defekator pisze:Koncesja obecnych radnych na szczęście też niedługo się kończy. Banda debili.
W dniu dzisiejszym po raz pierwszy postanowiłem wybrać się na sesję Rady Miejskiej ponieważ w programie obrad znalazło sie kilka bardziej interesujących mnie zagadnień a coraz bardziej rozprzestrzeniająca sie bylejakość w funkcjonowaniu miasta oraz jego niemoc rozwojowa coraz bardziej kłują w oczy i męczą moje analityczne postrzeganie otoczenia.
Już po kilku minutach obserwowania i słuchania naszych radnych zrozumiałem problem naszego pięknego miasta... - większość tych ludzi nie ma pojęcia o zagadnieniach zawartych w poszczególnych punktach programu obrad, praktycznie brak dyskusji nad propozycjami uchwał, radni na sesji robią wszystko oprócz pracy, ktorą powinni tam dla nas mieszkańców miasta wykonywać. Razi brak wiedzy, przygotowania i zaangażowania. Osoby z laptopami i smartfonami przeglądają wiadomości, inni rozmawiają ze sobą lub telefonicznie; wiadac kompletny brak zainteresowania tym co dzieje sie na sali obrad a radni spełniają jedynie funkcję osób głsujacych, podnosząc rękę na hasło "kto jest za ",
" kto przeciw", itd.
Ktoś od czasu do czasu podda wniosek lub zada pytanie o marginalnym znaczeniu dla miasta a gdy uchwała dotyczy kwestii strategicznych nie mają już nic do powiedzenia - taka niestety była dzisiaj nasza Rada Miejska. Bardzo pozytywnie pokazał się jedynie radny Jacek Łabno, który na początku zdobył wielkiego minusa argumentacją za zmianą uchwały o zmianie odległości usytuowania sklepów z alkoholem od szkół i kościołów, ale mimo tego, wg mnie zasłużył dzisiaj na miano radnego. Reszta to pionki do budowy nowego systemu " ch...,d..pa i kamieni kupa".