Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Nie wiem skąd, ale wczoraj mimo braku opadu - około 19.30 na rondzie między Słoneczną, a Lwowską chłopaka zarzuciło i obróciło tak, że prawie wjechał na jego szczyt - na szczęście obyło się bez strat i szkód.
Zadziwia mnie biała Insignia - tablice RZ ... z napisami centermedu - dwa razy ją spotkałem w minionym tygodniu i dwa razy oniemiałem - najpierw jak na zakręcie przed górką i po zmroku w Brniu wyprzedzała z trzy auta, a kilka dni później w okolicach Dąbrowy Tarnowskiej nic sobie nie robił kierowca ze stojących aut i bokiem ominął innych po obszarze wyłączonym z ruchu...
Zadziwia mnie biała Insignia - tablice RZ ... z napisami centermedu - dwa razy ją spotkałem w minionym tygodniu i dwa razy oniemiałem - najpierw jak na zakręcie przed górką i po zmroku w Brniu wyprzedzała z trzy auta, a kilka dni później w okolicach Dąbrowy Tarnowskiej nic sobie nie robił kierowca ze stojących aut i bokiem ominął innych po obszarze wyłączonym z ruchu...
...
Kiedyś było wspominane o dziwnie śliskiej nawierzchni na tym rondzie co sam wielokrotnie zauważyłem jednak temat ucichł bo forumowicze zakrzyczeli piszącego , iż na pewno za szybko jechał.sajdak pisze:Nie wiem skąd, ale wczoraj mimo braku opadu - około 19.30 na rondzie między Słoneczną, a Lwowską chłopaka zarzuciło i obróciło tak, że prawie wjechał na jego szczyt - na szczęście obyło się bez strat i szkód.
Akurat jechałem przez to rondo w Piatek koło 19 godziny, skręcałem na rondzie w lewo. Wchodzac w zakręt poczułem że jest ślisko, auto zaczeło być podsterowne. Zdziwiło mnie to bo wszedzie sucho i przyczepnie, na rondzie jednak była "szklanka". Ale z czego się to bierze to nie wiem.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor
Bajpas też jest śliski.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=30035#30035ClNEK pisze:Kiedyś było wspominane o dziwnie śliskiej nawierzchni na tym rondzie co sam wielokrotnie zauważyłem jednak temat ucichł bo forumowicze zakrzyczeli piszącego , iż na pewno za szybko jechał.sajdak pisze:Nie wiem skąd, ale wczoraj mimo braku opadu - około 19.30 na rondzie między Słoneczną, a Lwowską chłopaka zarzuciło i obróciło tak, że prawie wjechał na jego szczyt - na szczęście obyło się bez strat i szkód.
Bajpas (czy rondo) jest śliski bo za szybko jeździcie, macie starte bieżniki i ktoś tam ciągle rozlewa olej.
-
- Archont
Śmiej się, śmiej... Te progi zwalniające co pełnią równocześnie rolę przejść dla pieszych są tak śliskie, że nie wiem kto to w ogóle dopuścił do użytku na publicznych drogach.farciarzgilmore pisze:A może to te Wasze śliskie progi zwalniające o których tutaj było głośno jakiś czas temu ;-)
Spróbuj ruszyć z tego progu bez poślizgu jak spadnie trochę deszczu lub temperatura spadnie poniżej zera, a nie wspomnę o hamowaniu na nim.
Wciskasz hamulec i jedziesz jak na po lodowisku, skręcasz kołami zero reakcji.
Kiedyś przechodziłem przez ten prób jak śnieg spał i wywinąłem takiego orła, że przez miesiąc mnie dupa bolała
Zgadzam się że te progi to jedna wielka ściema. Sam ostatnio przeleciałem przez niego na ABS, dobrze że było pusto za progiem. To samo z ruszaniem ESP daje z siebie wszystko. A zimówki mam roczne więc bieżnik dobry a i prędkość może ze 20 km/h przed progiem była.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
ozi26, a ja przechodziłem kiedyś przez to przejście jako pieszy - mało orła nie wywinąłem w poślizgu
A co do ronda Starodąbrowska-Mickiewicza to też zauważyłem, że jest śliskie. Zupełnie tak, jakby wilgoć zbierała się przy ziemi i ze względu na możliwą przy niej temperaturę ujemną przymarzała. Tylko z czym ma to związek? z szorstkością nawierzchni, może z jakością masy i jej składnikami?!
A co do ronda Starodąbrowska-Mickiewicza to też zauważyłem, że jest śliskie. Zupełnie tak, jakby wilgoć zbierała się przy ziemi i ze względu na możliwą przy niej temperaturę ujemną przymarzała. Tylko z czym ma to związek? z szorstkością nawierzchni, może z jakością masy i jej składnikami?!