Deto pisze:Wobec tego nie pomagajmy i nie utrzymujmy wspinaczki. Co z tego, ze są sukcesy, jak nie ma kibiców. Sukces, bez pieniędzy, jest mało realny. Myślisz, że żużlowcy awansowaliby do ekstraklasy za darmo ? Bez żadnych nakładów finansowych ? Myślisz, że miasto nie pomogło ? Że ten sport utrzymują kibice ?
Deto ja tam wyraźnie napisałem albo, albo. Jeżeli nie będziemy utrzymywać wspinaczki pomimo że ma jakieś sukcesy to TYM bardziej nie powinniśmy utrzymywać piłki nożnej która sukcesów nie ma, a z kibicami też kiepskawo. Poza tym jak tez napisałem wcześniej piłkę sie strasznie promuje pomimo fatalnej wręcz kondycji, dlaczego więc nie promowac wspinaczki w której mamy sie czym pochwalić ??
Deto pisze:Problem z wami jest jeden. Każdy z was ciągnie w swoją stronę.
Nie ciągnę w żadną stronę, tylko chciałbym żeby jasno ktoś określił za co się te pieniądze daje.
Moim zdaniem z piłką nożna u nas w kraju jest taki problem, że mało jest do niej "miłości" wśród zawodników, to nie jest ich życie , treningi to śmiech na sali itp. Inni sportowcy odnoszący sukcesy na arenie międzynarodowej nie spadli z Saturna tylko robią to co kochają. Sukces nie bierze się z ładowania kasy w coś, tylko z pasji, marzeń; gdy nasza reprezentacja w piłce nożnej odnosiła sukcesy nie budowali orlików, a dzieci w szkołach było więcej niż teraz i grały na kawałku kretowiska, lub skrawku łąki. Śmiem twierdzić że piłka nożna jest najbardziej dofinansowana i co ?? Wielkie jajo. Czy ktoś słyszał że np: w tańcach latynoamerykańskich mamy zawodowego mistrza świata, a do finału wchodzą 2-3 polskie pary ??, lotnictwo, strzelectwo, trial........ . Ile pieniędzy przeznacza się na te dyscypliny ??. Kibiców innych dyscyplin nie ma, bo się ich nie promuje i tyle, za to promuje się trupa czyli tzw piłkę nożną. Topimy wór pieniędzy i jak efektów nie było, tak nie ma.
Masz jak w banku, że zaraz Kuba odpowie Ci, że on owszem - jeździ - jak mu czas i obowiązki pozwalają.
Dla mnie to nie jest czynne uprawianie sportu
, a po drugie jak sam Jakub kiedyś powiedział ma znikomy wpływ na kształt tego co się u nas robi w powiedzmy szerokiej ścieżkowej materii. Po trzecie w Tarnowie są ludzie którzy bezpośredni odpowiadają za stan dróg i tych ścieżek, jak wyda zgodę na budowę jakiegoś bubla niech się najpierw postawi w pozycji szarego użytkownika, może to coś zmieni.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.