Parkuj poprawnie - pomóżmy Policji
-
- Prytan
-
- Rhetor
A kawałek dalej jest kaaaawał parkingu...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jak by tak przejechał raz drugi i trzeci patrol i po wręczał mandaty takim źle parkującym to by może jakiś minimalny skutek to przyniosło.
Owszem LordRuthwen, kawałeczek dalej jest parking ale... ale jest to samo błoto i kamienie i jeden z drugim woli stanąć na zakazie żeby czasami sobie felg nie pobrudzić i butów.
Owszem LordRuthwen, kawałeczek dalej jest parking ale... ale jest to samo błoto i kamienie i jeden z drugim woli stanąć na zakazie żeby czasami sobie felg nie pobrudzić i butów.
Pozdrawiam
Artur
Artur
Ludzie. Mieści się w miejscu? Mieści. Przynajmniej z tej perspektywy. Od przodu być może wystaje, ale nie da się tego stwierdzić po tym zdjęciu... Jedyne co, to brak identyfikatora, ale po tym zdjęciu nie da się tego wywnioskować... Może już nie szukajmy dziury w całym? Nie trzeba parkować co do milimetra...
Cubaza,
Stawiam że jak by zaparkował każdy z nas tak jak na zdjęciu ten samochód to usłyszelibyśmy
Na tym samym parkingu miałem kolizję nie z własnej winy. Sprawca jechał samochodem z burtą i zachaczył mój zaparkowany samochód z tyłu, zbił cały lewy reflektor łącznie z wkładką, uszkodził tylnią klapę, tylni zderzak. Wezwałem Policję, dostał mandat i punkty i nikt nic nie mówił że to prywatny parking i nie podlega gestii Policji.
Może i nie trzeba i zapewne nikt nie parkuje do milimetra z nas ale jest ale skoro wszystkie samochody stoją prawidłow zaparkowane to dlaczego jeden stoi pod skosem i wszyscy a przynajmniej większość nie widzi w tym problemu.Nie trzeba parkować co do milimetra
Stawiam że jak by zaparkował każdy z nas tak jak na zdjęciu ten samochód to usłyszelibyśmy
. ad2222jak parkujemy
co nie wiesz jak się parkuje
nie wiesz jak się parkuje
. Jest w gesti Policji także, jest to normalne miejsce w którym obowiązują zasady ruchu dorogowego.Ale parking prywatny nie jest w gestii policji, chyba?
Na tym samym parkingu miałem kolizję nie z własnej winy. Sprawca jechał samochodem z burtą i zachaczył mój zaparkowany samochód z tyłu, zbił cały lewy reflektor łącznie z wkładką, uszkodził tylnią klapę, tylni zderzak. Wezwałem Policję, dostał mandat i punkty i nikt nic nie mówił że to prywatny parking i nie podlega gestii Policji.
Pozdrawiam
Artur
Artur
Skoro większość z nas nie widzi w tym problemu to po kiego wrzuciłeś tutaj to zdjęcie? Chciałeś poklasku, że tak patrzcie jak on parkuje. Wyślę to policji niech mu dadzą mandat bo nie stoi prosto? O to chodzi... Po co wrzucać zdjęcie, które wskazuje, że po prostu krzywo stoi.asziatko pisze:Może i nie trzeba i zapewne nikt nie parkuje do milimetra z nas ale jest ale skoro wszystkie samochody stoją prawidłow zaparkowane to dlaczego jeden stoi pod skosem i wszyscy a przynajmniej większość nie widzi w tym problemu.
Ode mnie byś tego nie usłyszał... A dlatego, że potrafię żyć w społeczeństwie i mam ważniejsze sprawy niż przejmowanie się krzywo zaparkowanym samochodem.asziatko pisze:Stawiam że jak by zaparkował każdy z nas tak jak na zdjęciu ten samochód to usłyszelibyśmy
Cytat:
jak parkujemy
Nie.asziatko pisze:Cubaza,
Może i nie trzeba i zapewne nikt nie parkuje do milimetra z nas ale jest ale skoro wszystkie samochody stoją prawidłow zaparkowane to dlaczego jeden stoi pod skosem i wszyscy a przynajmniej większość nie widzi w tym problemu.Nie trzeba parkować co do milimetra
jak parkujemy
Wedle mojej aktualnej wiedzy to jest miejsce dla osób niepełnosprawnych.
Zrobiłeś zdjęcie samochodu, który stoi na miejscu dla niepełnosprawnych. Miejsce jest ok. 50% szersze niż standardowe, właśnie dla dłuższych aut. Z tyłu stoi metalowa barierka, ktoś najwyraźniej tak zaparkował aby mieć dostęp do bagażnika. Ustawienie samochodu nie przeszkadza innym kierowcom.
Jedyne do czego można się przyczepić to uprawnienia do stania na miejscu dla niepełnosprawnych: _jeśli_ kierowca ich nie ma to zajmowanie tego miejsca jest karygodne.
Dodałeś zdjęcie tego samochodu na publicznym forum, ale podejrzewam, że tak naprawdę nie wiesz co krytykujesz...
Pewnie podstawowe przeznaczenie jest takie jak napisałeś.Roberto pisze:Miejsce jest szersze żeby dało się maksymalnie otworzyć drzwi i mieć miejsce na przesiadkę na wózek inwalidzki. Tak na marginesie.dropszot pisze: Zrobiłeś zdjęcie samochodu, który stoi na miejscu dla niepełnosprawnych. Miejsce jest ok. 50% szersze niż standardowe, właśnie dla dłuższych aut.
Nie zmienia to jednak nic w powyższej sprawie.
-
- Rhetor
A tymczasem w piątek lub w czwartek zeszłego tygodnia (wybaczcie, nie pamiętam), odwożąc dziecko do przedszkola na Westerplatte widziałem same karteczki od SM z zaproszeniem na rozmowę za wycieraczkami samochodów, które nie stały w wyznaczonych miejscach.
Wysłane z mojej budki telefonicznej