Centrum Handlowe Gemini Park
-
- Rhetor
Po pierwsze - próbowałem w listopadzie w tym wątku.sprawiedliwy pisze: Po pierwsze, trzeba ścignąć Kubusia, żeby dostarczył informację dotyczącą planu zagospodarowania przestrzennego dotyczącego tego obszaru.
Po drugie, jeżeli jest uchwalony, to można powalczyć odnosząc się do jego zgodności ze studium. Jeżeli nie jest uchwalony, to potrzebne jest info, czy WZ-etka jest już wydana.
Znając te dwie informacje, możemy działać dalej.
Po drugie:Jakub Kwaśny pisze:Odpowiadam:MST wónraT pisze:Chwila, chwila nie tak szybko.
Fragment z protokołu z posiedzenia Komisji Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych w dniu 28 maja 2013 r.
"Na prośbę Radnego Jakuba Kwaśnego przedstawiciele Biura Planowania Przestrzennego przybliżyli projekt planu w rejonie C.H. Gemini Jasna Park.......................................
Z-ca Przewodniczącej Jakub Kwaśny, uważając dyskusję za zbyt odbiegającą od merytorycznego tematu, zasugerował zaproszenie na posiedzenie przedstawicieli firmy Gemini. Stwierdził: "dokonamy takiego rozliczenia z obietnic, które były złożone. W interesie inwestora jest, aby się tu pojawić i odpowiedzieć na nasze pytania".
Pytania do radnego Jakuba:
1. Czy odbyło sie spotkanie z przedstawicielami inwestora?
2. Czy dokonano rozliczenia obietnic?
3. Proszę zamieścić na forum materiały Biura Planowania Przestrzennego .
1. NIE
2. NIE
3. Niestety projekt planu nie jest dostępny, do momentu zmian w studium.
"Radny Jacek Łabno zadał pytanie, czy te plany opracowywane są na podstawie obowiązującego Studium? Przypomniał, iż Wojewódzki Sąd Administracyjny stwierdził, że uchwała dot. Studium dla terenu, na którym znajduje się Gemini została podjęta z naruszeniem prawa i ponoć nie funkcjonuje, czyli należy uznać za obowiązujące Studium sprzed budowy galerii. Zdaniem Radnego J. Łabno projektant powinien tworzyć plan zagospodarowania zgodnie z istniejącym Studium."
"Zabierając ponownie głos Radny Jacek Łabno zaznaczył, że według niego podstawą do rysowania planów zagospodarowania przestrzennego musi być aktualne Studium, a nie odwrotnie. Według radnego postępowanie takie jest niezgodne z prawem. Powiedział: w tej sytuacji dowiedzieliśmy się o czymś, co chyba musimy zgłosić do Prokuratury. Zrobię tak i to bardzo szybko. Pieniądze Miasta muszą być wydawane zgodnie z prawem."
"Radny J. Łabno przystawał przy opinii, że projektant powinien rozpocząć prace na bazie aktualnego Studium, jeżeli natomiast wniosek nie jest z nim zgodny, w ogóle się go nie rozpatruje."
to wybrane fragmenty z protokołu z posiedzenia Komisji Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych, z 25 września 2013 r.dot. projektu zmiany planu zagospodarowania przestrzennego (osiedla Jasna) w rejonie ulic: Starodąbrowska, Nowodąbrowska, Błonie, Jana Pawła II i Słoneczna.
Wg. niektórych miasto na tej "inwestycji" straciło 40 mln, ale to jest raczej temat dla ABW jeżeli się nie przedawnił.
edit
Są, cała masa, w biurkach. Może wystarczy kolejna Komisja.ad2222 pisze:sprawiedliwy, jaką "ścieżkę administracyjną"? Przecież nie ma żadnego papieru na Park w wykonaniu Gemini, więc jaka ścieżka?
Poza tym:
"Jednorazowy wydatek nie stanowi żadnego problemu, lecz nie o to chodzi." Rafał Sonik.
2002? - 2008 park ukonstytuowany
2009 - 2010 park offsetowy
2011 - 2012 park współpracy
2013 - park największej tarnowskiej "ściemy"
2014 - park witalizacji:)
O tym mówisz? https://www.facebook.com/GeminiParkTarn ... 2711814114ad2222 pisze:To chyba trzeba by założyć własną stronę pt Gdzie nasz Park Legionów, bo jak zapytałem na FB to po 3 minutach postu już nie było...Dominik_PCH pisze:zrobić im przed świętami kampanie na FB
Czy liderzy to tacy, którzy służą jako przekaźnik? Bo moja ciotka straszliwie spamuje na FB wydarzeniami związanymi z Solidarną Polską, a konkretniej z kołami tejże w różnych częściach Polski - jeśli to tak działa, to ja się piszę i poproszę o instrukcję jak się tym obsługiwać.Dominik_PCH pisze: PS 2
Są pierwsi liderzy, którzy przepuszczą komunikat przez swoje profile i roześlą do swoich znajomych
-
- Rhetor
- Kontakt:
Robercie, Twój stosunek do mnie znam, i znoszę, ale kultury w domu nie nauczyli?!sprawiedliwy pisze:Kochani, czy chcecie coś zrobić, czy tylko zrobić szum, bo jeżeli chcecie rzeczywiście coś zrobić, to nie tędy droga. Czarny PR, też może się przydać, ale działania należy skierować na ścieżkę administracyjną. W przeciwnym wypadku, możecie sobie jedynie pokrzyczeć, a p.Sonik zrobi swoje.
Po pierwsze, trzeba ścignąć Kubusia, żeby dostarczył informację dotyczącą planu zagospodarowania przestrzennego dotyczącego tego obszaru.
