Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Seat ibiza albo cordoba - nie jestem pewny.petr pisze:Wypadek Nowodąbrowska - Błonie. Osobówka zgnieciona przez 2 śmieciarki. Nie rozpoznałem marki auta.
Nie wiem co sie stalo bo przechodzilem jak to auto juz bylo na lawecie, ale prawa strona byla tak zgnieciona, ze jesli ktos siedzial na fotelu pasazera to niestety moglo byc nie wesolo.
Raczej 7:20 - bo o 8:05 byłem już w bazie. Volkswagen z Pułaskiego wymusił na vectrze z Szujskiego - czy na późnym żółtym nie wnikam bo z reguły nie mamy czasu na dochodzenie kto co zrobił - to sprawa policji dlatego tutaj nie pomogę - jestem pod wrażeniem nowoczesnych samochodów - Vectra roztrzaskana a kierowca i pasażer z minimalnymi obrażeniami. W Volkswagenie odwrotnie - uszkodzenia niewielkie a kierowca mocno potłuczony. Z racji przepisów o ochronie... bla bla więcej szczegółów nie mogę ujawnić.
Wiem ze to nie madafaka ale smutne i jednak wypadek
http://kontakt24.tvn24.pl/sg/kurier-pot ... 53992.html
http://kontakt24.tvn24.pl/sg/kurier-pot ... 53992.html
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Moment, czegoś nie rozumiem czytając komentarze pod niusem mając na uwadze ogrom tragedii.
Zakaz wjazdu oznacza, że można wjechać z drugiej strony. Cofanie na drodze jednokierunkowej jest dozwolone pod warunkiem
Kierowca wyjeżdżając z osiedlowej uliczki potrącił ośmioletniego chłopca.
- Kurier wjechał z przesyłką na osiedle. Po dostarczeniu paczki wsiadł do samochodu i zaczął cofać
Jak powiedział policjant, "kurier nie miał prawa tam wjechać", ponieważ przy wjeździe w uliczkę stoi znak "zakaz wjazdu".
Zakaz wjazdu oznacza, że można wjechać z drugiej strony. Cofanie na drodze jednokierunkowej jest dozwolone pod warunkiem
Art. 23 PORD.ustąpienia pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu i zachowaniu szczególnej ostrożności, a w szczególności:
sprawdzeniu, czy wykonywany manewr nie spowoduje zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia,
upewnienia się, czy za pojazdem nie znajduje się przeszkoda; w razie trudności w osobistym upewnieniu się kierujący jest obowiązany zapewnić sobie pomoc innej osoby.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Obywatel
tam jest zakaz ruchu, od drugiej strony nie da się wjechać bo są barierki zagradzające
i to nie jest uliczka. Na Ablewicza są drogi wewnętrzne między blokami i parkingami, wraz z zakończeniem parkingu jest znak zakaz ruchu i kostka brukowa zmienia kolor. To jest - jak to zwie TBS - ciąg komunikacyjny. Ale nie można tam wjeżdżać, jeżdżą tam kurierzy, taksiarze, dostawcy, mieszkańcy i inni. Było kwestią czasu kiedy dojdzie do tragedii. Kurier nie miał prawa tam wjechać. Ale skoro wiadomo, że ten zakaz był notorycznie łamany, to winnych jest więcej. Wystarczyło zamontować tam również barierki na wysokości tego zakazu
i to nie jest uliczka. Na Ablewicza są drogi wewnętrzne między blokami i parkingami, wraz z zakończeniem parkingu jest znak zakaz ruchu i kostka brukowa zmienia kolor. To jest - jak to zwie TBS - ciąg komunikacyjny. Ale nie można tam wjeżdżać, jeżdżą tam kurierzy, taksiarze, dostawcy, mieszkańcy i inni. Było kwestią czasu kiedy dojdzie do tragedii. Kurier nie miał prawa tam wjechać. Ale skoro wiadomo, że ten zakaz był notorycznie łamany, to winnych jest więcej. Wystarczyło zamontować tam również barierki na wysokości tego zakazu
2250 ml, gr. 0"-"
A potem straż czy pogotowie to helikopterami będzie latać bo inaczej pod blok nie dojedzie. Trochę wyobraźni. Zamiast stawiać kolejne barierki (co jest bardzo modne zwłaszcza w Tarnowie) może lepiej od czasu do czasu zadzwonić na straż miejską aby wlepiła kilka mandatów.Wystarczyło zamontować tam również barierki na wysokości tego zakazu
3150 A Rh+
-
- Rhetor