Przebudowa Mickiewicza i al. Solidarności
Zastanawiam się, dlaczego zdecydowano się na zastosowanie odwodnienia liniowego przez całą szerokość chodnika do odbierania wody z rur spustowych (czytaj: rynien) i wyprowadzono je bezpośrednio przez krawężnik na jezdnię. Nie patrzyłem w dokumentację, ale czyżby projekt kanalizacji deszczowej obejmował jedynie jezdnię, a to wykombinowano na szybko, żeby nie spuszczać wody z kamienic bezpośrednio na chodnik? Nie miałem okazji oglądać działania tego rozwiązania podczas ulewy (a szkoda, bo ostatnio była ku temu świetna okazja), ale czarno to widzę. Jednakże mogę, ba, nawet chciałbym się mylić.
Druga sprawa. Miałem jednak rację ze zmianą kierunku ruchu na Piłsudskiego. Za www.tarnow.net.pl
Druga sprawa. Miałem jednak rację ze zmianą kierunku ruchu na Piłsudskiego. Za www.tarnow.net.pl
Uwaga! Będzie zmiana organizacji ruchu!
Po zakończeniu remontu zmianie ulegnie organizacja ruchu na jednokierunkowej ul. Piłsudskiego. Dotychczasowy kierunek jazdy, czyli od Nowego Światu przez Kopernika do Solidarności, zostanie odwrócony. Kierowcy będą więc wjeżdżali z al. Solidarności w ul. Piłsudskiego i jechali dalej przez Kopernika do ul. Nowy Świat. Nie ulegnie natomiast zmianie lokalizacja istniejących miejsc parkingowych na obu ulicach.
Ostatnio zmieniony 11-07-2014, 14:20 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobra, ale na wysokości głównej bramy PWSZ i przy dojeździe do Goldhamera będzie lewostręt? W lewo nie da rady bo Goldhamera ma zakaz wjazdu, a prawoskręt jest zuepłnie niepotrzebny...Goscinny pisze:robas, powinno pisać "pseudopasy". To są kawałki do lewoskrętów. Zobacz na plan, który jest w tym wątku.
My to wiemy. Ale UMT nie. Mało tego. Będzie nawet specjalny pas do wyjazdu z ulicy Nowej w kierunku przejścia podziemnego.robas pisze:No dobra, ale na wysokości głównej bramy PWSZ i przy dojeździe do Goldhamera będzie lewostręt? W lewo nie da rady bo Goldhamera ma zakaz wjazdu, a prawoskręt jest zuepłnie niepotrzebny...Goscinny pisze:robas, powinno pisać "pseudopasy". To są kawałki do lewoskrętów. Zobacz na plan, który jest w tym wątku.
Z planów wynika, że przynajmniej kawałek Piłsudskiego będzie dwukierunkowy (pewnie ten do wjazdu do Seminarium).TomekMKM pisze:Kierowcy będą więc wjeżdżali z al. Solidarności w ul. Piłsudskiego i jechali dalej przez Kopernika do ul. Nowy Świat.
Żeby wyjechać "w dół" al. Solidarności trzeba będzie albo jechać Kopernika, Nowym Światem i dalej Batorego i Chopina, albo Rogoyskiego, choć tam skręt w lewo będzie niełatwy.
W tym może być jakiś sens. Weźmy pod uwagę, że seminarium jest jedną z najbardziej prestiżowych instytucji w Tarnowie (bez względu na poglądy). Patrząc na dotychczasowy dojazd oczami przyjezdnego, to nie był on najmądrzejszy. Widać już mury i bramę, ale cholera wie jak dojechać. Teraz się unormalni.
Dobrze, więc pozostawiamy dwukierunkowy odcinek dojazdu do bramy seminarium, nie rozumiem co to ma do odwróconej jednokierunkowości całego ciągu tych ulic?
Rozumiem, że blacharze mogą się cieszyć jak madafaki pojadą na smyka w dół po kostce ale nie sądzę, żebyśmy im zawdzięczali to poronione rozwiązanie.
Rozumiem, że blacharze mogą się cieszyć jak madafaki pojadą na smyka w dół po kostce ale nie sądzę, żebyśmy im zawdzięczali to poronione rozwiązanie.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
-
- Rhetor
"Od poniedziałku, 21 lipca, ruszy układanie ostatniej warstwy asfaltu ; takie są informacje po spotkaniu Rady Budowy, która odbyła się w Urzędzie Miasta Tarnowa."
http://www.radnimiastatarnowa.pl/a/644
Parę metrów ulicy...... a tu Rady Budowy, to jeszcze Komitety, Zespoły.
http://www.radnimiastatarnowa.pl/a/644
Parę metrów ulicy...... a tu Rady Budowy, to jeszcze Komitety, Zespoły.
-
- Rhetor
Nie, ten remont to: Rozbudowa ul. Mickiewicza i Al. Solidarności etap II i IIILuis pisze:Zastanawiam się czy wyasfaltują mały odcinek do Nowego Światu. Jak na razie nic na to nie wskazuje. A to jest raptem 50 metrów. I chyba było mówione, że ten remont ma być od Nowej do Nowego Światu.
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/za ... ka=1088798
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/za ... ka=1088796
Chociaż nigdy nic nie wiadomo. Może zapytaj Radę Budowy