"Tanie paliwo" w Tarnowie
Re: "Tanie paliwo" w Tarnowie
LPG Rzeszutko 1.82 oby tak dalej
Możecie podawać mi ceny paliw w Tarnowie, chodzi mi wyłączonie o PB95, oraz ropę.
Ze stacji, Orlen, Lotos, Shell, BP, Rzeszutko, Mpetrol? (wraz z podaniem ulicy)
Właściciele stacji grubo przeginają z ceną benzyny, podana cena powyżej 5 zł jest grubo przesadzona i nie ma niczego wspólnego z ceną ropy na giełdzie, a tłumaczenie kursem dolara ma się średnio z rzeczywistością.
Dzisiaj baryłkę ropy mamy tańszą niemalże o połowę niż rok temu, z ponad 100$ dzisiaj kosztuje ok 57$, Dolar rok temu kosztował 3,30, - dzisiaj kosztuje ok 3.75, Rok temu litr benzyny kosztował 5.80? zaraz dokładnie sprawdzę, a dzisiaj mamy ile, od 4.99 po 5.11. Ktoś tu nas robi w bambuko, wakację więcej jeździmy, więc mamy dać się okradać? Zmowa cenowa właścicieli stacji, na żywca. Państwu z Orlenu, bo oni przodują w windowaniu cen, przydało by się zrobić pstryczka w nos. Wiem, że nie tylko w Tarnowie jest taka sytuacja z cenami, ale sami przyznajcie, że jest to chore
Ze stacji, Orlen, Lotos, Shell, BP, Rzeszutko, Mpetrol? (wraz z podaniem ulicy)
Właściciele stacji grubo przeginają z ceną benzyny, podana cena powyżej 5 zł jest grubo przesadzona i nie ma niczego wspólnego z ceną ropy na giełdzie, a tłumaczenie kursem dolara ma się średnio z rzeczywistością.
Dzisiaj baryłkę ropy mamy tańszą niemalże o połowę niż rok temu, z ponad 100$ dzisiaj kosztuje ok 57$, Dolar rok temu kosztował 3,30, - dzisiaj kosztuje ok 3.75, Rok temu litr benzyny kosztował 5.80? zaraz dokładnie sprawdzę, a dzisiaj mamy ile, od 4.99 po 5.11. Ktoś tu nas robi w bambuko, wakację więcej jeździmy, więc mamy dać się okradać? Zmowa cenowa właścicieli stacji, na żywca. Państwu z Orlenu, bo oni przodują w windowaniu cen, przydało by się zrobić pstryczka w nos. Wiem, że nie tylko w Tarnowie jest taka sytuacja z cenami, ale sami przyznajcie, że jest to chore
http://www.autocentrum.pl/stacje-paliw/ ... tansze-pb/" onclick="window.open(this.href);return false;
Patrząc na ceny z tej strony powiem tak, albo nieaktualizowane albo dziwaczne.
Pb95 na Shellu przy Nowodąbrowskiek kosztuje dzisiaj 5:03 zł.
Część cen sprzed kilku miesięcy a nawet kilku lat czyli ranking o kant du...y rozbić.
Pb95 na Shellu przy Nowodąbrowskiek kosztuje dzisiaj 5:03 zł.
Część cen sprzed kilku miesięcy a nawet kilku lat czyli ranking o kant du...y rozbić.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
W Tarnowie właściciele stacji postanowili widzę "dorobić". Niestety Ci co podróżują to widzą i np. mój pieniądz zostaje w Krakowie.
W Krakowie są stacje koncernowe, gdzie ON mamy już po 4,49 zł. a PB95 4,84 zł. Co odpowiada ostatnim spadkom cen hurtowych.
W Krakowie są stacje koncernowe, gdzie ON mamy już po 4,49 zł. a PB95 4,84 zł. Co odpowiada ostatnim spadkom cen hurtowych.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
A gdzie w Tarnowie polecacie LPG? Jest w ogóle jakaś różnica w jakości pomiędzy stacjami?
-
- Rhetor
Ja tankuję na Valdim na Szujskiego albo w Niepołomicach
Zależy czy wyprzedzam czy nie
Kiedyś próbowałem gaz ze Statoila i więcej nie chcę bo mi auto muliło strasznie.
