Internet w Zeto i router
Internet w Zeto i router
Korzysta ktoś może z internetu z Zeto przez router? Jakie macie wpisane DNSy? Bo u mnie cos nie chce działać. Mam laptopa i czasem jak wpadam do domu na chwilke to nie chce mi sie podlaczac kabli wiec kupiłem router bezprzewodowy ale nie moge sobie poradzic z jego konfiguracja. Wpinam do portu WAN kabelek ten od ZETO i ustawiam temu połączeniu takie parametry jak mialem wczesniej na kompie*IP, Brame, DNS, klonuje MAC) ale wciaz nie mam połaczenia z inernetem
-
- Prytan
Czy ja dobrze rozumiem? Dostawcy ISP żądają dodatkowych pieniędzy za oficjalną możliwość podpięcia do neta większej ilości komputerów? . A kogo to obchodzi? Podpisuje z dostawcą umowę na dostarczanie sygnału o określonej prędkości a co ja z nim póżniej zrobię to moja sprawa.
Mogę dzielić nawet na 50 kompów, jesli będzie mnie zadowalać prędkość na każdym z nich...
Mogę dzielić nawet na 50 kompów, jesli będzie mnie zadowalać prędkość na każdym z nich...
Będziem życ
-
- Prytan
Router z możliwościć "podbicia" TTL to koszt 130 zł - oczywiście model z WiFi. Kupujemy, podpinamy i działa. W skrajnym przypadku dzwonimy do ZETO i mówimy, że nam karta sieciowa padła i mamy nową - z nowym adresem MAC. Podajemy MAC routera i tyle.
Router powinien mieć zabezpieczenie sieci WiFi conajmniej WPA a najlepiej WPA2 - ale większość nawet najtańszych je ma. I zasadniczo tyle. Mamy internet bezprzewodowy, ktoś kto nie zna hasła do WiFi zabezpieczonego protokołem WPA2 nie podepnie się.
Router powinien mieć zabezpieczenie sieci WiFi conajmniej WPA a najlepiej WPA2 - ale większość nawet najtańszych je ma. I zasadniczo tyle. Mamy internet bezprzewodowy, ktoś kto nie zna hasła do WiFi zabezpieczonego protokołem WPA2 nie podepnie się.