No właśnie - a mnie w ten sposób zmuszają do wymiany drzwi. Dutka sobie może karteczki wkładać - ale nic poza tym. Komornika przecież nie przyśle, ani wyrośniętych przypakowanych lektorów z ponagleniem odnośnie uiszczenia zaległej opłaty.kato pisze:
Teraz nie dostałem. Może zapomnieli?
Ale na poważnie. Nie chcesz, nie płacisz. To, że ktoś ci włoży coś do skrzynki na listy nie znaczy, że cię do czegoś zmusza. Tak samo cię 'zmuszają' do do szybkiej pożyczki.
farciarzgilmore pisze: Ostatni czynsz jaki zapłaciłem to było ok 725 zł za mieszkanie 55 m2. Zaznaczam, że czynsz jest podnoszony regularnie co rok. Wspomnieć chciałem również, że żeby zamieszkać w nowym bloku i nie czekać sto lat w kolejce trzeba partycypować w kosztach budowy mieszkania tj ok. 25% wartości lokalu (nie wiem dokładnie jak jest teraz, tym bardziej, że od kilku lat nic nowego się nie budowało w TBS).
Na więcej pytań z chęcią odpowiem.
A co z tą partycypacją w momencie gdy z jakiś powodów się wyprowadzasz? Przepada czy jest zwracana ? I czy daje Ci jakiekolwiek inne prawa niż ominięcie kolejki?