Zależy czy wyprzedzam czy nie
Kiedyś próbowałem gaz ze Statoila i więcej nie chcę bo mi auto muliło strasznie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
A skąd wiesz po ile Właściciel kupuje w hurcie? Podaj za ile kupuje i za ile sprzedaje to wtedy będzie wiadomo czy przegina czy nie. Teraz to tylko puste słowa i bicie piany.Rodowity pisze: Właściciele stacji grubo przeginają z ceną benzyny, podana cena powyżej 5 zł jest grubo przesadzona i nie ma niczego wspólnego z ceną ropy na giełdzie,
Masz na to jakiś dowód czy tylko tak sobie gadasz?Rodowity pisze:Wiem, że nie tylko w Tarnowie jest taka sytuacja z cenami, ale sami przyznajcie, że jest to chore
Proszę bardzo cena w hurcie z dnia wczorajszego, Orlen
http://www.bankier.pl/inwestowanie/prof ... ymbol=ROPA" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bankier.pl/waluty/kursy-walut/nbp/USD" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak cie dotyka moje bicie piany to twoj problem, ale 38mln polaków w tym kraju z ceną paliwa robionych jest w bambuko,
Aaaaaaaaaaaa zapomniał bym, w hurcie w Orlenie benzyna potaniala o 10 groszy, widział ktoś może dzisiaj w miescie po ile BP95? dalej po 5.05, 5,03? ;-)
jak to sie ma wiec co ceny detalicznej patrząc na:Benzyna bezołowiowa - Eurosuper 95 3 868,00 zł/m3
Benzyna bezołowiowa - Super Plus 98 4 069,00 zł/m3
Olej Napędowy Ekodiesel 3 525,00 zł/m3
Olej Napędowy Arktyczny 2 3 615,00 zł/m3
BIO 100 3 475,00 zł/m3
Olej Napędowy Grzewczy Ekoterm Plus 2 232,00 zł/m3
UWAGA - cena (bez podatku VAT) za paliwo w temperaturze referencyjnej 15oC
Ceny paliw (hurt)
Ceny paliw w Polsce ustalane są przez producentów na podstawie uwarunkowań rynkowych sterowanych zjawiskami zachodzącymi na światowych rynkach produktów naftowych, stanem gospodarki polskiej i polityki fiskalnej państwa.
Na wysokość cen detalicznych paliw wpływają przede wszystkim:
podatki i opłaty nakładane na paliwa czyli akcyza, opłata paliwowa i VAT oraz opłata zapasowa
cena ropy naftowej oraz gotowych produktów na światowych giełdach
kurs dolara
warunki na rynku krajowym kształtowane przez konkurencję."
http://www.bankier.pl/inwestowanie/prof ... ymbol=ROPA" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bankier.pl/waluty/kursy-walut/nbp/USD" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak cie dotyka moje bicie piany to twoj problem, ale 38mln polaków w tym kraju z ceną paliwa robionych jest w bambuko,
Aaaaaaaaaaaa zapomniał bym, w hurcie w Orlenie benzyna potaniala o 10 groszy, widział ktoś może dzisiaj w miescie po ile BP95? dalej po 5.05, 5,03? ;-)
Przy podanych wyżej cenach wychodzi, że na E95 po doliczeniu VAT marża na naszych stacjach wynosi około 28 groszy na litrze.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
po 4.99 jaśnie panowie cenią się za benzynkę w mieście.
Inne pytanie jak to sobie Orlen wylicza hurtową cenę 3,86l przy tej cenie ropy i kursu dolara, na co teraz zrzutę robią kierowcy?
Inne pytanie jak to sobie Orlen wylicza hurtową cenę 3,86l przy tej cenie ropy i kursu dolara, na co teraz zrzutę robią kierowcy?
Podobno rano dzwonią telefony na stacjach i pytają ludzie z ulicy o ceny paliw na stacji. Piszę podobno bo nigdy nie dzwoniłem z pytaniem o ceny.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Dzisiaj dolar -1.68% w dół a cena LPG na BP z 1.92 na 1.97..., może u nas jest na odwrót im droższy dolar tym cena niższa ?
sylw3st3r, dolar dolarem, ale ropa tąpnęła, obecnie minus 3% w stosunku do wczorajszego zamknięcia... Zobaczymy jaki ruch obierze ORLEN, bo teraz jest dziwnie, opuszcza w hurcie tak po pół grosza na litrze na dzień... A po takim złożeniu spadku kursu ropy i dolara w ciągu trzech dni powinna być obniżka jakieś 7-8 groszy na litrze.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
I właśnie chodzi o to co w hurcie wyprawia Orlen, Lotos, ceny z kosmosu, patrząc na to co było początkiem roku, to przy tym kursie dolara i ceny za baryłkę to litr benzyny powinien kształtować się na poziomie max 4.25-30/l. A diesla jeszcze mniej