Rozbudowa 'Biedronki' - MBF
Rozbudowa 'Biedronki' - MBF
Wczoraj przejeżdżałem koło Kapłanówki (Tarnowskich Gniazd czegośtam ) i zauważyłem, że cały teren wokół Biedronki jest ogrodzony.
Szykuje się chyba jakaś rozbudowa/przebudowa. Tam jest całe piętro, które jest niewykorzystane od lat. Może będzie pierwsza dwupiętrowa "Biedronka"?
Szykuje się chyba jakaś rozbudowa/przebudowa. Tam jest całe piętro, które jest niewykorzystane od lat. Może będzie pierwsza dwupiętrowa "Biedronka"?
Muszę Cię rozczarować. Docelowo budynek ma być zniszczony, a na jego miejscu powstanie może trochę mniej typowa stodoła Biedronki. Projekty wiszą na klatkach w okolicznych blokach. Był plan, by między blokami utworzyć parking dla tej Biedronki, jednak wzbudziło to protesty mieszkańców, więc możliwe, że projekt został zmodyfikowany. Aczkolwiek aktualna Biedronka ma być wyburzona.
Biedronka wyburzona nie będzie a jedynie jej generalny remont i powiększenie. Pierwsze piętro budynku ma zostać bez zmian. Na parterze gdzie dotychczas siedzibę miała biedronka zostaną wymienione podłoże, ściany zewnętrzne i generalnie wymiana wszystkiego. Dodatkowo będzie powiększona o parę metrów w kierunku ulicy Szpitalnej. Takich informacji udzielił mi jeden z pracowników tam pracujących.
Pewnie straszyć dalej będzie. Tak mi powiedział dziś pracownik, że ściany będą budować z materiałów po prostu lepszych, odnowić wszystko itp. Gdyby była całkowita rozbiórka to pewnie powinni ją rozbierać od góry ale, tam się nic nie dzieje. Zresztą mieszkam obok to będę obserwował i zdam relacje co i jak.
Kupiec nie od przypadku ma udziały w klubie Tarnovia. On teraz to wszystko tam zablokuje. Dla niego nie liczy sie Tarnów tylko to, żeby napełniało sie jego koryto, w którym juz sie przelewa. Kudelski plus Kupiec smarują gdzie można i teraz tak własnie jest w Tarnowie.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Teraz ? ten syf tam trwa już 20 lat jakie teraz?ozi26 pisze: On teraz to wszystko tam zablokuje.
Z tego co wiem jest tam 3 właścicieli którzy nie mogą lub nie chcą się dogadać tam już pokazne drzewa na ''dachach'' rosną już nie wspominając że wszystko to już jest ruiną .
By schować przed wzrokiem przyjezdnych wstydliwą wizytówkę centrum miasta, urzędnicy wpadli na pomysł zasłonięcia ich rzędem tablic z wizualizacjami nowych inwestycji. Taka prowizorka trwa już lata.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Wychodzi na to, że Kupiec i reszta lubią ten syf w samym centrum, a nikt im się nie postawi ze względu na Temi... Zablokowali przebicie obok Poczty (Tarnovia), blokują inwestycje na terenach Owintaru żeby Świt nie ucierpiał.. Chyba, ze jest coś o czym nie wiemy, może właśnie coś ma tam powstać i dlatego biedronka się ewakuuje...ozi26 pisze:Kupiec nie od przypadku ma udziały w klubie Tarnovia. On teraz to wszystko tam zablokuje. Dla niego nie liczy sie Tarnów tylko to, żeby napełniało sie jego koryto, w którym juz sie przelewa. Kudelski plus Kupiec smarują gdzie można i teraz tak własnie jest w Tarnowie.
Nie znam gościa, ale jeżeli nie łamie prawa to go nawet bronię. Dba o swój interes, a że mamy d...py w radzie i władzach to trochę nasza wina. Posadzili tylko prezydenta, a powinni wszystkich łącznie z radnymi pod zarzutem działania na szkodę miasta.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"