Galeria Tarnovia

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Tomasz Drwal - nie wiem czy aby na pewno mówimy o tych samych butach. Podeszwa doskonała, miękka i wytrzymała jednocześnie, do tego Vaporex (odpowiednik Goretexu) - kordura - ojciec chodzi w nich już 4 sezon. Dla odmiany z własnego doświadczenia mogę skrytykować Salomony - w ciągu pół roku reklamowałem dwa razy moje TRACKS GTX - pierwsza awaria miała miejsce po miesiącu od zakupu. Więc może mam pecha :mrgreen: ale równolegle użytkowane Campusy Zeb kosztujące połowę wytrzymały zeszłe lato bez kłopotów. W GTX'ach pękła mi za drugim razem podeszwa. Calutką zimę przechodziłem w Matrei i jestem bardzo zadowolony. A Ojciec w Salomonów jest zadowolony dla odmiany - zarówno z butów "zwykłych" jak i narciarskich. Może to statystyka. matrei zamoczyłem wiele razy i nigdy mi nie przemokły.
W butach mam spore doświadczenie - z racji ASG mogę buty przetestować w najgorszych warunkach. Gdyby nie wygoda to chodził bym w wojskowych "Holendrach" - Campusy są dla mnie rozsądnym kompromisem między ciężkimi butami wojskowymi a półbutami. :D
Po kolejnym sezonie nie stwierdziłem żadnych przecieków, pęknięc czy uszkodzeń - ucierpiały sznurówki :lol: ale to norma, mi zawsze sznurówki lecą, nie ważne czy w wojskowych czy w "lakierkach" do gajerku. :lol:

Ja też stawiam na sukces Gemini - a Galeria Tarnowia? Jak pisałem rynek wymusi zmiany. A co do podpisanych umów - jak firma zbankrutuje i ogłosi upadłość to umowę można sobie w kibelku powiesić. Po za tym mozna renegocjować umowy. Zawsze można otworzyć tam meblowy na górze a salon samochodowy na dole. :D :D

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

mefisto101 pisze: GJP będzie przeżywać najazdy klientów, bo zbudowane jest już z głową.
Ma aż 3 magnesy dla masowego klienta, (Media Markt, Castorama, hipermarket) które spowodują przyciągnięcie kupujących i oglądaczy, a to tworzy dobrą atmosferę, która jest pomocna przy podjęciu decyzji, do którego by tu CH jechać, by kupić np sweterek.
W brew pozorom w mieście ma jeszcze sens w mieście budować nowe CH i będzie mieć swoich klientów.
tylko żeby nie skończyło się tak jak w Bonarce. Auchan, LM, Empik - coś tam się dzieje, w reszcie sklepów wieje nudą. Podobnie M1: Real czy Praktiker, MM przeżywa weekendowe oblężenie a w reszcie butików aż proszą się żebyś tylko wszedł. Ale tam Krakowska i Kazimierz rozdają karty :D

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Bobasek - bo Bonarka ma dość "dziwne" położenie - galeria przy dworcu głównym czy Kazimierz - mają rewelacyjną lokalizację. Czego o Bonarce się da się powiedzieć.

W Tarnowie to Gemini będzie miało jedną z najlepszych lokalizację. Ogromne osiedle - ludzie pójdą na spacer i zahaczą o galerię. U siostry w Wejhrowie Kaszubiak ma podobną lokalizację i siostra chodzi tam na normalne, codzienne zakupy - ma słownie 500 metrów do wejścia :mrgreen: Gemini jest "otoczone" przez bloki - to duzy plus.

Kolejna przewaga to PARADOKSALNIE obecnośc kompleksu Carrefour/Nomi - wiele osób wybierze ten kierunek mając Gemini i Carrefour/Nomi blisko - porównanie cen czy zakup rzeczy, których jedni mają a drudzy nie.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Co do tego, że Galera ledwo przędzie bo ludzie zbyt biedni.

Nie zgodzę się z tym, gdyby ludzie byli zbyt biedni nie jeździli by do galerii krakowskich, a wystarczy przejść się tam po parkingu aby zobaczyć masę rejestracji z KT i KTA na początku.

