Naziemna telewizja cyfrowa w Tarnowie
znajomy ma antene z lat 90 tych siatkowa pasywna z jakims ukladem elektronicznym
odbiera mu idealnie
ja kiedys mialem siatke ze wzmacniaczem to byly jakies zwarcia
na razie nie mam jak ogladac tv w pokoju od polnocy bo zauwazylem ze antena musi widziec przekaznik na marcince
czasem jak chce poogladac eska tv to korzystam z anteny pokojowej ze wzmacniaczem ale w pokoju w ktorym mam kablowke po prostu przelaczam
takze pytanie jest takie gdzie znajde taka antene jak kumpla i czy jak pociagne kabel przez cale mieszkanie od tej anteny to nic sie nie stanie ?
odbiera mu idealnie
ja kiedys mialem siatke ze wzmacniaczem to byly jakies zwarcia
na razie nie mam jak ogladac tv w pokoju od polnocy bo zauwazylem ze antena musi widziec przekaznik na marcince
czasem jak chce poogladac eska tv to korzystam z anteny pokojowej ze wzmacniaczem ale w pokoju w ktorym mam kablowke po prostu przelaczam
takze pytanie jest takie gdzie znajde taka antene jak kumpla i czy jak pociagne kabel przez cale mieszkanie od tej anteny to nic sie nie stanie ?
Pytanie o antenę kumpla czy ten układ elektroniczny jest z zasilaczem czy bez (pasywny), jeśli bez, to przypuszczalnie jest to symetryzator antenowy, jeśli z zasilaczem to pewnie jest to wzmacniacz. Według mnie ciągnięcie kabla antenowego przez całe mieszkanie nie powinno nieść jakichś zagrożeń, w najgorszym wypadku efekt nie będzie zadawalający. Trzeba pamiętać też, że zła jakość obrazu może być spowodowana zbyt wysokim poziomem sygnału np. za wzmacniaczem, dlatego w niektórych sytuacjach gdzie dobrze widać "Marcinkę" antena lepiej będzie odbierać jak nie będzie skierowana idealnie na nadajnik nawet przy braku wzmacniacza.krzychu pisze:takze pytanie jest takie gdzie znajde taka antene jak kumpla i czy jak pociagne kabel przez cale mieszkanie od tej anteny to nic sie nie stanie ?
Na Bernardyńskiej jest sklep specjalizujący się w tego typu asortymencie. Od Wielkich schodów w stronę Szerokiej jakieś 20-30m po tej samej stronie. Uchwyty jeszcze znajdziesz w sklepie na Goldhammera tuż przy Wałowej (tam gdzie piloty). Zawsze możesz zamówić interesujący uchwyt przez sklep lub sieć.farciarzgilmore pisze:Czy ktoś z obecnych i obeznanych poleci mi jakiś sklep z dużym wyborem uchwytów antenowych?
Pytanka mam
Kupiłem Monitor z TV. Bardzo fajnie wkładam antene, przerobioną tymczasową antene z radia
Łapie mi programy: z grupy Polsat, TVN itd idealnie odbiera, łapie grupe TVP ale juz sygnał zakłóca, ale o kanałach typu ESKA TV moge pomarzyc.
Czy winą tego może być ciulowa tymczasowa antena ?
I czy taka pokojowa antena na os Zielonym powinna wystarczyć ?
http://seltrade.pl/antena-tv-pokojowa-pasywna
Kupiłem Monitor z TV. Bardzo fajnie wkładam antene, przerobioną tymczasową antene z radia
Łapie mi programy: z grupy Polsat, TVN itd idealnie odbiera, łapie grupe TVP ale juz sygnał zakłóca, ale o kanałach typu ESKA TV moge pomarzyc.
Czy winą tego może być ciulowa tymczasowa antena ?
I czy taka pokojowa antena na os Zielonym powinna wystarczyć ?
http://seltrade.pl/antena-tv-pokojowa-pasywna
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Wina może stać po stronie anteny. Wszystkie MUXy wg wykazu (MUX-1 k 45, MUX-2 k 23, MUX-3 k 50) mają tę samą moc, więc nie powinno robić zbyt dużej różnicy (50kW, choć jest ponoć jeszcze MUX-3 k 26 z 5kW). Ja używam dongla USB, do niego jest ten 10cm kikut i starcza, aby w mieszkaniu oglądać TV. Ideałem jest, gdy przyczepię antenę do parapetu za oknem, wtedy nawet przemieszczanie się po pokoju nie powoduje krzaczenia wizji. Przypominam - 10cm kikut. Zielone.
A to to z linku powinno ogarnąć bez problemu.
^
A to to z linku powinno ogarnąć bez problemu.
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
Dekoder i 2 telewizory .
Witam
Mam dwa telewizory jeden w salonie i drugi w kuchni i dekoder WIWA HD 95 MC , moje pytanie brzmi co zrobić i co kupić zeby to działała na dwóch telewizorach .
Mam dwa telewizory jeden w salonie i drugi w kuchni i dekoder WIWA HD 95 MC , moje pytanie brzmi co zrobić i co kupić zeby to działała na dwóch telewizorach .
-
- Prytan
Re: Dekoder i 2 telewizory .
....kupić drugi dekoder to tak najprościej i bez kombinowaniajosef pisze:Witam
koszt już od 80 zł
-
- Prytan
taaa wydałeś pieniądze i masz bez sensu wykonane tj. na dwóch telewizorach to samo. Będziesz chciał przełączyć program w kuchni to musisz iść do salonu i przełączać.josef pisze:Juz sobie poradziłem kupilem rozdzielacz kabel eueo pierwszy kabel wsadziłem do dekodera drugi do telewizora w salonie , a trzeci do telewizora w kuchni i sprawa rozwiązana
W salonie ktoś ogląda i klops w kuchni masz na tv 2193 odcinek Mody na Sukces