RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za odwołaniem Przezydenta Tarnowa

Czas głosowania minął 01-05-2013, 22:05

TAK
26
68%
NIE
12
32%

Liczba głosów: 38

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

^cypis^ pisze:Tak trochę z innej beczki, zastanawiam się, dlaczego na pkt.pl jest aktualizacja nazwy firmy z 29 stycznia i znikneła z niej rzeczona pani Elżbieta ;)

^
Ktoś zaciera ślady.

psychoultras
Prytan

Post autor: psychoultras »

No to kochani szybki rachunek sumienia: kto z Was wypisywał tu złe rzeczy o najlepszym radnym z Tarnowa?

http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/KORI-9GACD5

robertoas
Prytan

Post autor: robertoas »

hmm a gdzie wolność słowa i wyrażania opinii?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

psychoultras pisze:No to kochani szybki rachunek sumienia: kto z Was wypisywał tu złe rzeczy o najlepszym radnym z Tarnowa?

http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/KORI-9GACD5
pół Tarnowa spotka się w sądzie :)

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

robertoas pisze:hmm a gdzie wolność słowa i wyrażania opinii?
a jest - cytuję komentarz pod w/w artykułem, zanim go służby skasują:

2014-02-13 11:02:03 tereferekuku
Popieram radnego Mazura.
Nie można pisać w necie że jest za cokolwiek odpowiedzialny, że popierał prezydenta Ś., bo to uwłacza Jego godności. Radny Mazur moim zdaniem nie jest odpowiedzialny i nie popierał nikogo kto brał łapówki.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Ktoś ma szansę zostać męczennikiem w walce o prawdę. W Polsce to się zawszę opłaca.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

robertoas pisze:hmm a gdzie wolność słowa i wyrażania opinii?
Nie wiem, o jakie wypowiedzi chodzi w tym przypadku, ale wolność słowa często jest mylnie rozumiana jako wolność obrażania i szkalowania oraz pomawiania. Zapewniam Cię, że nie ma takiego zapisu w konstytucji czy gdziekolwiek indziej, który pozwalałby powiedzieć i napisać wszystko bez konsekwencji.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Masz już swoje pudełko popcornu?

Ryszard Ś.: kolejny list zza krat. Potępia decyzje zastępcy
http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/DWOZ-9GGB3K

źródło: RadioKraków

------
edit:
RDN - http://www.rdn.pl/rdn/index.php/wiadomo ... e-koalicji
"Życzyłbym Ci, abym to ja się mylił w ocenie, podobnie jak Ci życzę, abyś przenigdy nie zaznał uciążliwości, jakich obecnie doświadczam. (...) Nie chciej sam, na własne życzenie, zostawać ofiarą tego starcia "

komentarz:
Czy tylko dla mnie to brzmi jak groźba, czyt. albo przestaniesz albo zrobimy/zrobię wszystko żebyś do mnie dołączył na montelupich...?
-----

komentarz:
Czuje, że nasz bohater pan Mazur zaraz się uaktywni, bo już jakiś dziennikarz stoi pod jego domem z prośbą o komentarz.
Ostatnio zmieniony 19-02-2014, 12:40 przez Dominik_PCH, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Długo nie było trzeba czekać. Atak na HSN z dwóch stron, list prezydenta w temi i radny mazur w urzędzie wojewódzkim wyciąga kolejne kwiatki.

Personalnych rozgrywek w Tarnowie ciąg dalszy. Radny kontra wiceprezydent
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3 ... ,id,t.html
źródło: Gazeta Krakowska

komentarz:
Czuje że będą kolejne zwolnienia w UM + za chwilę jakiś "dobry newsik" z życia radnego Mazura przemknie do mediów. Ciekawe kto jest z dziennikarzy jest pistoletem?
Więcej popcornu :)

Awatar użytkownika

Marcin Golec
Prytan
Kontakt:

Post autor: Marcin Golec »

najlepsze - czy lepiej rzec - najgorsze jest to, ze tym tematem, tymi tematami - "żyje" może 8-10% mieszkańców...
Reszta - cóż, są ciekawsze sprawy...
brudnego czołgu na polu bitwy nie widać

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Dominik_PCH pisze: komentarz:
Czy tylko dla mnie to brzmi jak groźba, czyt. albo przestaniesz albo zrobimy/zrobię wszystko żebyś do mnie dołączył na montelupich...?

W formie jaką zacytowałeś to ewidentnie brzmi jak szantaż. Być może na Słomkę coś też mają i sugerują mu że albo skończy z wsadzaniem swoich na miejsce "Ścigałowych" ludzi albo wciągną go w tą aferę.

Jeżeli faktycznie Słomka ma coś na sumieniu - nie mam nic przeciwko aby też poszedł siedzieć. Do oczyszczenia tego bagna przydałoby się jeszcze trochę udowodnionych zarzutów co do tzw. "opozycji". Bo w to, że są poza "tarnowskim układem" osobiście nie za bardzo wierzę ;)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

defekator pisze:
Dominik_PCH pisze: komentarz:

W formie jaką zacytowałeś to ewidentnie brzmi jak szantaż. Być może na Słomkę coś też mają i sugerują mu że albo skończy z wsadzaniem swoich na miejsce "Ścigałowych" ludzi albo wciągną go w tą aferę.

Jeżeli faktycznie Słomka ma coś na sumieniu - nie mam nic przeciwko aby też poszedł siedzieć. Do oczyszczenia tego bagna przydałoby się jeszcze trochę udowodnionych zarzutów co do tzw. "opozycji". Bo w to, że są poza "tarnowskim układem" osobiście nie za bardzo wierzę ;)
Nie ja, ale widzę, że RDN już zrobił edit. Muszę w końcu zacząć korzystać z rady dziennikarza i robić print screeny dla potomnych.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/DWOZ-9GGB3K

aaa i jeszcze:

Ryszard Ś. pisze z aresztu i krytykuje zerwanie koalicji
https://www.rdn.pl/.../3489-ryszard-s-p ... i...‎
3 godziny temu - Życzyłbym Ci, abym to ja się mylił w ocenie, podobnie jak Ci życzę, abyś przenigdy nie zaznał uciążliwości, jakich obecnie doświadczam, choć ...

To takie z googli :)

dropszot
Archont

Post autor: dropszot »

Marcin Golec pisze:najgorsze jest to, ze tym tematem, tymi tematami - "żyje" może 8-10% mieszkańców...
Moim zdaniem jeszcze gorsze jest to, że dochody bohaterów tej komedii pochodzą z pieniędzy państwowych. Państwowych, czyli niczyich, jak niejednemu się wydaje.

Awatar użytkownika

Marcin Golec
Prytan
Kontakt:

Post autor: Marcin Golec »

dropszot pisze:
Marcin Golec pisze:najgorsze jest to, ze tym tematem, tymi tematami - "żyje" może 8-10% mieszkańców...
Moim zdaniem jeszcze gorsze jest to, że dochody bohaterów tej komedii pochodzą z pieniędzy państwowych. Państwowych, czyli niczyich, jak niejednemu się wydaje.
Każda władza musi z czegoś żyć. I na całym chyba świecie żyje z podatników.
dla mnie ten przypadek - jest tak samo jaskrawy jak np. przepychanki "na górze", zachowania jak z piaskownicy... cóż - też za nasze...

ale to już temat do innego działu;)
brudnego czołgu na polu bitwy nie widać

ODPOWIEDZ