i dobrze że się nie da, bo jak widzę np nowe osiedla w Niemczech gdzie wszystko jest na jedną kopyto - to wieje po prostu nudą, a jak mój kolega Niemiec przyjeżdża do Polski to zawsze mówi jakie mamy ładne domy - bo u nich się nie da takich budować. Spędziłem w Niemczech 9 lat i wiem co mówię, fakt że u nas niektórzy może z kolorami trochę przesadzają, ale skoro prawo tego nie zabrania to czemu nie. Lepiej żeby było kolorowo niż nudno i posępnie jak za zachodnią granicą...ad2222 pisze: w Polce nie da się zrobić "pokazowego osiedla"
Inwestycje w miescie
robertoas, to ładne co się komuś podoba. To, że Niemcy nie mają polotu i budują z jednego planu to już ich problem. W Austrii widziałem ładne osiedla wcale nie "na jedno kopyto", ale z zachowanymi zasadami - kształt, kolorystyka - wygląda to o niebo lepiej niż nasze rodzime, swojskie "gargamele" z tysiącem wieżyczek przeplatane gdzieniegdzie betonowymi kostkami a'la późny Gierek. Ale o tym już na forum dyskutowaliśmy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Wzorem z Beneleksu oraz innych krajów Europy Zachodniej wjazd na teren parków, zieleńców, itp Policji lub SM tylko na rowerze lub konno Ekologia, ekonomia, integracja.Soniak pisze:
Ja postuluje za przywróceniem słupków blokujących wjazd od strony Piaskówki na główną aleje parku, w dniu wczorajszym byłem światkiem jak nasi dzielni strażnicy miejscy patrolowali teren parku klucząc samochodem między ludźmi spacerującymi alejkami, i prawie przejeżdżając ludziom po butach. Ja się pytam co by było jak by im wypadło jakieś dziecko pod koła ?.
-
- Obywatel
Tarnowski TBS ma tam wybudować kilka bloków. Z tego co wiem, to prace dopiero mają ruszyć. Poniżej szczegóły bezpośrednio z TBS:
http://www.tarnowskietbs.pl/inwestycje/ ... ja-prusa/1
http://www.tarnowskietbs.pl/inwestycje/ ... ja-prusa/1
-
- Prytan
Jeszcze miesiąc temu we wszystkich lokalnych mediach odtrąbiono suksces w sprawie SAG III i dotacji jaką Tarnów na 20 mln zł dostał i co już coś spieprzono?Kulfon pisze:Jaka wtopa przecież Pani rzecznik zapewniała że wszystko pod kontrolą?
HSN w jednym z wywiadów mówił że pracę przy SAG II mają ruszyć w 2 kwartale , jechałem tamtędy wczoraj i narazie cisza w polach....niby cały projekt z SAG III( przebudowa ulic do Krakowskiej, wyremtowana hala na Mechanicznych itd) ma być zakończony do 30 czerwca 2015 coś trudno w to uwierzyć.
Kolejna inwestycja hucznie zapowiadana Mercedesa, miała ruszyć od początku kwietnia, a tu mamy już prawie maj i dalej pole stoi puste.
Na Pralfie też coś miało ruszyć o czym pisało Temi grudniowe, że niby jest inwestor, który tylko czeka na nowe zagospodarowane przestrzenne tego terenu, ponoć w styczniu takowe uchwalono a riuny dalej straszą.
Ale w tym Tarnowie ciężko coś ruszyć masakra.