Remont Narutowicza
Remont Narutowicza
Powinien się niedługo zacząć. Wodociągi coś tam ponoć grzebią, ale najpewniejszym znakiem tego, że niedługo rozkopią ulicę jest to, że Energetyka zaczęła malowanie słupów wzdłuż Narutowicza m.in. tam, gdzie za chwilę im to zniszczą podczas remontu
Teraz tylko pomalować oznakowanie poziome i można zrywać asfalt
Teraz tylko pomalować oznakowanie poziome i można zrywać asfalt
-
- Rhetor
No nam na pewno. Jak myślisz, najwyższy się zgodzi?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
No właśnie, byle porządnie. Na Krakowskiej mieli niepowtarzalną szansę wyprowadzenia studzienek na obszar w pobliże granicy z chodnikiem. Mieli... bo studzienki dalej będą porozjeżdżane na całej szerokości ulicy.... Tak się zachłyśnięto przy tym remoncie upiększaniem okolicy, że zapomniano o nieco jej "upraktycznieniu"... Cóż, ale dzięki temu firmy remontujące nawierzchnię będą miały co roku pracę, a tak...?
-
- Rhetor
No co chcesz? Zsynchronizowane? Tak. Więc o co chodzi?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Ledwo się zaczęło a tu kolejna zmiana w objazdach... http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... arutowicza .
Jak tak dalej pójdzie to zabraknie inwestorowi pomysłów na objazdy
[ Komentarz dodany przez: LordRuthwen: 02-04-2014, 13:29 ]
Poprawiłem link
Jak tak dalej pójdzie to zabraknie inwestorowi pomysłów na objazdy
[ Komentarz dodany przez: LordRuthwen: 02-04-2014, 13:29 ]
Poprawiłem link
Ostatnio zmieniony 02-04-2014, 13:28 przez Kinimod, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze kilka refleksji. Po pierwsze- na rampie już od kilku tygodni trwają intensywne załadunki towaru więc nie rozumiem dlaczego na jeden dzień wykonawca ustalił inny przebieg objazdu, do tego zupełnie różny od podanego w mediach za pierwszym razem. Po drugie- jaki jest sens puszczać ciężkie samochody ulicą Drużbackiej? Jest to jedna z nielicznych ulic w dobrym stanie, najprawdopodobniej trzeba ja zdewastować- nie można zrobić tego objazdu tak jak miał wyglądać pierwotnie? Wystarczy przejechać się ulicą Wita Stwosza, która przy poprzednim remoncie Narutowicza była trasą objazdu żeby przekonać się co z jej nawierzchni zostało po puszczeniu przez nią ciężarówek i autobusów. A nie ma co ukrywać, że Towarowej i Wodnej raczej nic już nie zagrozi... Po trzecie- dzisiaj informacja o przeniesieniu przystanków z Wodnej/Narutowicza pod cmentarz- a jutro? Powrót? Mam wrażenie, że naprawdę nic się nie zmienia w sposobie nadzorowania nad inwestycjami po stronie miasta...
Rozwalił mnie ten cytat:
''Jest to związane z planowanymi przez PKP Cargo intensywnymi dostawami towarów i ich rozładunkiem na bocznicy kolejowej, którą obecnie prowadzony jest objazd. Od czwartku, 3 kwietnia br. nastąpią zmiany w trasie objazdu remontowanej ulicy Narutowicza. Objazd zamkniętego dla ruchu odcinka ulicy Narutowicza kierowany będzie przez ulice: Bandrowskiego, drogę wewnętrzną PKP, Wita Stwosza, Towarową i Drużbackiej''
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... arutowicza
Wychodzi na to że ''planiści'' nie przewidzieli/nie skonsultowali PKP? że jednak na bocznicy kolejowej czasem coś się rozładowuje/załadowuje.
Chciałbym poznać nazwiska tych ''planistów'' czy to aby nie ci sami co projektowali objazd ulicami Do Huty i Rzeczną (remont wiaduktu na Krakowskie)?
No nie może być choć raz normalnie .....pewnie CDN
''Jest to związane z planowanymi przez PKP Cargo intensywnymi dostawami towarów i ich rozładunkiem na bocznicy kolejowej, którą obecnie prowadzony jest objazd. Od czwartku, 3 kwietnia br. nastąpią zmiany w trasie objazdu remontowanej ulicy Narutowicza. Objazd zamkniętego dla ruchu odcinka ulicy Narutowicza kierowany będzie przez ulice: Bandrowskiego, drogę wewnętrzną PKP, Wita Stwosza, Towarową i Drużbackiej''
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... arutowicza
Wychodzi na to że ''planiści'' nie przewidzieli/nie skonsultowali PKP? że jednak na bocznicy kolejowej czasem coś się rozładowuje/załadowuje.
Chciałbym poznać nazwiska tych ''planistów'' czy to aby nie ci sami co projektowali objazd ulicami Do Huty i Rzeczną (remont wiaduktu na Krakowskie)?
No nie może być choć raz normalnie .....pewnie CDN
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''