Ponadto, dodam, że tory na wiaduktach na liniach z prędkością szlakową 160 km/h muszą być położone na tłuczniu, więc generalnie prawie wszystkie obiekty w Tarnowie muszą być przebudowane, bo na większości obecnie tor jest ułożony bezpośrednio na konstrukcji stalowej.pomysl pisze: Część z tych obiektów zmienia swoją kubaturę. Do tego dochodzi wymiana podłoża w miejscach przebiegu torów i obiektów mostowych umacnianie nasypów, zmiana położenia torów niweluje się zakręty etc. można tak wymieniać ale to tak dla uświadomienia.
A to ten wiadukt z łącznicy Tarnów Filia - Tarnów Wschód podg. (przy kościele) idzie do przebudowy? Bo słyszałem już różne wersje i wydaje mi się, że nie, ale jak ktoś wie to niech mnie poprawi. Poza tym mogliby go robić w tym samym czasie. Biorąc pod uwagę zaawansowanie na wiadukcie w ciągu linii nr 91 to powinien być maksymalnie do września skończony a nie do połowy 2016 roku...pomysl pisze: Podsumowując myśli się w szerszej perspektywie.
Co do samego wiaduktu na Al. Tarnowskich to z tego co się orientuje to obiekt ten powstanie szybko z resztą zobaczycie sami, zaś na Tuchowskiej są 2 obiekty do przebudowy nie tylko ten o którym tak pomstujecie lecz również przy kościele wiec najpierw trzeba zrobić jeden by móc zrobić drugi.
Może będzie w 2020 roku, albo nawet i później. Przejściowo w 2016 roku może uda się zejść do 50 minut, potem będzie przebudowa krakowskiego węzła kolejowego, o czym pisałem na stronie 65 niniejszego wątku .krzychu pisze:ciekawe czy bedzie zapowiadane 38 minut z tarnowa do krakowa lub z tarnowa do rzeszowa tez 38 minut