Parkowanie w Tarnowie
Re: Parkowanie w Tarnowie
wklepujesz nr rejestracyjny samochodu
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Nie wiem może ktoś zrobił psikusa, ale przecież na tych automatach z tego co pamiętam jest instrukcja jak odebrać darmowy bilet i kiedy przysługuje.
Wpisujesz numer rejestracyjny auta i wciskasz zielonesotiv pisze:A ja mam dość nietypowe pytanie. Parking przy ul. Skłodowskiej (stary szpital) ma darmowy postój przez 1 godz. ale trzeba uzyskać blankiecik z parkometru, ktoś może wie jak go wziąć. Ostatnio stałem, rozkminiałem aż się kolejka zrobiła i wykupiłem na 30 min. :/ Nie wiem, trzeba nr rejestracyjny wpisać?
A tak na poważnie - zanim na to wpadłam, to dłuuugo stałam i się zastanawiałam jak odebrać darmowy bilet. Instrukcja jak dla mnie jest maksymalnie zakamuflowana. Zwłaszcza jak ktoś ma wadę wzroku i nie dowidzi tych małych literek
Tak też mnie natchnęło żeby wpisać nr rejestracyjny no ale tego nie zrobiłem. Ale żeby nie było, to w którym miejscu jest niby informacja o darmowym bilecie. Na samym dole mini literkami w kolorze czerwonym?
- Załączniki
-
- parkometr.JPG (31.4 KiB) Przejrzano 8607 razy
Na tym czymś takiej informacji nie będzie bo zrobiłeś zdjęcie pierwszemu lepszemu automatowi. Darmowe bilety są w określonych miejscach, nie na całym mieście. Tu nawet nie masz klawiatury żeby nr rejestracyjny wprowadzić to i informacji jak z tego skorzystać tez nie będzie.
Przykład z ul. Kościuszki. Miejsce znalazłem za ZUS-em. Parkomat z klawiaturą, więc pierwsza godzina darmowa. Cofnąłem się do oznakowania pionowego i widzę takie coś jak na zdjęciu 24072015864. Wracając z ZUS-u na wysokości apteki stoi inna hybryda, taka jak na zdjęciu 24072015863.
Natomiast na samym parkomacie jest informacja jak na kolejnym zdjęciu.
Natomiast na samym parkomacie jest informacja jak na kolejnym zdjęciu.
- Załączniki
-
- informacje na parkomacie
- 24072015867.jpg (219.91 KiB) Przejrzano 8399 razy
-
- znak przy aptece
- 24072015863.jpg (400.01 KiB) Przejrzano 8399 razy
-
- znak kilkadziesiąt metrów dalej w kierunku ul. Reymonta
- 24072015864.jpg (217.58 KiB) Przejrzano 8399 razy
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Czyli jest dość czytelna informacja o tym. Więc jestem ślepy :/
Szanowni Forumowicze,
Mam pytanie odnośnie parkowania na ul. Bandrowskiego (na tej części ulicy nie objętej SPP) - przy wjeździe z Narutowicza jest znak dotyczący sposobu parkowania i tabliczka że parking dla samochodów z identyfikatorem KMP - można zobaczyć na GoogleMaps. Dzisiaj jak tam szedłem to ani jeden samochód nie miał za szybą takiego identyfikatora, a samochody stały zaparkowane we wszystkie możliwe sposoby (na ulicy, chodniku - po obu stronach jezdni). I teraz moje pytanie - w którym miejscu na tej ulicy można legalnie parkować?
Mam pytanie odnośnie parkowania na ul. Bandrowskiego (na tej części ulicy nie objętej SPP) - przy wjeździe z Narutowicza jest znak dotyczący sposobu parkowania i tabliczka że parking dla samochodów z identyfikatorem KMP - można zobaczyć na GoogleMaps. Dzisiaj jak tam szedłem to ani jeden samochód nie miał za szybą takiego identyfikatora, a samochody stały zaparkowane we wszystkie możliwe sposoby (na ulicy, chodniku - po obu stronach jezdni). I teraz moje pytanie - w którym miejscu na tej ulicy można legalnie parkować?
Praktycznie rzecz biorąc parkowanie to tam wygląda tak:
7-15 - po dwa rzędy bo parkują pracownicy "gazów"
po 15 - luzy, ja parkuję wzdłuż drogi (na drodze) po stronie ruin Owintaru.
A faktycznie niektórzy uprawiają tam jakąś partyzantkę, może w czasie kiedy jest tam tłok, po prostu parkują gdzie tylko się da.
ps: ten parking wielopoziomowy gazów to jest zajęty w 100%, bo widząc ilości samochodów wokół, to mam wrażenie, że on tam pusty stoi.
7-15 - po dwa rzędy bo parkują pracownicy "gazów"
po 15 - luzy, ja parkuję wzdłuż drogi (na drodze) po stronie ruin Owintaru.
A faktycznie niektórzy uprawiają tam jakąś partyzantkę, może w czasie kiedy jest tam tłok, po prostu parkują gdzie tylko się da.
ps: ten parking wielopoziomowy gazów to jest zajęty w 100%, bo widząc ilości samochodów wokół, to mam wrażenie, że on tam pusty stoi.
Dzisiaj montowali szlabany i automaty przy parkingu wielopoziomowym.
Pojawiła się też tablica świetlna "340 wolnych miejsc"
Chyba niedługo będą otwierać bo z asfaltem też już powoli dochodzą do Krakowskiej
Pojawiła się też tablica świetlna "340 wolnych miejsc"
Chyba niedługo będą otwierać bo z asfaltem też już powoli dochodzą do Krakowskiej
No to zobaczymy czy to będzie parking dla PKP czy ogólny.
Jeśli PKP nie partycypowało w kosztach budowy i nie będzie partycypować w kosztach utrzymania, a klienci PKP będą uprzywilejowani - sprawa nadaje się do sądu jak nic.
Jeśli PKP nie partycypowało w kosztach budowy i nie będzie partycypować w kosztach utrzymania, a klienci PKP będą uprzywilejowani - sprawa nadaje się do sądu jak nic.
A już na pewno ABW i Prokuratury .Goscinny pisze:No to zobaczymy czy to będzie parking dla PKP czy ogólny.
A jak parkowanie rowerów ??
Radio Kraków dziś rano informowało, że na naszym parkingu P&R parkuje co dzień kilkanaście aut a wiatr hula w najlepsze.
Hehe, parkują jedynie chyba z ochrony