
-
- Obywatel
A czy połączenie SAG z warsztatową to element tego projektu? Ostatnio, tak z 1,5 tygodnia temu jak widziałem to nie zanosiło się tam na jakieś rewolucje. Potwierdzi ktoś? ;-)
A o czym pisałem prosząc o poszukiwania?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
No tak - sam poszperałem w BIP , przetargach i wygląda na to, że będziemy mieli kolejną inwestycję "po tarnowsku".
W skrócie - SAG kończy się mniej więcej w rejonie dawnej bramy głównej. Z drugiej strony mamy wiadukt, który będzie teraz pogłębiany, żeby osiągnąć prześwit mniej więcej 5m (dla TIR'ów).
Ale...
drugi wiadukt (ten od "Szczucinki") wygląda na taki, którego żaden remont nie obejmie (to nie jest linia Rzeszów-Kraków)
i...
Nie znalazłem śladu, że cokolwiek będzie robione od remontowanego wiaduktu do SAG
Czyli droga pod wiaduktem donikąd. Jadąc Warsztatową taki TIR może wjechać pod wiadukt i wycofać, bo w lewo nie pojedzie (brak drogi), w prawo też nie pojedzie, bo wąsko, kręto i kolejny wiadukt ma ze 2,5 prześwitu.
A jadąc przez SAG trzeba będzie i tak jechać dalej po staremu.
Obym się mylił i po prostu przeoczył dokumenty o łączniku wiadukt-SAG.
W skrócie - SAG kończy się mniej więcej w rejonie dawnej bramy głównej. Z drugiej strony mamy wiadukt, który będzie teraz pogłębiany, żeby osiągnąć prześwit mniej więcej 5m (dla TIR'ów).
Ale...
drugi wiadukt (ten od "Szczucinki") wygląda na taki, którego żaden remont nie obejmie (to nie jest linia Rzeszów-Kraków)
i...
Nie znalazłem śladu, że cokolwiek będzie robione od remontowanego wiaduktu do SAG
Czyli droga pod wiaduktem donikąd. Jadąc Warsztatową taki TIR może wjechać pod wiadukt i wycofać, bo w lewo nie pojedzie (brak drogi), w prawo też nie pojedzie, bo wąsko, kręto i kolejny wiadukt ma ze 2,5 prześwitu.
A jadąc przez SAG trzeba będzie i tak jechać dalej po staremu.
Obym się mylił i po prostu przeoczył dokumenty o łączniku wiadukt-SAG.
Za TEMI 24 czerwca 2015
http://www.temi.pl/temi/tarnow/28-tarno ... rzerobionyJednocześnie trwa postępowanie administracyjne dotyczące wydania decyzji ZRID (Zezwolenie na Realizację Inwestycji Drogowej) na odcinek południowy łącznika między ulicami: Kochanowskiego i Warsztatową – informuje Agnieszka Hulska z biura prasowego tarnowskiego magistratu.
Nikt nie wie, kiedy ZRID będzie gotowe. Nie wiadomo też do końca, jak wyglądać będzie połączenie Zakładów Mechanicznych z ul. Krakowską (zapowiadane w ramach trzeciego etapu rozbudowy SAG), skoro nie ma przebicia na wprost. Budowa drogi ma być realizowana w systemie „projektuj i buduj”, umożliwia on dostosowanie projektu wykonawczego do zmieniających się w międzyczasie uwarunkowań.