Czyli sa hobbystami, lubią grac w piłkę, lub sa za ciency do innych klubów. Mnie za hobbystycznie granie w szachy nikt nie płaci, czemu mam więc dopłacać do ich hobby ??
Tak są hobbystami, a my kibice chcemy mieć drużynę na miarę naszego miasta a nie hobbystów. Dlatego liczymy na to, że sytuacja się zmieni, bo piłka nożna nie jest tylko dla hobbystów tylko dla społeczności. Dlaczego w tym Nowym Sączu mogli wyjść w ciągu dwóch lat na prostą, dzięki zaangażowaniu miasta i dziś po zwycięstwie nad Łódzkim Klubem Sportowym są na 2 miejscu w 1 lidze i zmierzją ku ekstraklasie?
Nie możesz do nich dopłacać a do całej reszty sportowców możesz? Uparłeś się na tych piłkarzy Unii Tarnów, a nie chodzi o bezużyteczne ich finansowanie, tylko pomoc ludzi wpływowych w uporządkowaniu sytuacji i znalezieniu dobrych rozwiązań jak czyniono to w wielu klubach i miastach w Polsce.
Okocim Kogut Brukbet to sa zdaje sie prywatne firmy. Dlaczego nikt z unii się nie postara i nie zdobędzie prywatnego sponsora, tylko puka do skarbu miasta ??
Gdyby nie prywatni sponsorzy to Unia by dawno nie istniała. Dwa - Unia Tarnów utrzymywała dla mieszkańców obiekty, których utrzymywać nie powinna. Trzy - jak można normlanie funkcjonować z długiem 5 mln? Długiem nie wywołanym funkcjonowaniem sekcji tylko tym co napisałem zdanie wyżej. Cztery - Unia puka? A inni nie? Wszystkie kluby dostają pieniądze. W Brzesku też miasto pomaga, wszędzie gminy pomagają, to jest normalne. Co do Bruk - Betu to sztuczny klubik bez przyszłości.
Już pisałem że skoro jest takim absolutnym fenomenem to fenomenalni kibice zostawią worek kasy i klub się utrzyma, a tak nie jest. Dla mnie piłka nożna jest sportem jak piłka ręczna siatkowa czy plażowa.
Jest fenomenem w skali światowej. Nie mamy tyle pieniędzy żeby utrzymać klub. Chociaż są przykłady w Polsce że kibice sami potrafią odbudować drużyny jak Lechia Gdańsk czy teraz Nowy Hutnik Kraków. W Tarnowie jesteśmy za słabi.
A co to jest jak nie zachcianka ?? Porównujesz to do religii ??. Dla mnie religia jest judo, też chce kasę za to i dodam że w judo mamy większe osiągnięcia niż w nogę. Niestety to jest "głupi" sport i pieniędzy na niego nie ma.
I będziemy chodzić na hale i oglądać mecze judo?
Dopingować, śpiewać, przeżywać emocje, cała Polska będzie oglądać judowskie pojedynki Unia Tarnów - Wisła Kraków o tytuł Mistrza Polski a potem w europejskich pucharach?
Zapewne część działaczy czekała, i brała pieniądze za ciepłe posadki. Widać że definicje cywilizacji mamy różne.
a jak ma być lepiej jak ZKS Unia Tarnów istnieje mentalnie w komunie. Ja osobiście liczę, a w zasadzie liczyłem, bo po tylu latach mam coraz bardziej dość - na jakąś inicjatywe ze strony władz Azotów, miasta, aby pomogły stworzyć samodzielną sekcję, za która będą odpowiadały konkretne osoby, ale lepiej niech przez 20 lat demokracji Unia dalej tkwi w komunie.
Nie wiem po raz który tio pisze że jak wygrywaliśmy to nie było orlików a młodzi grali na rozgrabionym kretowisku. Nie kasa tylko pasja.
A ja też napiszę poraz kolejny, że świat idzie do przodu, nie stoi w miejscu. Czemu inni się mają rozwijać a nie my.
My mamy taki na jaki zasługujemy.
Ja mimo wszystko wyżej cenie swoje miasto, przynajmniej się staram.
Tarnów był kiedyś ośrodkiem dość znacznym. Nie ma co przypominać o tym ile razy rózne reprezentacje tu grały. Kiedyś nasze obiekty to było coś, nasz stadion był jednym z najlepszych a teraz... U nas nie może powstać hotel 5 gwiazdkowy, za to w Ostródzie...
Piątek jest wyjątkowym dniem dla Ostródy. Już przesądzono, że w mieście powstanie nowy kompleks sportowy wart 32 miliony złotych. Jego sercem będzie nowoczesny stadion. Symboliczny początek inwestycji już dziś - pisze OstrodaOnline.pl
Budowa stadionu i pozostałych elementów sportowego centrum ruszy już 3. maja. Tymczasem dziś o 16:00 nastąpi wmurowanie kamienia węgielnego pod tę inwestycję. Akt erekcyjny zostanie podpisany przez marszałka województwa Jacka Protasa oraz wiceburmistrza Ostródy, Olgierda Dąbrowskiego. Zostanie on później uroczyście wkopany na terenie największej jak dotąd inwestycji sportowej w regionie.
Kompleks będzie usytuowany w malowniczej okolicy, tuż nad brzegiem Jeziora Drwęckiego, poza centrum miasta, z dala od ruchliwych i uciążliwych ulic. Zajmie powierzchnię ponad 7 ha i obejmie teren obecnego stadionu oraz przyległego do niego, dawnego zespołu parkowego - Parku Collisa. To miejsce zapewni każdej ekipie piłkarskiej intymność i bezpieczeństwo.
Centralny obiekt będzie się składał z boiska głównego z podgrzewaną płytą o wymiarach 68 na 105 m, otoczonego zadaszonymi trybunami dla 5004 widzów i oświetleniem spełniającym wymogi transmisji telewizyjnych. Obok powstanie również oświetlone boisko treningowe z nawierzchnią z trawy syntetycznej, o wymiarach 65 na 90 m.
W budynku zaplecza znajdą się: szatnia dla zawodników, pomieszczenia dla trenerów i sędziów, gabinet odnowy biologicznej oraz sale konferencyjne z tarasami widokowymi. W bezpośrednim sąsiedztwie stadionu piłkarskiego przewidziano sześć kortów tenisowych (w tym dwóch zadaszonych, całorocznych), odkryte, całoroczne lodowisko z nawierzchnią ze sztucznego lodu, ściankę wspinaczkową oraz rampę skateboardową.
Inwestycja ma się zakończyć w 2011 roku.
Nie ma co dyskutować nad oczywistymi rzeczami. Miasto nie chce istnieć w piłce to nic na to nie poradzę. Mi tylko smutno, że to stadion w Nowym Sączu się wypełnia po brzegi a nie nasz, szkoda, że to tam jeżdżą wielkie polskie marki jak Górnik Zabrze czy Widzew Łódź z którymi, żaden klub z innej dysycpliny nie może się równać. Żal, że mali tarnowianie zaczynają jeździć do Niecieczy jakby w Tarnowie nie mogli mieć warunków do treningu i na koniec kibiców, którzy będą coraz liczniej i częściej spoglądać np. na Kraków i kibicować tamtym klubom, bo nie mają/nie będą mieć swoich w swoim mieście.