Wykarz mi okres pompowania kasy w nieudaczników. Przecież oni grają za darmo, po raz kolejny! Przecież znowu zespół się posypał i grają głównie juniorzy! Przecież klub jest zadłużony od ponad 10 lat. Jedyne pieniądze od miasta na pierwszą drużynę to 50 tys. w zeszłym sezonie i w ratach w obecnym na organizacje meczów... to są inwestycje? Inwestycją to można nazwać w jakieś bieszczadzkiej wiosce grającej w B klasie. W Niecieczy są pieniądze to mają zawodników, przecież tam w juniorach nawet nie ma niecieczan w składzie.Ravir pisze:Dawanie kasy na żużel - mogę zrozumieć, ale niech mi kkoś wytłumaczy czemu mamy wspierać piłkę nożną, która jest nędzna? Bo tego nie mogę zrozumieć. Może lepiej zainwestować w te dyscypliny w których odnosimy sukcesy? Może dofinansować żużel, "Rowery Górskie" - Mirek Bieniasz sukcesy ma znaczne, wspinaczka też chyba jest na wysokim poziomie.
Jakoś wątpię, że jak wybudujemy nowoczesny stadion na 10.000 to Unia nagle wskoczy do pierwszej ligi. Może lepiej faktycznie się skoncentrować na sukcesach. Bo cały czas mnie mocno denerwuje pompowanie kasy w nieudaczników. Nieciecza jakoś potrafiła wskoczyć wyżej a nasi? Tyle lat i KICHA.
Jakie mamy zaplecze? Kiedyś w latach 70 do nas przyjeżdżały zespoły na zgrupowania do Mościc. Teraz nasi w zimie jadą do miasteczek czy do Krakowa żeby zagrać na sztucznej murawie. Na Unii nie ma nic.
Jak wyobrażasz sobie inwestowanie w łażenie po ścianach? Ropek jest Mistrzynią Swiata i co więcej? Jakiś Puchar Świata chyba był na TOSiRze... są dwie ściany i co więcej... w każdej szkole mamy postawić? Tysiące dzieci w Tarnowie ma po tych ścianach chodzić żebyśmy zdobyli wszystkie miejsca w pierwszej dziesiątce świata chodziarzy po ścianach?
Na inne sporty nie potrzeba pieniędzy. Ręczni grają za darmo, oni mogą grać bo inne kluby drużyny nie rozkradną, bo nie ma kto. Raptem w Małopolsce są Bochnia, Tarnów, Kusy Krakow, Chrzanów... w piłce masz 400 klubów w samym województwie i każdego lepszego piłkarza zgarnie jakaś wiocha albo inny klub z wyższej ligi.
Kto to jest Mirek Bieniarz? Jakich inwestycji w Tarnowie wymaga kolarstwo górskie?
Co do NS to może to i jest kiełbasa wyborcza, ale także jest to konieczność. Sandecja jest w ścisłej czołówce 1 ligi, jest to miasto futbolowe, jeżeli chce wejść do ekstraklasy to musi mieć podgrzewaną murawę, sztuczne oświetlenie a i trybuny na 5,5 tys. widzów to za mało.
Sandecję, Cracovię, Koronę ogrywaliśmy 8 lat temu (Sandecje to nawet 2 sezony temu w PP), teraz jest przepaść totalna.