RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za odwołaniem Przezydenta Tarnowa

Czas głosowania minął 01-05-2013, 22:05

TAK
26
68%
NIE
12
32%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika

Marcin Golec
Prytan
Kontakt:

Post autor: Marcin Golec »

jakby to rzec... watpie by przed terminem wyborów - doszło do jakiekolwiek szybkiej rozprawy, która zakonczyłaby się jakimkolwiek wyrokiem.
Nawet zwolenienie z aresztu - przy zarzutach - pewnie bedzie skutkowac tylko tym, ze bedzie odpowiadal przed sadem z wolnej stopy.
brudnego czołgu na polu bitwy nie widać

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Nie ma na to szans, nawet jak skierują do sądu akt oskarżenia to przewód się będzie ciągnał bardzo długo. Nawet jak Ryszarda zwolnią, co prędzej czy później pewnie nastąpi, to wciaż bedzie obowiazywał wobec niego środek zapobiegawczy w postaci zawieszenia w czynnościach słuzbowych. Także HSN do końca kadencji będzie urzędował.

Awatar użytkownika

Marcin Golec
Prytan
Kontakt:

Post autor: Marcin Golec »

No o tym właśnie piszę.
Tylko wybory.
brudnego czołgu na polu bitwy nie widać

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

HSN może jeszcze zluzować ta sama ekipa, która zluzowała RŚ.
29500ml B Rh+... A Ty?

robertoas
Prytan

Post autor: robertoas »

Baxon pisze:Do wyborów to może być pozamiatane, czekamy na uniewinnienie "Takiego Człowieka". Ale bynajmniej nie z powodów o jakich kłapią Tarnowianie, ale z czysto racjonalnego powodu - naszego wspólnego interesu - Tarnowa.
Ja nie czekam na uniewinnienie tego "Człowieka", bo lepszym dla miasta (pomimo możliwych skutków finansowych) jest dojście do prawdy, a później zaprowadzenie porządku w UM, aby w przyszłości było jak najmniej nieprawidłowości... w stosunku do ogromu spraw jakie toczą się obecnie w związku z "przekrętami" w Takim Mieście zwanym Tarnowem.

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

HSN dla dziennika polskiego:

Podobno kiedy na początku grudnia funkcjonariusze Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego przyjechali do urzędu po raz kolejny po jakieś dokumenty, telefonicznie uspokajał Pan żonę.
- Gdy funkcjonariusze się pojawili na korytarzu byli akurat dwaj radni. Zaraz potem w miasto poszła plotka, że zostałem zatrzymany. Jak przeczytałem to gdzieś w internetowych komentarzach, zadzwoniłem do żony. Powiedziałem jej, że jestem, że pracuję i nic strasznego się nie dzieje.
Niech zgadnę-to był jeden z naszych wpisów na agorze :lol: :mrgreen:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Mr Greenback pisze: Niech zgadnę-to był jeden z naszych wpisów na agorze :lol: :mrgreen:
Ja obstawiam raczej jakiś komentarz na tarnow.net.pl. Tam to faktycznie w komentarzach jest istny "Pudelek".
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Tak przy okazji to jak obraduje Rada Nadzorcza MPEC skoro jej przewodniczacy garuje na Montelupich? :lol:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

Mr Greenback pisze:HSN dla dziennika polskiego
- Podobno już szykuje Pan w urzędzie spore zmiany?
- Po nowym roku planuję reorganizację niektórych działów urzędu.

- Jakieś ruchy personalne?

- Pewne komórki trzeba personalnie wzmocnić. W magistracie oraz jego otoczeniu.

- Jakie są Pana relacje z prezydentem?
- Dobre. Do pewnego czasu całkiem dobre. Do momentu, kiedy zacząłem odnosić wrażenie, że pewne decyzje w podległym mi pionie urzędu zapadają poza mną

- Nic Pan z tym nie robił?
- Próbowałem reagować. W rezultacie jeden z dyrektorów - na mój wniosek - otrzymał od prezydenta słowne upomnienie za przekroczenie uprawnień. Jednak szef miał do mnie swego rodzaju pretensje, że mogłem rzecz załatwić inaczej. Ten sam dyrektor w kolejnym roku popełniał następne błędy i niedopatrzenia. Podczas naszych rozmów próbowałem je korygować. Ale wówczas słyszałem, że wszystko zostało wcześniej uzgodnione z szefem.

a więcej tu:
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/regio ... pag:1#nav0

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

angelo pisze:HSN może jeszcze zluzować ta sama ekipa, która zluzowała RŚ.
Trwają gorączkowe przygotowania do nominacji do opuszczenia domu "Wielkiego Brata"
ach miało być WIELKIEGO CZŁOWIEKA.
Jeńcy nie będą brani, kobiet też nie oszczędzą. Wśród pierwszych nominowanych: K.M, D.S, DKP.

"W Tarnowie mogliśmy wszystko".

TARNÓW - POLSKA STOLICA KORUPCJI.

sprawiedliwy
Prytan

Post autor: sprawiedliwy »

MST wónraT pisze:
angelo pisze:HSN może jeszcze zluzować ta sama ekipa, która zluzowała RŚ.
Trwają gorączkowe przygotowania do nominacji do opuszczenia domu "Wielkiego Brata"
ach miało być WIELKIEGO CZŁOWIEKA.
Jeńcy nie będą brani, kobiet też nie oszczędzą. Wśród pierwszych nominowanych: K.M, D.S, DKP.
Co do D.K.P i K.M, H.S.N ma kompetencje, co do D.S. sprawa ciekawa prawnie.
Robert Erazmus

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

sprawiedliwy pisze: Co do D.K.P i K.M, H.S.N ma kompetencje, co do D.S. sprawa ciekawa prawnie.
Wystarczy pojemny art. 28.

sprawiedliwy
Prytan

Post autor: sprawiedliwy »

MST wónraT pisze:
sprawiedliwy pisze: Co do D.K.P i K.M, H.S.N ma kompetencje, co do D.S. sprawa ciekawa prawnie.
Wystarczy pojemny art. 28.
Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić, w tym przypadku nie ma zastosowania art. 28 e, więc może to rodzić pewne wątpliwości prawne. Co prawda HSN ma kompetencje jako p.o. prezydenta, ale w tym miejscu D.S. może powołać się na czasowość przeszkody i wtedy może być ciekawie.

Faktem jest, że obecnie może HSN powołać swojego zastępcę (może mieć do 3, a obecnie ma 2), faktem jest też, że może odwołać swojego zastępcę (D.S.) - (art. 26a ust. 1 ustawy o samorządzie gminnym w zw. z art. 70 § 1 kodeksu pracy). Pojawia się tylko drobne ale o którym pisałem wcześniej.
Robert Erazmus

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

Przykładów odwołania wice jest wiele. Poczekamy, zobaczymy.

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Jakie odowlanie??? Dorota i polowa magistratu juz jest pewnie na L4 :)

ODPOWIEDZ