Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Hehehe, Urszulańską rozkopali w czwartek - znowu. Z moich obserwacji wynika, że co roku robią w tym samym miejscu i co roku w grudniu, tylko czemu po remoncie nawierzchni...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
Ależ po prostu czekają na zimę... Pogoda była świetna, z tego co mi wiadomo remont miał się zakończyć przed końcem roku... Ale nie było śniegu i mrozu więc nie dało się remontować A tak poważnie to wydaje mi się, że zamkną połowę jezdni od 7.01. Tak jak i PKP zamknie połowę przejazdu pod wiaduktem na Krakowskiej. Więc będzie wesołofarciarzgilmore pisze:Nie wiem o co chodzi z ulicą Narutowicza ale zamiast wykorzystać ładną pogodę wręcz wiosenną to nic nie robią. Przed chwilą przechodziłem tamtędy i rozkopali róg Narutowicza / Wita Stwosza (sam chodnik) i nic. Stoją i gadają.
Tak się zastanawiam dlaczego wykonując remont Narutowicza nie przewidziano kilku miejsc parkingowych. Dlaczego takie to trudne by projekt zakładał tworzenie nowych miejsc parkingowych tam gdzie to tylko możliwe? Wciąż narzekamy na brak miejsca do parkowania tymczasem kiedy pojawia się okazja do zrobienia kilku miejsc (nawet płatnych) to o tym się nie myśli... To samo z przystankiem na wysokości ogrodzenia szkoły (przed skrzyżowaniem z Bandrowskiego)- nie dało się zrobić zatoczki?
-
- Archont
-
- Archont
Ostrzegam przed dziurą gigant na JPII w połowie drogi między skrzyżowaniem ze Słoneczną a pierwszymi światłami (jadąc w stronę północną, kierunek A4). Dziura 1m x 1m na prawym pasie, a w tym miejscu wiem z doświadczenia, że osiąga się prędkości ponad 50km/h. Nawet przy odpowiedniej prędkości wjazd w coś takiego może się skończyć minimalnie na pękniętej feldze.