Po drugie, jeżeli jest uchwalony, to można powalczyć odnosząc się do jego zgodności ze studium. Jeżeli nie jest uchwalony, to potrzebne jest info, czy WZ-etka jest już wydana.
Znając te dwie informacje, możemy działać dalej.
Co do Gemini, to powiem tak: zlekceważyli Komisję Rozwoju, tak Gemini, jak również Prezydent Ryszard Ś. Sprawa będzie wracać za każdym razem, zwłaszcza, gdy projekt planu - stanie się dokumentem publicznym. A inwestorowi będzie zależało na jego przyjęciu.
Dziwne jest to, że i moje i Jacka Łabno - pytania i wątpliwości poruszane są li tylko w mediach: patrz Krakowska, wcześniej MiL?! Ponowiłem zapytania Komisji, choć odpowiedź jak widać - dał w gazecie sam Prezes Gemini.
Sprawa Parku będzie wracała jak bumerang.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Prytan
Kuba mój jak Ty to nazwałeś "stosunek do Ciebie", w tej kwestii nie ma żadnego znaczenia. Poza tym użycie kolokwialnego określenia "ścignąć" oznacza zmusić Cię wreszcie do konstruktywnego działania jako radnego. Z całym szacunkiem, ale Twoją skuteczność (w przeciwieństwie do mojej) poznałem choćby przy okazji WOT, inwestycji na ul.Lwowskiej. Liczy się efekt działania, a nie wieczne "pytania i wątpliwości". Analogicznie jest również w przypadku Grzegorza Kądzielawskiego. Może poświęcisz chwilę, pochylisz się nad ustawą o zagospodarowaniu przestrzennym i KPA.Jakub Kwaśny pisze:
Robercie, Twój stosunek do mnie znam, i znoszę, ale kultury w domu nie nauczyli?!
Co do Gemini, to powiem tak: zlekceważyli Komisję Rozwoju, tak Gemini, jak również Prezydent Ryszard Ś. Sprawa będzie wracać za każdym razem, zwłaszcza, gdy projekt planu - stanie się dokumentem publicznym. A inwestorowi będzie zależało na jego przyjęciu.
Dziwne jest to, że i moje i Jacka Łabno - pytania i wątpliwości poruszane są li tylko w mediach: patrz Krakowska, wcześniej MiL?! Ponowiłem zapytania Komisji, choć odpowiedź jak widać - dał w gazecie sam Prezes Gemini.
Sprawa Parku będzie wracała jak bumerang.
Zresztą post nie był adresowany ad personam.
Robert Erazmus
Trochę się nieprecyzyjnie wyraziłem. Rasowego spamera politycznego wśród moich znajomych mam, ale odfajkowałem go i nie wyświetlają mi się od niego informacje na tablicy.gushman pisze:Nie, spamerzy to nie liderzy opinii Baxon. Oczywiście każda publikacja na FB to zwiększenie zasięgu, ale nazywanie osób z wieloma znajomymi albo sypiącymi spamem jak z rękawa liderami opinii to gruba przesada.
Natomiast ciotka rozsyła zaproszenia do wydarzeń typu: pomóżmy żabom pokonać ulicę, ratujmy proboszcza bo chcą go oskarżyć a on jest niepokalany, spotkanie z Ziobro, spotkanie z Mularczykiem.... I takie coś pojawia mi się już w powiadomieniach na górnej belce i chyba nie da się tego zawczasu zignorować, a żeby znikło to trzeba klinąć i przynajmniej przez ułamek sekundy widać tytuł akcji.
-
- Rhetor
Na początek trzeba wysłać krótką wiadomość, tak żeby każdy wiedział o co chodzi.
moja propozycja.
tytuł: NIE BĘDZIE PARKU LEGIONÓW.
rok 2010, Urząd Miasta Tarnowa: Ruszają prace przy budowie Parku Legionów
link: http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... ge)/pol-PL
rok 2013 Rafał Sonik, prezes Gemini Holdings: "...przyznaje, że zwycięski projekt w tym momencie jest nieaktualny."
źródło: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/1 ... ,id,t.html
komentarz: Tarnowscy urzędnicy i najwyższe kierownictwo wciąż działają na szkodę miasta i dzielnicy Grabówka.
Komunikat został wysłany do Ciebie w ramach kampanii społecznej Tarnów Obywatelski.
Trzeba krótko, a później dopiero ewentualnie wywołać szerszą dyskusję. Moja propozycja to początek akcji jutro koło godziny 18-19.
PS
Jeśli ktoś uważa, że komunikat powinien wyglądać inaczej, nie mam z tym problemu.
moja propozycja.
tytuł: NIE BĘDZIE PARKU LEGIONÓW.
rok 2010, Urząd Miasta Tarnowa: Ruszają prace przy budowie Parku Legionów
link: http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... ge)/pol-PL
rok 2013 Rafał Sonik, prezes Gemini Holdings: "...przyznaje, że zwycięski projekt w tym momencie jest nieaktualny."
źródło: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/1 ... ,id,t.html
komentarz: Tarnowscy urzędnicy i najwyższe kierownictwo wciąż działają na szkodę miasta i dzielnicy Grabówka.
Komunikat został wysłany do Ciebie w ramach kampanii społecznej Tarnów Obywatelski.
Trzeba krótko, a później dopiero ewentualnie wywołać szerszą dyskusję. Moja propozycja to początek akcji jutro koło godziny 18-19.
PS
Jeśli ktoś uważa, że komunikat powinien wyglądać inaczej, nie mam z tym problemu.
-
- Rhetor