Korki na Słonecznej
Jak to co : akcyza na paliwa +500% , podatek ekologiczny od samochodu 100% wartości, opłata środowiskowa za trucie środowiska spalinami 100% ceny paliwa, do tego małe podatki od opon, płynów eksploatacyjnych tak 150% ceny maksymalnie.
Efektem tego będzie spadek ilości aut o 99.999% co spowoduje BRAK korków i przepustowość ulic będzie wystarczająca. Co więcej ubocznym skutkiem będzie możliwość przeznaczenia jednego pasa jezdni na WSPANIAŁĄ, asfaltową ścieżkę rowerową więc tym wrednym, niewdzięcznym rowerzystom* zamkniemy usta. Dodatkowe kożyści to wydłużenie trwałości dróg, PKP zwiekszy drastycznie liczbę pasażerów.
no i budżet państwa podreperujemy.
*Sam zasuwam na rowerku gdzie się da i pi@#$^&* kostkowe pseudo ścieżki.
Efektem tego będzie spadek ilości aut o 99.999% co spowoduje BRAK korków i przepustowość ulic będzie wystarczająca. Co więcej ubocznym skutkiem będzie możliwość przeznaczenia jednego pasa jezdni na WSPANIAŁĄ, asfaltową ścieżkę rowerową więc tym wrednym, niewdzięcznym rowerzystom* zamkniemy usta. Dodatkowe kożyści to wydłużenie trwałości dróg, PKP zwiekszy drastycznie liczbę pasażerów.
no i budżet państwa podreperujemy.
*Sam zasuwam na rowerku gdzie się da i pi@#$^&* kostkowe pseudo ścieżki.
-
- Rhetor
Ja szczerze mówiąc nie wiem czego się niektórzy czepiają, rondo tam powinno być już dawno, dwupasowe jest miodzio, tylko niestety nasi tarnowscy kierowcy w większej części nie potrafią jeździć, pojeżdżą, zobaczą, że to nie jest takie złe rozwiązanie jak się już nauczą z niego korzystać, w Rzeszowie takie jest od dawna na wylocie na Przemyśl i wszyscy żyją.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Moje pytanie odnosiło sie do tego że trzeba czekać 5 lat planowac coś tam po coś tam itp same przeszkody biurokratyczne.Jak to co : akcyza na paliwa +500% , podatek ekologiczny od samochodu 100% wartości, opłata środowiskowa za trucie środowiska spalinami 100% ceny paliwa, do tego małe podatki od opon, płynów eksploatacyjnych tak 150% ceny maksymalnie.
Więc pytanie co z nimi zrobić ??
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Ja się nie czepiam tylko proponuję, by przy budowie stałego ronda, wykorzystać jak najlepiej tereny przyległe do skrzyżowania, by zbudować rozwiązanie o maksymalnej przepustowości.LordRuthwen pisze:Ja szczerze mówiąc nie wiem czego się niektórzy czepiają, rondo tam powinno być już dawno, dwupasowe jest miodzio.
Aj wy narzekacie a co dopiero mają powiedzieć ludzie z Piły. (Przeczytajcie artykuł bo mnie on rozwalił). http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... droge.html
Hm..... mam tak od zawsze i ponoć jestem słodki jak miód . Nawiasem gdzie ty gorzkość jak sie czyta takie cuda ?? No przecież jak ktos może sie zgodzić na takie cos ?? Dobrze że tam nie ma autostrady żeby samoloty mogły na niej lądować. Zapala sie swiatło stop na autostradzie samolot ląduje i zjezdza do hangaru. Nie potrafię wytłumaczyć tego inaczej ze ktoś wziął w łape, bo normalnie myslący człowiek czegoś takiego nie zrobi, no chyba ze dla kasy .
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
A na rondzie krzewy nam wyrosły, tylko po co? Bez nich widoczność była lepsza.
Teraz ponarzekam. Trzykrotnie jechałem po nim dzisiaj, dwa razy na wprost z północy na południe. I w obydwu przypadkach z wewnętrznego pasa próbowały ciecie zjechać w kierunku Lwowskiej. Jednego wywiozłem a drugi się zreflektował. Coraz częściej zauważam tam wzmagający się tam ruch i nieprawidłowości w zachowaniach kierowców.
Czyżby strach opuścił niektórych i zaczynają tamtędy jeździć przy okazji nie znając przepisów?
Teraz ponarzekam. Trzykrotnie jechałem po nim dzisiaj, dwa razy na wprost z północy na południe. I w obydwu przypadkach z wewnętrznego pasa próbowały ciecie zjechać w kierunku Lwowskiej. Jednego wywiozłem a drugi się zreflektował. Coraz częściej zauważam tam wzmagający się tam ruch i nieprawidłowości w zachowaniach kierowców.
Czyżby strach opuścił niektórych i zaczynają tamtędy jeździć przy okazji nie znając przepisów?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Nie wiem co za sensacja...
Tam po prostu mają mało miejsca, toż to Gibraltar przecież:
Lotnisko Gibraltar
Roberto - nie MANIPULUJ. :-)
To lotnisko na Giblartarze gdzie NIE MA MIEJSCA i TYLKO takie rozwiązanie było mozliwe. Było o tym parę razy na NG i Discovery - takich miejsc jest kilka.
Zaś w przypadku Piły to GŁUPOTA i DEBILIZM władz, bo bez kłopotu można albo zrobić wiedukty/tunele lub przesunąć drogę/lotnisko.
A że kosztowne? Wystarczy pomyśleć w kategorii DZIESIĄTKÓW LAT - i nagle koszty się rozkładają i nie ma problemu. Najprostszy był by wiadukt.
To lotnisko na Giblartarze gdzie NIE MA MIEJSCA i TYLKO takie rozwiązanie było mozliwe. Było o tym parę razy na NG i Discovery - takich miejsc jest kilka.
Zaś w przypadku Piły to GŁUPOTA i DEBILIZM władz, bo bez kłopotu można albo zrobić wiedukty/tunele lub przesunąć drogę/lotnisko.
A że kosztowne? Wystarczy pomyśleć w kategorii DZIESIĄTKÓW LAT - i nagle koszty się rozkładają i nie ma problemu. Najprostszy był by wiadukt.