300 na miesiąc (dużo i nie dużo)Goscinny pisze:wysokości czesnego
Niewiele tańsze jest przedszkole teraz, a jeśli mają zrobić dobry poziom to warto się zastanowić.
Martwi mnie tylko, że to szkoła katolicka.
W poniedziałek zainaugurowano rok szkolny w Zespole Szkół Katolickich w Tarnowie.Jakub Kwaśny pisze:
Te 3000 m. kw. to duża powierzchnia, która w dobie braków finansowych mogłaby podreperować budżet miasta. Tym budynkiem zainteresowane były nie tylko stowarzyszenia ale firmy, w tym te z branży medycznej.
Goscinny pisze:
14? Słownie: czternastu?
Bardzo dobrze że rodzice poszli po rozum do głowy.MST wónraT pisze: Tak mała liczba dzieci to efekt rezygnacji rodziców na przełomie czerwca i lipca.
Dotacja będzie, kwota na każdego ucznia, nie wiem dokładnie jaka, ale wypłacana co miesiąc z UMT. Na takiej podstawie działają wszystkie niepubliczne szkoły w kraju.Kulfon pisze:mam tylko nadzieje że nie będzie jakiejś dotacji z budżetu miasta na cudowne ratowanie
Tam była mowa o "dotacji na ratowanie" - więc raczej chyba chodziło o coś w stylu "dajcie XX tysięcy złotych ekstra bo nam szkoła padnie." Znając pomysłowość naszych władz - niestety mogłoby to przejść. Ale na to raczej jeszcze za wcześnie.ad2222 pisze:Dotacja będzie, kwota na każdego ucznia, nie wiem dokładnie jaka, ale wypłacana co miesiąc z UMT. Na takiej podstawie działają wszystkie niepubliczne szkoły w kraju.Kulfon pisze:mam tylko nadzieje że nie będzie jakiejś dotacji z budżetu miasta na cudowne ratowanie
http://www.gdansk.pl/edukacja_nowy,1201,19245.html - tak to wygląda w Gdańsku na przykład.
Cieszę się bardzo, że wam się zmieniło.Kulfon pisze:jak widać rynek wybrał a my przecież nie chcemy socjalizmu
pisze: kwota na każdego ucznia, nie wiem dokładnie jaka, ale wypłacana co miesiąc
To ta informacja w Tarnowie jest tajna?pisze:
nie wiem dokładnie jakie stawki są w Tarnowie, więc szacuję na oko
A co Cię to obchodzi skoro nie jesteś katolikiem? Wstydź się za siebie i swoje .... wpisy. Za katolików nie musisz. Chyba, że jest to Twój sposób na odreagowanie codziennych problemów, przyłożyć komu się da. Dzisiaj katolicy, jutro nauczyciele, w poniedziałek kierowcy autobusów a w środę masaże z zakładów mięsnych. Gratuluję wysokiego poziomu tolerancji dla drugiego człowieka.marwaldor pisze:Najbardziej rozmodlona diecezja w Polsce a tu taka wtopa.
Wstyd, katolicy wstyd mi za was...