Faktycznie jest tam mało ludzi ale moim zdaniem spowodowane jest to:
- kiepski wybór towaru w większości sklepów (wystarczy porównać powiedzmy dowolny H&M w Krakowie z tym Tarnowskim), byłem w Tarnoci kilka razy z zamiarem zakupu a i tak nic ciekawego nie znalazłem i musiałem jechac do krakowa
- brakiem prawdziwego supermarketu (np Tesco) który by sprawiał , że ludzie przyjeżdżali by tam również na codzienne zakupy,
- całkowity brak oferty kulturalnej i słaba gastronomiczna (poza zakupami nie ma co robić w tej galerii a jedzenie jest gorzej niż średnie)
- dziwny klimat tej galerii i nie do końca przemyślany projekt (zwłaszcza te schody w dół, do których ciężko w ogóle trafić)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

toomas
Archont

Post autor: toomas »

No gastronomie to powinni tam wymienić. Generalnie nie ma co zjeść. Kiedyś dla testów zaryzykowałem kebab - pożałowałem już jak go zobaczyłem.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ja kiedyś tam zaryzykowałem kanapkę z szynką parmeńską, mozzarellą i rukolą - pycha, ale śmierdziała strasznie malizną - moja córka większą kanapkę dostaje do szkoły ;) - a kosztowała coś około 12-13 pln...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

mefisto101
Prytan

Post autor: mefisto101 »

Genaralnie z natury jestem optymistą ale na GT chętnie ponarzekam, bo denerwuje mnie zlekceważenie Tarnowa przez TK i zrobieniu przez nich swojego rodzaju eksperymentu budowy małego CH w "małym" mieście tak zwanym psim swędem.
Po doświadczeniu na naszym rynku dopiero dojdą do wniosku, że aby konkurować w średnim mieście muszą bardziej się postarać i następnym razem zbudować coś bardziej ambitnego niż proste pudełko.(już mamy murowanego faworyta na betonową kostkę 2009) Małe bo w obecnych czasach 16500 m2 powierzchni handlowej buduje się w miastach typu Bochnia (http://www.kompasinwestycji.pl/inwestycja-3117.htm). W Jaśle powstaje coś podobnego do naszego Gemini
"W Jaśle przy ulicy Bieszczadzkiej planowana jest budowa centrum handlowo-rozrywkowego "Commercial Centre". W ramach inwestycji mają powstać między innymi:

- Galeria handlowa (ok 13000 m2)
- Hipermarket spożywczy (ok 10000 m2)
- Hipermarket budowlany (ok 8000 m2)
- Hipermarket elektroniczny (ok 3000 m2)
- Restauracja
- Hotel
- McDonald`s
- Multipleks kinowy
- Parking na ok 1500 samochodów.

Cały kompleks ma zająć ok 160000 m2, w tym sam budynek - ok 50000 m2, tereny zielone - 30000 m2. Dodatkowo zabezpieczony zostanie dodatkowy teren o powierzchni około 30000 m2 na dalszą rozbudowę centrum w przyszłości.

Położony on ma zostać przy skrzyżowaniu ulicy Bieszczadzkiej z ulicą Przemysłową (aktualną obwodnicą Jasła), które prawdopodobnie ulegnie przebudowie ze skrzyżowania sterowanego światłami na dwupasmowe rondo. Drugie dwupasmowe rondo planowane jest kilkaset metrów dalej - na skrzyżowaniu ulicy Bieszczadzkiej z nowo planowaną obwodnicą miasta.

Inwestorem jest Krakowska firma Sandbanks, która aktualnie buduje galerie w Nowym Sączu, natomiast projektantem budynku jest firma IMB Asymetria, która odpowiedzialna jest m.in. za projekt Galerii Krakowskiej.

Albo owszem w dużym mieście, ale jak mają dobrą niedużą działkę w centrum miasta, gdzie trafi klient z ulicy.
Gdyby zbudowali coś podobnego (powierzchniowo ) do Gemini z ofertą np hipermarket + rozrywka byłby sens i konkurencja. Tak niestety są na przegranej pozycji.
Gdyby nie zlekceważyli Tarnowa w tym samym miejscu można było zbudować ciekawy obiekt bogatszy o całe piętro (teraz 2 piętro zajmuje ok 1/3 powierzchni dołu reszta to tylko dach :) z ofertą rozrywkową i to właśnie byłby ten magnes.
Do tego Intermarche i Brico Marche (supermarket ogólny i budowlany - żadne cuda, ale w sam raz do takiej galerii zamiast drogiego Bomi, bo w Tarnowie już jest Alma i ona od lat zbiera delikatesowego klienta)
Fakt oferta gastronomiczna GT słabiutka (np podróba kubełka KFC jednej w tamtejszej restauracji) smakowo więcej niż katastrofa i za spore pieniądze jak za smak pieczonego oleju (30 zł ). To odstrasza. Tutaj zwykły poczciwy McDonald's (pod względem biznesowym i pozytywnego wizerunku) więcej zrobiłby pożytku niż różne wynalazki typu kebab jakiś tam.
Ostatnio zmieniony 08-03-2010, 17:13 przez mefisto101, łącznie zmieniany 1 raz.

