klasyfikacja pisze:LordRuthwen pisze:Bez problemu bez nagrania też przejdzie, testowane.
Bez przyznania się winowajcy nie
A tak na marginesie dzisiaj byłem świadkiem takiej sytuacji. Przechodziłem na przejściu dla pieszych na słonecznej między zenitem a światłami. Jeden pan się ładnie zatrzymał przed przejściem przepuszczając ludzi, a jakaś pani się nie zatrzymała tylko przejechała i nawróciła sobie na zawrotce. Tylko że jakiej 150 metrów za nią jechała policja. To myślałem mamy ją. Ale co tam pojechali dalej.
Czy przypadkiem Ci nie chodzi o nasze słynne rondo?
Ja tam w tym roku zostałem prawie rozjechany już z 4 razy.
Nie pisze już tutaj nawet o takich przypadkach bo niestety ale stała się dla mnie już to codzienność.
I tutaj jako młody człowiek jeszcze nasuwa mi się pytanie... Dlaczego kierowcy po 50 roku życia nie mają obowiązkowych badań okresowych sprawdzających umiejętności reakcji, wzroku itd.
Wydaje mi się że 3/4 sytuacji kiedy ktoś prawie mnie rozjedzie czy gdy zauważę jakieś wymuszenie czy niebezpieczną sytuację na drodze to w aucie zawsze siedzi kierowca 50+.
Nie chce tutaj najeżdżać za bardzo na takie osoby choć już to zrobiłem, nie wątpię w doświadczenie ich jazdy (nie wszyscy za pewne jeżdżą tylko do kościoła i sklepu), ale każda taka osoba musi zrozumieć że czym są starsze to ich czas reakcji jest słabszy, mogą wszystkiego nie zauważyć, też mniej pewniej pewnie czują się na drodzę więc proszę JEŹDZIJCIE OSTROŻNIEJ NIŻ kilka lat wcześniej.