Powiem nieskromnie, na mnie można liczyćMr Greenback pisze:, ile wydano na plany NOWEJ SIEDZIBY Jej Milosciwie Panującej Ekscelencji Ryszarda Ścigały i jego bandy urzędasów zwanej DWOREM jeszcze nie wiem, ale na pewno powie nam nasz forumowy przyjaciel Jakub Kwaśny(liczymy na Ciebie!)
"Zwycięski projekt przygotowała krakowska firma „KKM Kozień Architekci”. Jury konkursowe postanowiło wyróżnić również prace firm: „Roman Rutkowski Architekci” – miejsce drugie oraz Szumilewicz, Sobczyk, Ciechan Architekci Spółka Partnerska – miejsce trzecie. Autorzy zwycięskich projektów otrzymają nagrodę w wysokości – kolejno: 100, 50 i 25 tyś. zł."
(czyli cały konkurs: 175.000zł)
info tutaj: http://www.tarnow.pl/index.php/Miasto/A ... -XXI-wieku
Oczywiście jest to koncepcja, w fazie realizacji będzie trzeba zapewne (jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi) zlecać cały projekt techniczny. Niemniej jednak na całym świecie stosuje się już konkursy, ale nie spierajmy się w tym temacie o zasadność budowy Centrum, bo to akurat nie ten wątek..
Co do burku, żeby choć część mojej wypowiedzi był zgodny z tematem, to również jestem przeciwnikiem takich rozległych uprawnień konserwatora zabytków i ubolewam, że pewnych rzeczy ZASADNYCH nie da się w Tarnowie zrobić. Aż prosiło się by odsłonić Dworzec, zmienić burek, czy ostatnia decyzja w kwestii komina na Owintarze :/