bobasek
Proedroj

mefisto101 pisze:oferta gastronomiczna GT słabiutka
Ale nic z tym nie zrobią, trzeba poczekać parę lat jak umowy wygasną. Chyba, że w miejsce Timari da się coś zmieścić...
mefisto101 pisze:W Jaśle powstaje coś podobnego do naszego Gemini
Po doświadczeniach z GJ nie jestem pewny czy nowe CH w Jaśle może liczyć na pełne obłożenie. A i mieszkańcy Jasła czy Krosna pewnie dalej będą woleć jazdę do Graffiki Rysia Podkulskiego. :mrgreen: Mentalności ludzi z Podkarpacia jeszcze długo nic nie zmieni, oj długo!!!

[ Dodano: 09-03-2010, 20:14 ]
GaleriaTarnovia pisze: Nie zwalniamy natomiast tempa w działaniach marketingowych. Dopiero co rozdaliśmy samochód i tysiące drobnych nagród a już rozpoczynamy realizację kolejnych wydarzeń promocyjnych, o których poinformujemy w najbliższym wydaniu katalogu reklamowego.
Przypominam, że mamy już prawie połowę marca a na stronie GT dalej informacja o konkursie walentynkowym :mrgreen: . Oby tak dalej ... :lol: a parking jak był pusty tak jest dalej pusty...

qba
Metoikos

Post autor: qba »

No i darmowy autobus do galerii jednak będzie :)
http://www.galeria-tarnovia.com/aktualnosc/59

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

bobasek - co Ty z tym parkingiem.. dosłownie przed chwilą mówiłem siostrze, że to mnie dziwi: w galerii pusto, a parking wiecznie zapełniony.

bobasek
Proedroj

Keleos pisze:bobasek - co Ty z tym parkingiem.. dosłownie przed chwilą mówiłem siostrze, że to mnie dziwi: w galerii pusto, a parking wiecznie zapełniony.
Jak jestem na zakupach w Bomi to za każdym razem zwracam uwagę na ilość wolnych miejsc na wyświetlaczu. Bardzo często jest to liczba 200-250. Raz tylko w sobotę było mniej niż 100.
Może w galerii też coś się wreszcie ruszy i najemcy zaczną "trzepać kasiorę" :mrgreen:
'

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

No w końcu ktoś pomyślał o autobusie. Po miesiącu będzie widać, czy coś to dało.
A ja wrócę jeszcze do ostatniej akcji promocyjnej - ta niby "wyprzedaż nocna". Był może ktoś na tym?
Ja dostałem do domu gazetkę promocyjną w której była reklama tej akcji. Wszystko ładnie, pięknie dopóki nie zobaczyłem jakie od "obniżki" proponują sklepy.
I co zobaczyłem? 5%, 5%, 10%, 5%, 5%, 5%, 10%, 25% (jakaś złota biżuteria). Dla mnie obniżka zaczyna się od 50% a nie od 5, bo udawanie, że 5% to wyjątkowa okazja, mnie obraża.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

A ja jeszcze dodam, że jak byłem tam ostatnio to zauważyłem, że schody ruchome działają już w prawidłową stronę ;) Już nie trzeba schodzić wyjściem ewakuacyjnym tylko można zjechać normalnie schodami. Szkoda tylko, że nie zniknęły oznaczenia odnośnie zejścia ;)

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

Więcej samochodów na parkingu GT to pewnie zasługa pracowników, którym niejako umożliwiono zostawianie tam swoich pojazdów, otwierając garaż o 9:30 a nie jak to było dotychczas o 10:00.

Orientuje się ktoś, jaka to firma odkupiła kawałek powierzchni od BOMI? I co zamierza z tym "fantem" zrobić ??

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Obiło mi się o uszy, że jakieś niemieckie ciuchy, ale nie wiem co to faktycznie oznacza.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

ODPOWIEDZ