sprawiedliwy pisze:Jakub Kwaśny pisze:No ale nauczyłem sie juz stosować funkcję ignorowania pewnych osób. Jak jest z kim porozmawiać i o czym to ja chętnie. Ale bezproduktywne bicie piany mnie nie interesuje.
Kuba będąc tu przyjąłeś na siebie dość ciężkie zadanie, które moim zdaniem odrobinę Cię w zmienionej sytuacji przerosło. Ignorujesz osoby które nie zgadzają się z Twoim zdaniem, a jeżeli masz zamiar po raz kolejny kandydować, to otaczanie się jedynie klakierami z pewnością nie będzie dobrze odebrane przez otoczenie. Każdy z nas się myli i popełnia błędy, trzeba się tylko umieć do nich przyznać. I cytując klasyków "złożyć samokrytykę".
Wielkość człowieka ocenia się patrząc na jego krytycyzm, szczególnie do samego siebie. Jak napisałeś kiedyś, "trzeba rozmawiać", a rozmowa, to nie dwa lub więcej monologów, ale przede wszystkim dialog.
Masz prawo do takiej opinii, to Twoje zdanie, podobnie jak ja uważam, że przyjmując na siebie taki nick "sprawiedliwy" - przyjąłes dość ciężkie zadanie, które moim zdaniem Cie przerosło! Nijak bowiem to co piszesz nie ma sie do nicka.
Tak samo jak mam prawo, a nie obowiązek "udzielać" sie tu na forum, mam tez prawo nie rozmawiać lub ignorować osoby, które moim skromnym zdaniem, swoimi wypowiedziami, udowadniają, że rozmowa i dialog z nimi nie ma sensu.
ad2222 pisze:sprawiedliwy, ciężko jest dyskutować z niektórymi postami sięgającymi dna. Bo co można powiedzieć? Zresztą na szkoleniach z zakresu komunikacji zawsze powtarzają - nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.